Translate

Επίκεινται συλλήψεις. Ποιοι ζήτησαν την διαμεσολάβηση Καραμανλή -Κανείς δεν με προστάτεψε από το Σχέδιο Πυθία

Επίκεινται συλλήψεις 3 πασίγνωστων ολιγαρχών οι οποίες θα προκαλέσουν πάταγο.Μαζί με τους ολιγάρχες θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης ακόμη και για υπουργό-οι πληροφορίες δεν διευκρινίζουν εάν πρόκειται  για πρώην ή εν ενεργεία!
Είναι τέτοια η αγωνία των συγκεκριμένων ολιγαρχών οι οποίοι έχουν ανοιχτά μέτωπα με την Δικαιοσύνη ώστε δεν ξεσπούν μόνο κατά του Τσίπρα αλλά και του Μητσοτάκη που δεν κατάφερε να εξαναγκάσει τον πρωθυπουργό να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.
Ολα αυτά προμηνύουν έναν εκρηκτικό χειμώνα στην διάρκεια του οποίου θα φάει η μύγα σίδερο που λένε. Στο μεταξύ ο ένας από τους 3 ολιγάρχες που πρόκειται να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη είχε ραντεβού με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή από τον οποίο ζήτησε να μεσολαβήσει ώστε να μην οδηγηθεί στα δικαστήρια με χειροπέδες. Ο Καραμανλής τον άκουσε μεν αλλά δεν δεσμεύθηκε ότι θα μιλήσει στον Τσίπρα.
Ο Καραμανλής παραπονέθηκε στον τρομαγμένο ολιγάρχη γιατί δεν τον στήριξε κανείς παρά μόνο καυτές Ρωσίδες της KGB όταν επιχείρησε να τον δολοφονήσει ο Μιχάλης Καρχιμάκης με το σχέδιο Πυθία!
Η συνέχεια του Σχεδίου Πυθία θα μπορούσε να έχει ως εξής:
Eργοστάσιο που θα συναρμολογηθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε υπόγεια κελιά του Αγίου Όρους με σκοπό να τυπώνει πληθωριστικές ΝΕΕΣ ΔΡΑΧΜΕΣ με ημίγυμνες ρωσίδες της KGB να έχουν δημιουργήσει ασφυκτικό κλοιό ασφαλείας ώστε να μην περάσει ο αδίστακτος παρ΄ολίγο εκτελεστής του Καραμανλή, Μιχάλης Καρχιμάκης, και το ανατινάξει. Το ρωσικής προέλευσης εργοστάσιο που θα τυπώνει πληθωριστικές δραχμές στα υπόγεια κελιά του Αγίου Ορους είναι συνέχεια του σκοτεινού σχεδίου Πυθία που παρ΄ολίγο να στοιχίσει την ζωή του Κώστα Καραμανλή τον οποίο θα δολοφονούσε ο Καρχιμάκης ντυμένος οξυδερκής Γιάννης Ανδριανός-έγινε διάσημος από το DVD του Θέμου.
Γράφει ο εξάδεφλος του Zεράρ Ντε Βιλιέ
Οσο τρελά κι αν σας ακούγονται αυτά τα σενάρια ετοιμασθείτε να τα ζήσετε μέχρι τέλους για να μάθετε να ψηφίζετε. Δεν υπάρχει γυρισμός, δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής.
Tην ισραηλινή Mossad, την βρετανική ΜΙ6 και την αμερικανική CIA φωτογράφιζε το πόρισμα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη, αναφορικά με την διερεύνηση των στοιχείων που έχουν βρεθεί για το σχέδιο δολοφονίας (!) του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή το 2008. Ολες αυτές οι φοβερές υπηρεσίες συνασπίσθηκαν για να δολοφονήσουν τον καραμπιφτέκα Καραμανλή αλλά την τελευταία στιγμή καλογυμνασμάνοι Ρώσοι πράκτορες αποδεκάτισαν τους κακούς και εντόπισαν τον εκτελεστή Καρχιμάκη.
Το σχέδιο θα εκτελείτο από Έλληνες και σύμφωνα με το defencenet.gr, θα ετίθετο σε εφαρμογή λίγες ημέρες μετά από το τυχαίο μπλοκάρισμά τους από την ρωσική επιχειρησιακή ομάδα η οποία είχε αφιχθεί στην Ελλάδα για να εξασφαλίσει το απόρρητο των επικοινωνιών Πούτιν-Καραμανλή-Προχόροφ για την επικείμενη ενεργειακή συμφωνία, αλλά και την προμήθεια των ΤΟΜΑ ΒMP-3HEL-πιάσε το αυγό και κούρευτο.
Εγγραφο της ΕΥΠ, περιλαμβάνει εκτιμήσεις των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τις οποίες «η σημερινή γενιά τρομοκρατών είναι ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες». Γίνεται ειδική αναφορά στην ομάδα παρακολούθησης του πρώην πρωθυπουργού και εκτιμάται ότι ανερχόταν σε 20 άτομα, με την επισήμανση ότι «δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο», ενώ σε μια περίπτωση παρακολούθησης διαπιστώθηκε η παρουσία και δύο ακόμη νέων ατόμων, «που ήταν μάλλον Βρετανοί».
Στο όχημα που εγκατέλειψε αυτή η ομάδα και στη συνέχεια ερευνήθηκε από τους Ρώσους πράκτορες, σύμφωνα πάντα με έγγραφο της ΕΥΠ, βρέθηκαν στοιχεία που αφορούν στην καταγραφή της διαδρομής που ακολουθούσε στη μετακίνησή του ο πρώην πρωθυπουργός (η οποία διαδρομή παραδόξως ήταν σχεδόν πάντα η ίδια μέσω της Αττικής Οδού) χάρτες, κιάλια νυχτερινής παρατήρησης, εκρηκτική ύλη C-4, όπλα TOKAREV και KALASNIKOF, υλικά καμουφλάζ, υλικά μακιγιάζ, συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. και άλλα υλικά.
Στα σημειώματα υπήρχαν δύο ημερομηνίες σημειωμένες τις αμέσως επόμενες ημέρες αφ’ότου η ρωσική ομάδα αντιπαρακολούθησης, εντόπισε τους υποψήφιους δολοφόνους (!!!)να παρακολουθούν τον πρωθυπουργικό κομβόϊ και άρχισε μια καταδίωξη θανάτου στους δρόμους των Μεσογείων από δύο αυτοκίνητα με πράκτορες των FSB και GRU.
