Translate

Μεταφορά πυρηνικών όπλων στην 117 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο; – Η άφιξη αμερικανικού επιτελείου και το F-16 που βγήκε εκτός…διαδρόμου


Περίεργες δηλώσεις και πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για μεταφορά πυρηνικών όπλων στην 117 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο. Ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας
Δημήτρης Βίτσας αναγκάστηκε να διαψεύσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο και τόνισε πως σήμερα και αύριο στον Άραξο ενεργεί αμερικάνικο επιτελείο ειδικών το οποίο εξετάζει πως βγήκε εκτός διαδρόμου πρόσφατα, ένα F-16.Oμως ο ΓΓ του ΚΚΕ φαίνεται ότι έχει πληροφορίες πως ήμαστε πολύ κοντά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο πράγμα που σημαίνει-αν ισχύει- πως οι ΗΠΑ αναμένουν «χαλασμό» στη Μέση Ανατολή.
Ο ΥΠΑΜ, Π.Καμμένος, το συζήτησε ήδη με τους Αμερικανούς!
Στις δηλώσεις του ΓΓ του ΚΚΕ απάντησε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, κατά την  διάρκεια συζήτησης στη Βουλή , για το θέμα της φημολογούμενης μεταφοράς πυρηνικών στη βάση του Αράξου από το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας .
«Θέλω να είναι καθαρό και γνωστό αυτό. Όπως θέλω να είναι γνωστό ότι από εκείνη την παλιά βάση της περιόδου 1967-1974 έχει παραμείνει μια ανενεργή κεραία, η οποία δεν έχει μετακινηθεί λόγω κόστους. Μόλις έχουμε τη δυνατότητα θα τη μετακινήσουμε» είπε ο κ. Βίτσας.
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας  όμως μιλώντας πριν τρεις  ημέρες  από τη ΔΕΘ, κατήγγειλε  ότι συζητείται η μεταφορά πυρηνικών κεφαλών από την αμερικάνικη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία στην 117 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο.
Μάλιστα, ο κ. Κουτσούμπας είπε πως ήδη έχει ξεκινήσει «η συντήρηση, επισκευή και ο εκσυγχρονισμός της βάσης του Άραξου, προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί τα αμερικάνικα πυρηνικά όπλα».
Συγκεκριμένα ο γ.γ. του ΚΚΕ δήλωσε:
«Δίπλα στις επενδύσεις έρχονται και τα ζωτικά συμφέροντα των επενδυτών.
Οι επενδύσεις χρειάζονται προστασία.Γι’ αυτό και δίπλα στις παραχωρήσεις των υδρογονανθράκων της Νότιας Κρήτης στον αμερικανικό πετρελαϊκό κολοσσό Exxon Mobil ξεφύτρωσε και η νέα συμφωνία επέκτασης της βάσης της Σούδας και παραχώρησης της στις ΗΠΑ, συμφωνία που ο Αλ. Τσίπρας δεν έφερε καν στη Βουλή.
Μια συμφωνία που υπηρετεί γενικότερα τους σχεδιασμούς και της ελληνικής άρχουσας τάξης, που συμμετέχει σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, και έχει γίνει ο καλύτερος σύμμαχος των ΗΠΑ σ’ αυτήν εδώ την επικίνδυνη πραγματικά περιοχή.
Η ελληνική κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά, ανοίγει τις πόρτες για ακόμα βαθύτερη, πιο επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας, ειδικά τώρα που συζητιέται η μεταφορά υποδομών από τη βάση του Ιντσιρλίκ. Και στρατιωτικό δυναμικό και οπλικά συστήματα θα πάνε λέει στη βάση της Σούδας, αλλά οι πυρηνικές κεφαλές στη βάση του Άραξου.
Μάλιστα θα θέλαμε να ρωτήσουμε και να καταγγείλουμε ταυτόχρονα, γιατί η κυβέρνηση δεν βγάζει τσιμουδιά για το γεγονός ότι έχει προχωρήσει η συντήρηση, επισκευή και ο εκσυγχρονισμός της βάσης του Άραξου, προκειμένου όπως φημολογείται να εγκατασταθούν εκεί τα αμερικάνικα πυρηνικά όπλα, που ο ελληνικός λαός και με την πάλη του τα είχε διώξει προηγούμενες δεκαετίες.
Η επικίνδυνη αυτή πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης πρέπει να συναντήσει την μαζική καταδίκη του ελληνικού λαού, του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.
Οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ σε όλη αυτή την δράση τους, έχουν συμμάχους τα άλλα κόμματα της αστικής αντιπολίτευσης με πρώτη και καλύτερη τη ΝΔ κι ας κάνει πως φωνάζει και διαφωνεί.»
Η υπόθεση παραμένει «ανοικτή»,  διότι πολύ απλά υπάρχει δεδομένο αμερικανικό ενδιαφέρον για την μετακίνηση μέρους των πυρηνικών κεφαλών.
Άλλοι αμυντικοί αναλυτές με γνώση των προθέσεων Αμερικανών αξιωματούχων θεωρούν απίθανη αυτή την «μετακίνηση».
Η χώρα μας αυτήν την περίοδο όμως αποτελεί «σταθερό λιμένα» για τα αμερικανικά συμφέροντα και μια τέτοιου τύπου μετακίνηση θα ήταν ότι καλύτερο σίγουρα.
Η αλήθεια όμως όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι κάπου στην μέση. Η Ουάσιγκτον φοβάται τον Ερντογάν και τις αντιδράσεις του , ειδικά μετά την φημολογούμενη αγορά των συστημάτων S-400  TRIUMPH.
Μια αγορά που φέρεται ότι θα υλοποιηθεί σε …δύο χρόνια(ενώ η Μόσχα αρχικά είπε ότι θα παραχωρήσει τουλάχιστον 2 συστοιχίες  μέσα σε μερικούς μήνες για να εκπαιδευτούν σε αυτές Τούρκοι στρατιωτικοί. Περίεργα πράγματα…)
Τα παιχνίδια του Τούρκου Σουλτάνου και τα σχέδια του για εισβολή σε Συρία και Ιράκ, καθιστούν από  στρατιωτικής άποψη την συμμαχία  υπεύθυνη να «εξασφαλίσει» ότι αυτές οι βόμβες δεν θα πέσουν σε «λάθος χέρια»  σε καμία περίπτωση, εφόσον αυτές ευρίσκονται στην Τουρκία τώρα αυτό δεν είναι καθόλου εξασφαλισμένο, τόσο απλά.    ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com