Translate

Η τρυφερή ανιψιά του Κουρουμπλή και ο βίαιος χειμώνας της δραχμής

Ο Γιάννης Αλαφούζος εμπιστεύεται το ένστικτο survivor που χαρακτηρίζει την περιπετειώδη ζωή του και για μια ακόμη φορά βγαίνει έγκαιρα από το κάδρο. Αλλωστε πως θα μπορούσε να αγοράσει τους Μπέργκ που έχει ανάγκη η ομάδα με δραχμές;
Από την Ιόλη Πιερίδη
Η δραχμή και ο πιο βίαιος χειμώντας της μεταπολίτευσης βρίσκεται προ των πυλών. Εφτασε η ώρα που το διεφθαρμένο κράτος θα πρέπει να διαμοιράσει τα ιμάτιά του στους δανειστές. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά: Το συνολικό χρέος ιδιωτών προς το Δημόσιο και προς άλλους ιδιώτες είναι της τάξης των 235 δισεκατομμυρίων ευρώ ή περίπου 130% του Ακαθάριστου Εγχώριου Εισοδήματος. Είναι χρέη προς το κράτος, προς τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και προς άλλους ιδιώτες. Και μέσα σε αυτή την ασφυκτική κατάσταση το Δημόσιο χρωστά και αυτό στους ιδιώτες σημαντικά ποσά, την ώρα μάλιστα που αυξάνεται συνεχώς η φορολογική επιβάρυνση με αυξήσεις συντελεστών και κατάργηση φοροαπαλλαγών.
Aν σ΄αυτό το χρέος προσθέσετε και τα 400 δις του εξωτερικού μας χρέους και τα 120 δις στεγαστικά-επιχειρηματικά είναι αυτονόητο ότι η Κολομβία της Ευρώπης δεν σώζεται παρά μόνο εάν διαμοιρασθούν τα ιμάτιά της (επιχειρήσεις, ακίνητα, ορυκτός πλούτος και πάει λέγοντας). Για το κοντινό μέλλον και τον βίαιο χειμώνα που μάς περιμένει ο Σόιμπλε δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας στους συνομιλητές του:
-Αποτύχαμε με την Ελλάδα. Επρεπε από το 2010 να βρίσκεται εκτός ζώνης του ευρώ. Οσο παραμένει εντός ευρωζώνης αποτελεί απασφαλισμένη χειροβομβίδα για το κοινό μας νόμισμα. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι επίσης βαθιά διεφθαρμένο και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν αξιόπιστοι συνομιλητές και καμμία συμφωνία δεν μπορεί να ισχύσει με δαύτους. Δεν είναι τυχαίο ότι πίσω από τα μεγαλύτερα κόμματα στην Ελλάδα βρίσκονται λαθρέμποροι πετρελαίου και έμποροι ναρκωτικών. Η Ελλάδα δεν έχει θέση στην ζώνη του ευρώ…Το έχω πει κατ΄επανάληψη στην Καγκελάριο…Ισως μετά τις εκλογές συνειδητοποιήσει κι εκείνη ότι είναι μονόδρομος αυτή η επιλογή…
Δεν χρειάστηκε να πληροφορηθεί ο Γιάννης Αλαφούζος την παραπάνω εξομολόγηση του Γερμανού για να φροντίσει λίγα 24ωρα πριν τις γερμανικές εκλογές να απομακρυνθεί από την ηγεσία της ιστορικότερης ελληνικής ομάδας η οποία στο κοντινό μέλλον θα μπορούσε να παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις της για να προπονούνται μετά διακοπών τα τσικό της Μπάγερν. Ο Αλαφούζος εφοπλιστής και ιδιοκτήτης ΜΜΕ ταυτόχρονα βλέπει τα σημάδια της καταιγίδας που πλησιάζει και σαν άνθρωπος που έχει επιβιώσει στην κόψη του ξυραφιού παίρνει μέτρα προστασίας της περιουσίας που κληρονόμησε από τον πατέρα του.
Η Ελλάδα των Κουρουμπλήδων θα είναι μια ξοφλημένη υπόθεση και με τη βούλα αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον βαθύ Συνασπισμό που τον έκανε πρωθυπουργό. Τον βαθύ Συνασπισμό των Σκουριών και του ρ/σ «Στο Κόκκινο» για παράδειγμα. Οι εργαζόμενοί του, με αφορμή την παραίτηση του μέχρι πρότινος διευθυντή, Μάκη Μηλάτου και τις καθυστερήσεις στις καταβολές δεδουλευμένων (αν και έχουν αποχωρήσει 13 συνάδελφοί τους), εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Από το ραδιόφωνο απέναντι και το ραδιόφωνο που ακούει, έχουμε περάσει στο ραδιόφωνο που καρκινοβατεί. Η πρόσφατη παραίτηση του Μάκη Μηλάτου από τη θέση του διευθυντή και από τη θέση του παραγωγού (σοβαρή απώλεια με επιπτώσεις στους ακροατές) είναι αποτέλεσμα μιας πορείας διαρκούς απαξίωσης και αδυναμίας του ιδιοκτήτη του, του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, να δώσει λύσεις. Επομένως, δεν είναι παράλογο το ερώτημα εάν μαζί με τις οικονομικές δυσκολίες υπάρχει και πολιτική επιλογή.