Κάποια στιγμή έσπρωξαν τους πράκτορες σε ένα δρομάκι και με τα όπλα στα χέρια κατέβηκαν, αλλά διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκαταλείψει το σημείο με ένα εφεδρικό αυτοκίνητο, αφήνοντας πίσω το σύνολο του υλικού τους.
Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν για εξέταση στα Κεντρικά(!!!) της Μόσχας και με βάση τις αναλύσεις που έγιναν, οι ρωσικές υπηρεσίες ενημέρωσαν ότι υπήρχε «οργανωμένο σχέδιο παρακολούθησης του Στόχου (Κ. Καραμανλής) το οποίο οργανώθηκε από Δυτικές Υπηρεσίες με τη συμμετοχή και της ομόλογης Υπηρεσίας του Ισραήλ. Το εν λόγω σχέδιο υλοποιήθηκε κυρίως από Ελληνες. Ο αντικειμενικός σκοπός του ήταν η πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του Στόχου, με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».
Δεκαπενταύγουστος του 2010 στο κατάφυτο όρος Μελά της Τραπεζούντας. Λίγο μετά την Θεία Λειτουργία, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά το 1922 στο ιστορικό μοναστήρι του Πόντου, ο Ιβάν Σαββίδης μοιράζεται το ίδιο βάθρο που έχει στηθεί στην πόρτα της Μονής με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ψάλλοντας τον ελληνικό εθνικό ύμνο αμφότεροι μπροστά σε δεκάδες τηλεοπτικές κάμερες. Το πλάνο κάνει τον γύρο του κόσμου και αποτελεί την πρώτη γνωριμία της ελληνικής κοινής γνώμης με τον Ρώσο ομογενή μεγιστάνα.
  1. Ο Ιβάν Σαββίδης θεωρείται πλέον στην χώρα μας «τσάρος» των επενδύσεων, αρχής γενομένης από την Βόρειο Ελλάδα. Αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο του ΠΑΟΚ, «ρίχνοντας» 21 εκατ. ευρώ και «σώζοντάς» τον από σίγουρες οικονομικές και όχι μόνο περιπέτειες. Είναι ο νέος μισθωτής μέχρι και τον Απρίλιο του 2014 του εμβληματικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία Παλλάς», το οποίο επισήμως εγκαινιάζεται σήμερα, ενώ έκανε τη μεγάλη ανατροπή με την ΣΕΚΑΠ, εκδηλώνοντας στο… παρά πέντε της πώλησής της ενδιαφέρον και καταφέρνοντας τελικά να γίνει ο καινούριος ιδιοκτήτης της.
Το όνομά του «φιγουράρει» και στη λίστα νέων projects. Είναι ένας από τους διεκδικητές του «Μικρού Αστέρα» της Χαλκιδικής: των εκτάσεων του Παλιουρίου και της Σιθωνίας. Έχει ενδιαφερθεί για την δημιουργία ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Χαλκίδα. Κάποια σενάρια τον θέλουν να έχει κάνει κρούση για την εξαγορά της υπό κατάρρευση γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ- επίσης βορειοελλαδίτικη- ενώ άλλα τον φέρουν σε συζητήσεις με μεγαλοεκδότες, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει ισχυρή «φωνή» και στα media, δημιουργώντας έτσι έναν ισχυρό πόλο στο οικονομικό- επιχειρηματικό και μιντιακό γίγνεσθαι.
Το επενδυτικό «σαφάρι» του 54χρονου επιχειρηματία από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκε με τον ΠΑΟΚ, έχει προκαλέσει αίσθηση. Πολλοί είναι εκείνοι που «είδαν» πίσω από την απόκτηση του «Δικέφαλου» του Βορρά με τα εκατομμύρια των φιλάθλων μια προσπάθεια να βρει «στόχο» στο λαϊκό έρεισμα, που αποτελεί «διαβατήριο» και για τα υπόλοιπα επιχειρηματικά και όχι μόνο σχέδιά του.
Άλλωστε, όπως έχει πει και ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του «σήμερα οι δραστηριότητες στα σπορ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέρος μιας εξωτερικής πολιτικής».
Άλλοι πάλι, διέκριναν στο πρόσωπό του «τον απεσταλμένο του Κρεμλίνου στην Ελλάδα», ο οποίος θα ενισχύσει τις σχέσεις των δύο χωρών και θα βοηθήσει να ξεφύγει η Ελλάδα από την κρίση, ασκώντας επιρροή στην ρωσική πολιτική και επιχειρηματική ελίτ. Για ορισμένους η άνεση με την οποία κινείται, αποδίδεται στο ότι δρα με «τις ευλογίες της κυβέρνησης», καθώς είναι από τους λίγους επιχειρηματίες αυτή την στιγμή που «μετουσιώνουν» σε πράξη το θεωρητικό επενδυτικό τους ενδιαφέρον και αυτό «ευνοεί» και τα κυβερνητικά σχέδια που μιλούν για ανάπτυξη.
Μάλιστα, οι δύο συναντήσεις που πραγματοποίησε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα 20 ημερών (η τελευταία στα μέσα Μαρτίου) καταδεικνύουν τον σημαντικό ρόλο που θέλει να αποκτήσει και στον πολιτικό κόσμο ως βασικός συνομιλητής του. Το ένα από αυτά τα ραντεβού ήταν και καθοριστικό για το μέλλον της ΣΕΚΑΠ. Στο παρασκήνιο ψιθυρίζεται πως οι πιέσεις που ασκήθηκαν προς τον Ρώσο ομογενή από τον πρωθυπουργό ήταν έντονες ώστε να μπει «σφήνα» στον διαγωνισμό για την ιστορική καπνοβιομηχανία, με στόχο να μην καταλήξει στα χέρια των Τούρκων της Sebas, η οποία μέχρι τότε εμφανιζόταν φαβορί.
Οι αντιδράσεις ήταν μεγάλες στην ευαίσθητη εθνικά περιοχή της Ξάνθης, όπου φορείς και κάτοικοι δεν ήθελαν με τίποτα την δραστηριοποίηση της τουρκικής εταιρίας. Τότε ξεκίνησε ένας «αγώνας δρόμου». Η κυβέρνηση έδωσε την πίστωση χρόνου που ζήτησε ο Σαββίδης για να ολοκληρώσει τον οικονομικό και νομικό έλεγχο της ΣΕΚΑΠ, ενώ κατάφερε και έκαμψε και τις τελευταίες αντιστάσεις της ΣΕΚΕ, αποσπώντας το πολυπόθητο «ναι» για την απόκτηση των μετοχών της στην καπνοβιομηχανία (34,18%). Η δέσμευσή του πως θα διατηρήσει όλες τις θέσεις εργασίας και πως θα προμηθεύεται ελληνικά καπνά για τα επόμενα τρία χρόνια έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην συμφωνία για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου (51%).
