Translate

Aπάντηση Ν.Τραμπ σε Κιμ Γιονγκ Ουν: «Τρελέ ετοιμάσου για μεγάλες δοκιμασίες»


Με μια πολύ ηχηρή δήλωση απάντησε ο Ν.Τραμπ στις βραδυνές ύβρεις του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν που τον αποκάλεσε «γεροξεκούτη». «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας, ο οποίος
είναι προφανώς ένας τρελός που δεν τον πειράζει να λιμοκτονεί ή να σκοτώνει το λαό του, θα δοκιμαστεί όπως ποτέ άλλοτε», δήλωσε ο Τραμπ σε σχετικό tweet που ανέβασε σήμερα στον λογαριασμό του κατά την προσφιλή του συνήθεια να απαντάει με αυτόν τον τρόπο (το Twitter επιτρέπει την χρήση ατάκας επειδή έχει περιορισμό στον αριθμό των γραμμάτων προς χρήση, κάτι που είναι ιδανικό για τον ατακαδόρο πρόεδρο Ν.Τραμπ)
Με αυτό το σχόλιο απάντησε στην δήλωση Κιμ για το ότι ο Ν.Τραμπ είναι «διανοητικά διαταραγμένος γεροξεκούτης». Νωρίτερα σήμερα η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να προχωρήσει στη δοκιμή βόμβας υδρογόνου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα καταστρέψει την απομονωμένη χώρα, ο ηγέτης της οποίας Κιμ Γιονγκ Ουν υποσχέθηκε να κάνει τον «ψυχικά ανισόρροπο» Τραμπ να πληρώσει ακριβά τις απειλές του.
Ο Κιμ δεν διευκρίνισε το είδος της δράσης που θα αναλάβει εναντίον των ΗΠΑ ή του Τραμπ, με τον οποίο ανταλλάσσει προσβολές τις τελευταίες εβδομάδες. Η Νότια Κορέα δήλωσε ότι πρόκειται για την πρώτη άμεση δήλωση του είδους αυτού από τον βορειοκορεάτη ηγέτη.
Ωστόσο ο υπουργός Εξωτερικών του Κιμ, ο Ρι Γιονγκ Χο, δήλωσε σε τηλεοπτικά σχόλιά του πως η Βόρεια Κορέα μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει μια πρωτοφανούς κλίμακας δοκιμή βόμβας υδρογόνου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.
Ο Ρι, ο οποίος μίλησε σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη πριν από την προγραμματισμένη ομιλία του αργότερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε επίσης ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς σκέπτεται ο Κιμ.
Η Ιαπωνία, η μοναδική χώρα που έχει ποτέ υποστεί ατομική επίθεση, χαρακτήρισε την απειλή «εντελώς απαράδεκτη».
Κατά την πρώτη ομιλία του την Τρίτη στα Ηνωμένα Έθνη, ο Τραμπ δήλωσε πως θα «καταστρέψει τελείως» τη Βόρεια Κορέα, μια χώρα 26 εκατομμυρίων ανθρώπων, αν απειλήσει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, και αποκάλεσε τον Κιμ «άνθρωπο πύραυλο» σε αποστολή αυτοκτονίας.
Ο Κιμ δήλωσε πως η Βόρεια Κορέα θα εξετάσει «το υψηλότερο επίπεδο σκληροπυρηνικών αντιμέτρων στην ιστορία» εναντίον των ΗΠΑ και πως τα σχόλια του Τραμπ επιβεβαίωσαν ότι το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα είναι «η ορθή οδός» όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Θα δαμάσω σίγουρα και οριστικά τον ψυχικά ανισόρροπο Αμερικανό ξεμωραμένο με φωτιά», αναφέρει ο Κιμ στη δήλωσή του που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Σε χωριστό τηλεγράφημά του, το KCNA προχώρησε σε επικρίσεις σε βάρος επίσημων κινεζικών μέσων ενημέρωσης -κάτι σπάνιο- λέγοντας ότι τα σχόλιά τους για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας έχουν βλάψει τις σχέσεις και δείχνουν ότι το Πεκίνο, ο μοναδικός μεγάλος σύμμαχος της Βόρειας Κορέας, έχει πάρει το μέρος της Ουάσινγκτον. 
Κινεζικά μέσα ενημέρωσης «επεμβαίνουν ανοικτά στις εσωτερικές υποθέσεις μιας άλλης χώρας» και βάζουν μια σφήνα ανάμεσα στις δύο χώρες.
Η κλιμάκωση των δηλώσεων σημειώθηκε παρόλο που ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε από τους ηγέτες να ανταποκριθούν στο ύψος των ευθυνών τους ώστε να μην «υπνοβατήσουμε» προς έναν πόλεμο.
Η Νότια Κορέα, η Ρωσία και η Κίνα απηύθυναν έκκληση για ηρεμία.
Πάντως η στάση των κινεζικών ΜΜΕ που εκφράζουν αποκλειστικά την κινεζική ηγεσία καταδεικνύουν ότι και η υπομονή της Κίνας οδεύει προς λήξη και ότι σύντομα η Β.Κορέα θα μείνει χωρίς στηρίγματα.
Πρώτη απ'όλους η ίδια η Κίνα δεν θέλει ένα ασταθές καθεστώς έξω από τα σύνορά της που να διαθέτει την δύναμη του «κουμπιού», την δύναμη του ολοκληρωτικού θανάτου, δηλαδή της χρήση της... Βόμβας



Today, I announced a new Executive Order with re: to North Korea. We must all do our part to ensure the complete denuclearization of.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com