Όταν σου ζητάνε να τραβήξεις κουπί περιμένεις να σου δώσουν και τα κουπιά. Ήλπιζα για 9 μήνες δυστυχώς μάταια. Η υπομονή μου εξαντλήθηκε και παραιτήθηκα από διευθυντής του σταθμού και κατ’ επέκταση από παραγωγός». Καλύτερα χωρίς δουλειά παρά χωρίς αυτοεκτίμηση, το σκεπτικό της παραίτησης του Μάκη Μηλάτου που αποτυπώνει την πραγματικότητα του ΚΟΚΚΙΝΟΥ σε ένα τοπίο στα ΜΜΕ που αλλάζει. Για τα αίτια που φτάσαμε ως εδώ μπορεί ο καθένας από μας να δώσει τη δική του απάντηση. Για το αποτέλεσμα ωστόσο, η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι κοινή.
Απουσία ενδιαφέροντος και συνεχής μετάθεση των αναγκαίων απαντήσεων που αντικειμενικά οδηγούν στο μαρασμό του ραδιοφώνου και με μαθηματική ακρίβεια στην πτώση. Πώς αλλιώς μπορεί να μεταφραστεί, αν όχι με πολιτική βούληση αποδυνάμωσης:Η παραπομπή διαρκώς στις ελληνικές καλένδες της παρουσίασης του σχεδίου του ιδιοκτήτη για το ΚΟΚΚΙΝΟ. Η κανονικότητα στην καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων που φτάνει τους 2,5 με 3 μήνες, παρά τις αποχωρήσεις 13 εργαζομένων τον τελευταίο χρόνο.
Η απογύμνωση της ιστοσελίδας stokokkino.gr στην οποία έχουν μείνει μόνο δύο εργαζόμενοι, παρότι είχε φτάσει σε πολύ αξιόλογα επίπεδα επισκεψιμότητας. Οι κραυγαλέες ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή. Η παραχώρηση στην 24 MEDIA (συμφερόντων Μάρη) της συχνότητας «Μωβ» στη Θεσσαλονίκη που ήταν ιδιοκτησία του ΣΥΡΙΖΑ και έως τότε παρέμενε αναξιοποίητη. Έτσι, απέναντι από το ΚΟΚΚΙΝΟ Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο σταθμός News 24/7. Την ίδια ώρα, το ΚΟΚΚΙΝΟ Θεσσαλονίκης που υποφέρει οικονομικά, ενοικιάζει τη συχνότητα από την οποία εκπέμπει.
Τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί. Οι εργαζόμενοι στο ΚΟΚΚΙΝΟ ζητούν άμεσα σαφείς απαντήσεις για τις προθέσεις του ιδιοκτήτη σχετικά με το μέλλον του ραδιοσταθμού που βγήκε στα ερτζιανά σε δύσκολους για τον ΣΥΡΙΖΑ καιρούς και έχει ήδη κλείσει 11 χρόνια ζωής. Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι που έχουν δώσει αρκετά δείγματα εργασιακής αντοχής, είναι διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν όλα τα όπλα που έχουν στη διάθεση τους για να προασπίσουν τα δικαιώματα τους και να κρατήσουν ζωντανό το ΚΟΚΚΙΝΟ».
Η παραπάνω ανακοίνωση θα μπορούσε να παγώσει το χαμόγελο στα χείλη της τρυφερής ανιψιάς του Παναγιώτη Κουρουμπλή αλλά στους επόμενους μήνες μικρή σημασία θα έχουν όλα αυτά καθώς η Αθήνα και η χώρα θα φλέγεται απ΄άκρου εις άκρον. Αυτό το διάστημα οι απεσταλμένοι των πιο ισχυρών μυστικών υπηρεσιών του κόσμου ετοιμάζουν στην Αθήνα το τελικό χτύπημα. Καθώς θα την εγκαταλείπουν με τις έκτακτες πτήσεις από το Ελ. Βενιζέλος θα διακρίνουν από ψηλά τους μαύρους καπνούς της καμμένης γης…                                                                          ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com