Εκτός από εκείνους που αντιμετωπίζουν τον Ιβάν Σαββίδη ως τον «Μεσσία» επενδυτή, υπάρχουν και όσοι αμφισβητούν τις κινήσεις του. Είναι οι ίδιοι που τονίζουν πως μέχρι τώρα πλην της ΣΕΚΑΠ δεν έχει συμμετάσχει σε κάποια άλλη ιδιωτικοποίηση εταιρίας του ευρύτερου Δημοσίου τομέα, ενώ «υπενθυμίζουν» και την περίπτωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, για την οποία αν και ο όμιλος του Σαββίδη, η Agrocom είχε επιδείξει ενδιαφέρον και δίνονταν από τους ανθρώπους του διαβεβαιώσεις ότι θα συμμετάσχουν δυναμικά στον διαγωνισμό, μέχρι την τελευταία ημέρα αυτού, καμία οικονομική προσφορά δεν έγινε από τον Ρώσο επιχειρηματία.Κρατούν μάλιστα επιφυλάξεις και για το αν θα διεκδικήσει το Μακεδονία Παλλάς στον διεθνή διαγωνισμό για την μακροχρόνια μίσθωσή του ή απλώς αποτέλεσε μια «εφήμερη λύση» προκειμένου να βγει από το αδιέξοδο το ιστορικό ξενοδοχείο.
Σε όσους τον χαρακτηρίζουν εκπρόσωπο των ρωσικών συμφερόντων στην Ελλάδα, οι «πολέμιοί» του απαντούν πως και η οικογένεια Μουζενίδη, επίσης με ποντιακές ρίζες, ελέγχει το 90% του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος από την Ρωσία, αλλά δεν σημαίνει πως είναι απεσταλμένοι του Κρεμλίνου. Για τους ίδιους ίσως είναι ένας οπορτουνιστής επενδυτής με απώτερους προσωπικούς και επιχειρηματικούς στόχους.
O Ιβάν Σαββίδης πολιτογραφήθηκε Έλληνας, μετά από πολλές προσπάθειες, όπως ομολογεί ο ίδιος. Άλλωστε, από μικρό παιδί «διδάχτηκα την ελληνική ιστορία, μέχρι τα 7 έτη μιλούσα μόνο ποντιακά στη Γεωργία και όπως και άλλοι συμπατριώτες μου, μάθαμε να είμαστε περισσότερο Έλληνες ακόμη και από ορισμένους που μένουν εδώ» είχε πει Αύγουστο μιλώντας σε εκδήλωση των Ποντίων της Θεσσαλονίκης.Ορισμένες φήμες συνδέουν την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας με τα μελλοντικά σχέδια του Σαββίδη να ασχοληθεί και με την ελληνική πολιτική σκηνή, ενδεχόμενο που οι άμεσοι συνεργάτες του δεν αποκλείουν. Πέραν της προϋπηρεσίας του στα έδρανα της Κρατικής Δούμας, έχει δύο επιπλέον σημαντικά «περιουσιακά στοιχεία» στην φαρέτρα του: το πρώτο είναι η σχέση του με τον ποντιακό ελληνισμό και οι πρωτοβουλίες του για το ετήσιο προσκύνημα των απανταχού Ποντίων στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Σουμελά στα πατρογονικά εδάφη. Το δεύτερο, ο λαός του ΠΑΟΚ- απαραίτητο «καύσιμο» για μια επιτυχημένη καριέρα στην πολιτική σκηνή της Θεσσαλονίκης. Η «προσφυγιά» και ο Δικέφαλος είναι ένα εν δυνάμει εκρηκτικό μείγμα που μπορούν με την ίδια ευκολία να… αποθεώνουν και να αποκαθηλώνουν πρόσωπα και καριέρες, επιχειρηματικές και πολιτικές.
Ο Ιβάν Σαββίδης άλλωστε είναι ένας επιχειρηματίας που έχει πολιτική άποψη για την Ελλάδα. Είναι από τους λίγους που  είχε καταγγείλει τον πρώην Πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου ως «μη πατριώτη», τονίζοντας πως είχε αρνηθεί δάνειο που προθυμοποιήθηκε να δώσει η Ρωσία στην Ελλάδα και μάλιστα με ευνοϊκότερους όρους, έχοντας μάλιστα μεσολαβήσει ο ίδιος για συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, πολλές φορές έχει επισημάνει πως η γραφειοκρατία και η ευνοιοκρατία είναι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα για επενδυτές στην χώρα μας, ενώ οι παρεμβάσεις του και οι ισχυρές γνωριμίες που διατηρεί και στα δύο μεγάλα κόμματα «ενοχλούν» ορισμένα στελέχη τους που δεν βλέπουν με καλό μάτι την άνοδό του.
Η πορεία ζωής του Ιβάν Σαββίδη μοιάζει με παραμύθι. Αν και ξεκίνησε να ανεβαίνει τα… σκαλοπάτια της ως εργάτης στην καπνοβιομηχανία «Donskoy Tabac» που εδρεύει στο μονίμως παγωμένο Ροστόφ, έφτασε να «χτίσει» μια οικονομική… αυτοκρατορία με εταιρίες που ο κύκλος εργασιών τους υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ.Όταν τελείωσε την στρατιωτική του θητεία και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα Οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Ροστόφ, από εργάτης αναρριχήθηκε γρήγορα στην ιεραρχία ως την θέση του υποδιευθυντή.
Η ιδιωτικοποίηση του εργοστασίου, μετά την πτώση του σοβιετικού καθεστώτος, τον βρήκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας το 1992 και έναν χρόνο αργότερα στην θέση του προέδρου της.
Σήμερα η καπνοβιομηχανία Donskoy αποτελεί μία από τις τέσσερις σημαντικότερες εταιρίες του μητρικού ομίλου Agrocom, του οποίου πρόεδρος είναι ο Σαββίδης, ενώ ιδιοκτήτρια (της Donskoy) εμφανίζεται η σύζυγός του Κυριακή, με την οποία είναι 25 χρόνια παντρεμένοι και έχουν αποκτήσει δύο γιους, τον Γιώργο και τον Νίκο.
Εκτός από την καπνοβιομηχανία του, που ελέγχει το 4% της παραγωγής τσιγάρων στη Ρωσία, όπου οι καπνιστές υπολογίζεται πως υπερβαίνουν τα 40 εκατομμύρια, στον όμιλο του Σαββίδη ανήκουν ακόμη η εταιρία αλλαντικών «Ταβρ», η εταιρία αγροτικών προϊόντων, ιχθυοκαλλιεργειών και παραγωγής χαβιαριού «Καζάχα» και μια εταιρία θεματικών πάρκων.
Σύμφωνα με το ρωσικό οικονομικό περιοδικό «Finance», η περιουσία του εκτιμάται στα 250 εκατ. ευρώ. Ψίχουλα αν σκεφθείτε ότι μόνο 10 Ελληνες μηντιάρχες χρωστάνε 1,3 δις ευρώ θαλασσοδάνεια.
Κατατάσσεται μεταξύ των 30 πλουσιότερων Ρώσων, ενώ το αμερικανικό περιοδικό «Forbes» αποτιμά την περιουσία του στα 9,4 δισ. ρούβλια (237 εκατ. ευρώ).
Εκτός από τις επιχειρηματικές «περγαμηνές», ο Ιβάν Σαββίδης έχει βραβευθεί ουκ ολίγες φορές. Από την Ρωσική Ομοσπονδία με το παράσημο «Για την προσφορά προς την πατρίδα» και το Παράσημο Τιμής (2003). Έχει λάβει επίσης επαίνους από τον Πρόεδρο της Ρωσίας, τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών και τους τοπικούς φορείς του Ροστόφ. Πριν από λίγες μέρες μάλιστα, ο επιχειρηματίας έχτισε στην περιοχή ελληνική εκκλησία.
Οι σχέσεις του Ιβάν Σαββίδη με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν περάσει από διάφορες διακυμάνσεις. Από το θερμό κλίμα της εποχής που ο ομογενής μεγιστάνας εκλέχτηκε δύο φορές στην Κρατική Δούμα με το κόμμα του Πούτιν «Ενιαία Ρωσία», αρχής γενομένης από το 2003, στο… ψυχρό πριν από λίγο καιρό, όταν ο Σαββίδης έμεινε εκτός ψηφοδελτίου μεταξύ 50 και πλέον υποψηφίων, καταλαμβάνοντας την 16η θέση. Ο ίδιος, όπως είχε υποστηρίξει σε συνέντευξή του στην ρωσική εφημερίδα «Μοσκόφσκι Κομσομόλετς» δέχτηκε μεγάλο εσωκομματικό «πόλεμο» από τον κυβερνήτη του Ροστόφ, Βασίλι Γκολουμπιέφ.Ήταν η ίδια περίοδος που ο Ιβάν Σαββίδης διαφώνησε δημοσίως με την πολιτική του κόμματος του προέδρου της Ρωσίας Πούτιν και του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ. «Μεγαλώνει η δυσαρέσκεια του κόσμου τον οποίο δεν υπολογίζουν και αν δεν υπολογίζεις τον κόσμο, για ποιον λόγο χρειάζεται η Βουλή; Από τον περίγυρό μου μόνο ένας δήλωσε ότι ψήφισε το κόμμα Ενιαία Ρωσία. Από πού πήραν το 50%;» είχε αναρωτηθεί και πάλι σε συνέντευξή του σε ρώσικη εφημερίδα, προκαλώντας δυσαρέσκεια στον άλλοτε καλό του φίλο, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Με προσωπικό τηλεφώνημα του τελευταίου μάλιστα, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις για τα λεγόμενά του, τελικά η παρεξήγηση έληξε. Στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Μαρτίου, ο Σαββίδης υποστήριξε την υποψηφιότητα Πούτιν, ωστόσο δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον Μεντβέντεφ δηλώνοντας «δεν θέλω να έχω καμία σχέση με το κόμμα που εργάζεται ενάντια στα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας».
Και μπορεί οι σχέσεις του με τους δύο ισχυρούς άντρες της παγωμένης Μόσχας να μην είναι όπως την εποχή που ο νυν ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ ήταν βουλευτής στην κρατική Δούμα, όμως, με τον πρώτο πάντα τον συνδέουν δεσμοί αλληλοεκτίμησης και σεβασμού. Χαρακτηριστικό είναι πως ακόμη και σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον θεωρεί μία εξέχουσα προσωπικότητα για την χώρα του, γι’ αυτό και τον προσκάλεσε πρόσφατα στην δεξίωση που παρέθεσε για την εθνική γιορτή της Ρωσίας, παραμονή της επετείου για την Εθνική Ενότητα των Ρώσων.
Ένα ακόμη σημείο τριβής με τον Πούτιν υπήρξε και όταν ο τελευταίος τον περασμένο Αύγουστο υπέγραψε διάταγμα για την πώληση του 38% των μετοχών του αεροδρομίου του Ροστόφ σε εταιρία η οποία θα συμμετάσχει στην κατασκευή καινούριου αεροδρομίου κόστους 15 δισ. ρουβλιών (440 εκατ. ευρώ) ως το 2016. Ο όμιλος του Σαββίδη κατέχει το 51% των μετοχών του παλαιού αεροδρομίου και διαφώνησε με την κατασκευή νέου, υποστηρίζοντας πως τα έξοδα κατασκευής δεν θα καλυφθούν ούτε τα επόμενα 50 χρόνια.
Kαι τώρα το αυθεντικό Σχέδιο Πυθία με τις καλλίγραμες Ρωσίδες της KGB που πριν λάβουν μέρος στην διάσωση του Καραμανλή έτριψαν το πιπέρι:
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου… αποκαλύφθηκε σχέδιο δολοφονίας (;) του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, με την κωδική ονομασία «Σχέδιο Πυθία 1», που εκπονήθηκε από ξένες μυστικές υπηρεσίες και τέθηκε σε εφαρμογή από Έλληνες συνεργάτες τους.
Άκρως απόρρητο έγγραφο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών με τίτλο “Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης” (219/5, Φεβρουάριος 2009) ανέφερε ότι ηΟμοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (F.S.B.) ειδοποίησε την ΕΥΠ ότι μια 19μελής ομάδα εργασίας της εντόπισε και αποκάλυψε σχέδιο επίθεσης εις βάρος του Κώστα Καραμανλή, με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.
Η δράση της ομάδας εργασίας της F.S.B. εντασσόταν στο πλαίσιο υπηρεσίας αντιπαρακολούθησης, με αφορμή τον εντοπισμό απόπειρας τηλεφωνικής υποκλοπής συνομιλιών των κ. Καραμανλή, Πούτιν και Παρβάνοφ.
Η συμπλοκή της ομάδας της F.S.B. με κάποιους από τους εκτελεστές του σχεδίου πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2008 σε σημείο της διαδρομής της πομπής του πρώην Πρωθυπουργού προς το σπίτι του.
Το σχέδιο Πυθία περιελάμβανε τέσσερα κύρια σημεία:
  1. Πολιτική αποσταθεροποίηση (υπόθεση μονής Βατοπεδίου).
  1. Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση (υποβάθμιση ελληνικής οικονομίας).
  1. Κοινωνική αποσταθεροποίηση (κοινωνική αναταραχή και τρομοκρατικές ενέργειες)
  1. Προβλήματα στην εξωτερική πολιτική.
Τον Ιούνιο του 2011, ο Εισαγγελέας Ν. Ορνεράκης ξεκίνησε έρευνα πάνω στο θέμα αυτό, η οποία κατέληξε τον Μάρτιο του 2012 σε άσκηση ποινικής δίωξης με την κατηγορία των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, της διατάραξης της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και της αποστέρησης του πρωθυπουργού από την άσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα.
Την ποινική δίωξη κατά αγνώστων άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ιωάννης Σακελάκος.
Η δικογραφία ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή.
Στις 2 Απριλίου 2013, ο Γ’ Τακτικός Ανακριτής αποφάσισε τη συνένωση των δικογραφιών των υποκλοπών και του σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή «Σχέδιο Πυθία 1», καθώς εντόπισαν ενδείξεις ότι οι υποκλοπές συνεχίστηκαν τουλάχιστον μέχρι το 2007, δύο χρόνια μετά την αποκάλυψή τους.
Η θητεία στην Πρωθυπουργία
Κατά τη διάρκεια της θητείας του Κώστα Καραμανλή στην Πρωθυπουργία διάφορες υποθέσεις απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη, σε κάποιες εκ των οποίων ενεπλάκησαν στενοί συνεργάτες του.
Αναλυτές ανέφεραν ότι εξαιτίας των υποθέσεων αυτών υπέστη μεγάλη φθορά η δημόσια εικόνα του, παρ’ όλο που σε κάποιες από αυτές ο ίδιος δεν είχε προσωπική ανάμειξη.
Ανάμεσα σε αυτές μπορεί να αναφερθεί, η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, η υπόθεση των δομημένων ομολόγων, η υπόθεση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου, ο θάνατος του Διοικητή του ΙΚΑ Ι. Βαρθολομαίου, η απαγωγή Πακιστανών το καλοκαίρι του 2005 και η υπόθεση των υποκλοπών, στην οποία θύμα ήταν και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
Με απόφαση του Γ’ Τακτικού Ανακριτή, η δικογραφία της υπόθεσης των υποκλοπών συνενώθηκε με τη δικογραφία της υπόθεσης «Σχέδιο Πυθία 1» για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού.
Η κριτική…
Έντονη κριτική δέχθηκαν οι Κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή για τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 και του 2009 που έκαψαν μεγάλες δασικές εκτάσεις σε όλη τη χώρα και συνέπεσαν με τις προεκλογικές περιόδους εκείνων των χρόνων.
Λίγα χρόνια μετά, μέσα από τα τηλεγραφήματα των WikiLeaks, αποκαλύφθηκε ανάμειξη παρακρατικών ομάδων στη σωρεία αυτών των εμπρησμών που εντάσσονταν σε γενικότερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας.
Επιπλέον, έντονες αντιδράσεις και επεισόδια προκλήθηκαν μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό στα Εξάρχεια τον Δεκέμβριο του 2008.
Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ν. Ορνεράκη, ανάμεσα στις προπαρασκευαστικές ενέργειες του Σχεδίου «Πυθία 1», βάσει της δικογραφίας που σχηματίσθηκε, εντάσσονται και τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008, με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Για το θέμα αυτό, η συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου (η νέα Πρόεδρος της Βουλής), δήλωσε ότι “Η δίωξη επιβεβαιώνει τη θέση της οικογένειας Γρηγορόπουλου ότι το βράδυ της εν ψυχρώ δολοφονίας του 15χρονου παιδιού έδρασαν δυνάμεις που επιζητούσαν νεκρό εφαρμόζοντας ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας”.
Κλείσιμο της Βουλής
Στις 8 Μαΐου του 2009, με το υπ’ αριθμόν 53 Διάταγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας (αριθμός ΦΕΚ 72), κηρύχθηκε αιφνιδιαστικά η λήξη των εργασιών της Β’ Συνόδου της ΙΒ’ Βουλευτικής Περιόδου.
Η λήξη των εργασιών της Βουλής πραγματοποιήθηκε 30 ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές του 2009 και σήμανε την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.
 Στον Κώστα Καραμανλή ασκήθηκε έντονη κριτική από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης για το κλείσιμο της Βουλής, τα οποία υποστήριξαν ότι έγινε προσπάθεια συγκάλυψης, καθώς με την ενέργεια αυτή παρεγράφησαν όλες οι υποθέσεις που εκκρεμούσαν και αφορούσαν την πρώτη κυβερνητική θητεία της Νέας Δημοκρατίας.
Τα «καρφιά»
Σύμφωνα με επιστολές του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα “Βήμα της Κυριακής” ο Καραμανλής γνώριζε την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά αδράνησε, επειδή, όπως ισχυρίζεται ο Δούκας, “δεν ήθελε να στριμώξει τον ελληνικό λαό” και επειδή “επικρατούσε κλίμα γενικότερης ευφορίας, ότι πάμε καλά και ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε με λιγότερες θυσίες”. 
Ο Δούκας υποστήριξε ότι είχε ζητήσει περικοπή δαπανών από το 2004, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
Συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού απαντούσαν ότι “με τρόπο υπεύθυνο και αποδοτικό για το συμφέρον της χώρας καλύφθηκαν τις δανειακές ανάγκες με όρους ευνοϊκούς για την Ελλάδα και για τους πολίτες και μάλιστα χωρίς τυμπανοκρουσίες, ενώ το ΠΑΣΟΚ του «λεφτά υπάρχουν» έκανε λόγο για Τιτανικό και άλλα απίθανα πράγματα, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στο δανεισμό, εκτοξεύοντας τα επιτόκια δανεισμού σε δυσθεώρητα ύψη, οδηγώντας τη χώρα στην αγκαλιά του ΔΝΤ και φέρνοντας ξένους επιτρόπους στα υπουργεία”.
Αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη
Επί πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή ολοκληρώθηκε ο κύκλος διαπραγματεύσεων, μνημονίων και συμφωνιών που οδήγησαν στην έναρξη κατασκευής του αγωγού αργού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, που ενώνει το λιμάνι Μπουργκάς της Βουλγαρίας με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Η αρχική σύλληψη της ιδέας για την κατασκευή του αγωγού χρονολογείται το 1993.
Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας για την υποστήριξη της κατασκευής του αγωγού, τον Απρίλιο του 2005 στη Σόφια, η συνάντηση κορυφής των τριών ηγετών, του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, του Βούλγαρου ομολόγου του Γκεόργκι Παρβάνοφ και του Έλληνα Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στις 4 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, αλλά και η μονογραφή του κειμένου της Διακρατικής Συμφωνίας, στο Μπουργκάς, στις 7 Φεβρουαρίου 2007, αποτέλεσαν σταθμούς για την πρόοδο του έργου. 
Στις 11 Ιουνίου 2010 η Βουλγαρία ανακοίνωσε το πάγωμα του σχεδίου υλοποίησης του αγωγού υπό το φόβο περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο λιμάνι του Μπουργκάς, ενώ στις 5 Νοεμβρίου του 2011 εγκρίθηκε η περιβαλλοντική μελέτη για το Λιμάνι του Μπουργκάς από το Υπουργείο περιβάλλοντος της Βουλγαρίας και η συνέχιση της υλοποίησης του έργου.
Το έργο τελικά εγκαταλείφθηκε τον Δεκέμβριο του 2011.
Την ίδια χρονιά…
Τα “ΕΠΙΚΑΙΡΑ” αποκαλύπτουν άκρως απόρρητο έγγραφο και ξεδιπλώνουν το σχέδιο “Πυθία”…
Σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με την κωδική ονομασία «Πυθία 1», το οποίο φέρεται να εκπονήθηκε από «συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες» και να ανατέθηκε σε τουλάχιστον είκοσι Έλληνες συνεργάτες τους, που «δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο», αποκαλύπτουν τα «Επίκαιρα».
Άκρως απόρρητο έγγραφο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), με την κωδική ονομασία «Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης» (Νο 219/5 Φεβρουαρίου 2009), ενημέρωνε την τότε κυβέρνηση Καραμανλή ότι η υπηρεσία έλαβε γνώση από την FSB, δηλαδή τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, πως μία «ομάδα Εργασίας» της, που αποτελούνταν από δεκαεννέα άτομα, εντόπισε και αποκάλυψε σχέδιο επίθεσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, «με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».
Σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών 2004-2005
Το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών 2004-05 ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα. 
Αφορούσε τηλεφωνικές υποκλοπές σε βάρος σημαντικών δημοσίων προσώπων κατά την περίοδο 2004-05.
Οι υποκλοπές αποκαλύφθηκαν στις 4 Μαρτίου 2005, έπειτα από έναν έλεγχο ρουτίνας, που διεξήγαγε η εταιρία Vodafone στο λογισμικό της.
Η κυβέρνηση ενημερώθηκε στις 10 Μαρτίου και αποκάλυψε το γεγονός στην κοινή γνώμη στις 2 Φεβρουαρίου 2006, με κοινή συνέντευξή τύπου που έδωσαν οι υπουργοί Επικρατείας, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης (Θ. Ρουσόπουλος, Γ. Βουλγαράκης και Αν. Παπαληγούρας, αντίστοιχα).
Αποκαλύφθηκε πως μέσω ειδικού λογισμικού που είχε εγκατασταθεί στην εταιρία, παρακολουθούνταν την περίοδο 2004-05 περίπου 100 τηλέφωνα με τη χρήση 14-16 καρτοκινητών «τηλεφώνων-σκιών», τα οποία κατέγραφαν τις συνομιλίες.
Μετά από δικαστική έρευνα δύο ετών που δεν απέδωσε αποτελέσματα, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο τον Αύγουστο του 2008.
Δύο χρόνια μετά, το 2010 η υπόθεση ξανάνοιξε με την εμφάνιση νέων στοιχείων που υποδείκνυαν υπόθεση κατασκοπείας με ανάμιξη της αμερικανικής πρεσβείας.
Με την υπόθεση των υποκλοπών συνδέεται και η υπόθεση του θανάτου του υπαλλήλου της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη.
Ο Τσαλικίδης που ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη του δικτύου της εταιρείας Vodafone, βρέθηκε νεκρός στις 9 Μαρτίου 2005 μία μέρα πριν γνωστοποιηθεί στις αρχές η ύπαρξη του ύποπτου λογισμικού.
Ο θάνατός του, αποδόθηκε αρχικά σε αυτοκτονία, εκδοχή που υποστηρίχτηκε από το πρώτο δικαστικό πόρισμα.
Η υπόθεση όμως άνοιξε ξανά το 2010 καθώς νέα στοιχεία αποκάλυψαν στενή διασύνδεση του θανάτου με την υπόθεση των υποκλοπών και ενίσχυσαν την εκδοχή της δολοφονικής ενέργειας.
Σχέδιο «Πυθία 1»: Η νεκρανάσταση ενός πολιτικού ανδρός;
15/03/2012
Έγγραφε τότε… στο «Βήμα» ο Δημήτρης Μάρδας (νυν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Τσίπρα).
Στις 14 Ιουνίου 2006 εγκαινιάζεται ο αγωγός Μπακού – Τσεϊχάν μήκους 1768 χιλιομέτρων. Την ίδια ημέρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Τ. Ερτογάν δεσμεύεται για την κατασκευή ενός δεύτερου αγωγού, που θα εξυπηρετεί το ρωσικό πετρέλαιο. Έτσι φθάνουμε στο Οκτώβριο του 2009 όπου αποφασίζεται η δημιουργία αγωγού Σαμψούντας – Τσειχάν, μήκους 700 χιλιομέτρων.
Παράλληλα αποφασίζεται η δημιουργία διυλιστηρίου στην Τουρκία, για την εξυπηρέτηση του ρωσικού πετρελαίου, που θα διαπερνά τον εν λόγω αγωγό.
Στις 23 Ιουνίου του 2007 ανακοινώνεται η κατασκευή του αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου του South Stream στην κεντρική Ευρώπη. Είναι το αντίπαλο δέος του αμερικανικού Nabucco. H Ρωσία υπογράφει στις 29 Απριλίου του 2008 σχετική συμφωνία με την Ελλάδα.
Κατά τη συμφωνία, στο πλαίσιο ενός αμφιλεγόμενου πανάκριβου σχεδίου, μια παράκαμψη του South Stream θα μετέφερε φυσικό αέριο στην Ιταλία μέσω Ελλάδας.
Στις 6 Αυγούστου του 2009, μετά την ψύχρανση των σχέσεων Ρωσίας Ουκρανίας, η Τουρκία δέχεται καταρχάς να περάσει ο αγωγός South Stream από τα δικά της χωρικά ύδατα. 
Το ανατολίτικο παζάρι Άγκυρας -Μόσχας για το θέμα αυτό ολοκληρώνεται με επιτυχία στις 28 Δεκεμβρίου 2011.
Παράλληλα με όλα αυτά αρχίζει να κατασκευάζεται ο North Stream. Η κα Μέρκελ, η ίδια, άνοιξε την κάνουλα της ροής του φυσικού αερίου κατά τα τέλη του 2011.
Και ενώ ο υφυπουργός ενέργειας των ΗΠΑ ο κος Μπράιζα, φέρεται φοβερά ενοχλημένος για τη συμφωνία Ελλάδας – Μόσχας αναφορικά με το South Stream, ουδείς στις ΗΠΑ μοιάζει να ενοχλείται σφόδρα για την Τουρκία και Γερμανία που έδωσαν διέξοδο στα τεράστια ρωσικά αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.
Από την άλλη, ουδεμία απόπειρα ή σχέδιο δολοφονίας ακούγεται για τον Τούρκο πρόεδρο. Αντίθετα, στην Ελλάδα δημοσιοποιείται το σχέδιο «Πυθία1» που αποδίδεται στην CIA-Mossad-M16, με σκοπό τη δολοφονία του Κώστα Καραμανλή!!!. 
Αιτία της δολοφονίας: Το τμήμα του αγωγού South Stream που θα περνούσε (αν ποτέ περνούσε) από την Ελλάδα όπως επίσης και η προσπάθεια νεκρανάστασης του θνησιγενούς αγωγού Μουργκάς -Αλεξανδούπολης σε μια περίοδο όπου ο αγωγός Σαμψούντας- Τσειχάν άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά.
Ερώτηση: Αν ο Κώστας Καραμανλής θεωρούταν απειλή για τα αμερικανικά συμφέροντα ο Ερτογάν τι θα έπρεπε να είναι; Αν λοιπόν οι CIA-Mossad-Μ16 ήθελαν να δολοφονήσουν τον πρώην πρωθυπουργό για το παράκαμψη του South Stream που θα μετέφερε (αν ποτέ μετέφερε) το 1/10 του φυσικού αερίου του ανωτέρω αγωγού, τότε τον Ερτογάν τι θα έπρεπε να τον κάνουν;
Και μετά από όλα αυτά, αρχίζει μια κατασκοπευτική ιστορία, με πολιτικές προεκτάσεις. Έτσι, όπως καταγράφηκε στον Τύπο, μπλέκονται στο σενάριο Αμερικανοί, Βρετανοί και Ισραηλίτες που παρακολουθούν με αμάξι, το αυτοκίνητο του Κώστα Καραμανλή. 
Ρώσοι πράκτορες, (που υποδύονται το ρόλο του καλού), τους αντιλαμβάνονται και δρώντας με αποφασιστικό τρόπο – θυμίζοντας σκηνικό Ανατολικής Γερμανίας του 1955– αποτρέπουν την εν δυνάμει δολοφονία ή την επίμαχη παρακολούθηση, που θα οδηγήσει σε δολοφονία.
Οι Αμερικανοί και Ισραηλίτες…ερασιτέχνες πράκτορες αναγκάζονται όμως να εγκαταλείψουν το αμάξι της παρακολούθησης με οπλισμό, εκρηχτικά, κιάλια νυκτός, χάρτες κ.λπ και να διαφύγουν με μοτοσικλέτα.
Από την άλλη βέβαια ουδείς τους καταδιώκει!
Οι υπάλληλοι των κατασκοπευτικών δορυφόρων των ΗΠΑ φαίνεται ότι απεργούν, ενώ οι αμερικανοί πράκτορες αγνοούν ίσως το Google Earth. 
Οπότε μόνο επίγειες δυνάμεις της CIA και των συμμάχων της καλούνται, με αρχέγονα μέσα, να φέρουν σε πέρας μια δύσκολη αποστολή!
Η όλη ιστορία θα μπορούσε όμως να καταλήξει σε ένα άλλο συμπέρασμα, με αρκετές πολιτικές θολές προεκτάσεις, που δεν άγγιξαν όμως οι ένθερμοι υποστηρικτές της εξεταζόμενης πλοκής: Στη νεκρανάσταση ενός πολιτικού “ηγέτη”, που θεωρείται ο χειρότερος της πρόσφατης περιόδου σε όλη την Ευρώπη, κατά πολλούς ξένους αναλυτές. 
Ερμηνεία στα ανωτέρω, δίνουν άλλα σενάρια, που θα τολμήσουμε να παραθέσουμε.
Αναλυτικότερα, στις επερχόμενες εκλογές ο κος Σαμαράς εκτιμάται ότι θα αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας είτε μόνος του είτε συγκυβερνώντας με άλλο κόμμα. 
Προεξοφλείται όμως κατά πολλούς (εντός και εκτός Ν.Δ.) η παταγώδης αποτυχία της πολιτικής του, καθώς τόσο ο ίδιος όσο η ομάδα που τον περιτριγυρίζει χαρακτηρίζεται από μια πρωτοφανή ανεπάρκεια.
Η Νέα Δημοκρατία ψάχνει λοιπόν απεγνωσμένα έναν ηγέτη, όχι για να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο, αλλά για να εξασφαλίσει μια ισορροπία ανάμεσα στις αντιμαχόμενες ενδοκομματικές φατρίες, που κρίνουν ότι δεν είναι φρόνιμο, εν μέσω οικονομικής κρίσης, να αναλάβουν την αρχηγία του κόμματος σήμερα. 
Έτσι ο παρ’ ολίγον δολοφονηθείς, ήρωας πλέον της Ελλάδας, θα κληθεί για δεύτερη φορά να σώσει το κόμμα και τη χώρα! Κάποιοι έχουν μεριμνήσει γι’ αυτό.
Ως προς τις δυνάμεις, εκτός Ελλάδας, η συγκεκριμένη λύση υπέρ ενός άβουλου και όχι ιδιαίτερα πολιτικά έμπειρου πρωθυπουργού, τους προσφέρει ό,τι χρειάζονται για το άμεσο μέλλον. 
Τα γεράκια της Δύσης ξανακτίζουν λοιπόν ένα προφίλ ενός αποτυχημένου πολιτικού, με τη βοήθεια διαφόρων σεναρίων, που οικοδομούνται μέσω μιας εικονικής δολοφονίας.
Να σημειώσουμε επίσης, ότι η σχετική έκθεση της ΕΥΠ τονίζει, ότι όλο το σχέδιο της υπό εξέταση δολοφονίας μπορεί να είναι καλά ενορχηστρωμένο για να παραπλανήσει τις κρατικές υπηρεσίες της χώρας.
Δεν ηχούν όλα (οι κακοτεχνίες των δυτικών πρακτόρων, τα απόρρητα έγγραφα της CIA –ποιος τα έδωσε ή τα κατασκεύασε– που δημοσιεύονται από το Wikileaks) πολύ βολικά για έναν πολιτικό χωρίς μέλλον;
Και σε όλα αυτά, ας μην ξεχνάμε τις μοναδικές ενεργειακές διεξόδους που προσέφερε ο Τ. Ερτογάν στη Ρωσία. Η παράκακμψη του South Stream και ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, ωχριούν στα όσα έδωσε αφειδώς ο Τούρκος πρωθυπουργός στους Ρώσους.
Ο Δημήτρης Μάρδας είναι Έλληνας οικονομολόγος και πολιτικός. Από τις 27 Ιανουαρίου 2015 ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα.
Θρίλερ διαρκείας με τον ανθυπαστυνόμο του Κ. Καραμανλή που… «αυτοκτόνησε»
06.09.2011 Εφημερίδα «δημοκρατία»
Στον αριθμό 6515 του κοιμητηρίου του Δήμου Ζωγράφου κρύβεται το μυστικό του τραγικού τέλους του 44χρονου ανθυπαστυνόμου της πρώην πρωθυπουργικής φρουράς του Κώστα Καραμανλή, που βρέθηκε νεκρός υπό μυστηριώδεις συνθήκες το σούρουπο της 15ης Ιουλίου 2008 σε άλσος, 200 μέτρα μακριά από το σπίτι του.
Τα μνήματα όμως δεν αποκρίνονται. Αρα θα πρέπει να μιλήσουν οι ζωντανοί και συγκεκριμένα οι τότε συνάδελφοί του αλλά και στελέχη των κρατικών αρχών ασφαλείας, που λέγεται ότι ξέρουν πολλά, για να απαντήσουν στις πολύ μεγάλες υποψίες και στα επίμονα ερωτήματα τα οποία εγείρονται εδώ και αρκετές εβδομάδες από πηγές του πολιτικού παρασκηνίου, που συσχετίζουν την καταχωρημένη ως αυτοκτονία του αστυνομικού σωματοφύλακα με τις κινηματογραφικές παραμέτρους του σχεδίου «Πυθία 1»· της εμπλοκής δηλαδή μελών «συμμαχικών μυστικών υπηρεσιών» και της Μοσάντ στην εφαρμογή σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σατανικού πλέγματος αποσταθεροποίησης της χώρας, όπως αποκαλύφθηκε την περασμένη άνοιξη από εβδομαδιαίο περιοδικό.
Η υπόθεση είναι ήδη ανοιχτή, πιστεύει δεν πιστεύει κάποιος τις απόρρητες αναφορές της FSB (Federal Security Service of the Russian Federation), της πανίσχυρης Ρωσικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, αλλά και τα έγγραφα της ΕΥΠ.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών είχε αναθέσει τότε σε εισαγγελέα Πρωτοδικών την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης με βάση τα στοιχεία του ρεπορτάζ των «Επικαίρων», στα οποία περιλαμβάνονται τα άκρως απόρρητα Ειδικά Δελτία Ενημέρωσης της ΕΥΠ Νο 53/13 Ιανουαρίου 2009 και Νο 219/5 Φεβρουαρίου 2009. 
Αρα η Εισαγγελία έλαβε υπόψη τα στοιχεία των δημοσιευμάτων και τα θεώρησε επαρκή προκειμένου να διεξαχθεί η σχετική έρευνα.
Εκεί προφανώς οφείλονται και οι όποιες διαρροές γίνονται τις τελευταίες μέρες – σε διάφορους κύκλους – ανακατεύοντας στα ίχνη των μυστικών υπηρεσιών το μπαρούτι που σκορπίστηκε στο σώμα του αδικοχαμένου ανθυπαστυνόμου. Κάποιοι είναι εμφανές ότι σπρώχνουν τις εισαγγελικές αρχές (εκτός των άλλων) και στην επανεξέταση του αιματηρού περιστατικού που μπήκε στα συρτάρια με την ένδειξη «αυτοκτονία».
Ο ανθυπαστυνόμος Περικλής Kατέρης χάθηκε δυόμισι ακριβώς μήνες μετά την περιγραφείσα στο σχέδιο «Πυθία 1» εμπλοκή των 19 Ρώσων πρακτόρων (20 και 25 Απριλίου του 2008) στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών που οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ.
Οσοι στηρίζουν το σενάριο να είδε, να μίλησε, να πιέστηκε και να ωθήθηκε στην αυτοκτονία το βράδυ της 15ης Ιουλίου 2008 προσθέτουν ότι «οι μυστικές υπηρεσίες δεν προειδοποιούν και δεν χαϊδεύουν, εάν θέλουν να βρεθεί κάποιος κρεμασμένος. Και αυτή τη μορφή του σκηνοθετημένου θανάτου ξέρουν να την κάνουν δολοφόνοι από γνωστή χώρα».
Μόνον που ο 44χρονος έντιμος, ευαίσθητος και ψυχικά ευάλωτος ένστολος με καταγωγή από τα Γιάννενα δεν βρέθηκε κρεμασμένος αλλά πυροβολημένος εξ επαφής θανάσιμα στο κεφάλι.
Η σκηνή του θανάτου παρέπεμψε στην αυτοκτονία από την πρώτη στιγμή. Σύμφωνα με όσα είχαμε καταγράψει τρεις ώρες μετά την εύρεση του πτώματος στο άλσος της οδού Πριγκιποννήσων, ο ανθυπαστυνόμος πήγε στο σπίτι του απέναντι από το δασάκι, έμεινε για λίγη ώρα και στη συνέχεια κατέβηκε τα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας, περπάτησε 200 μέτρα, άνοιξε την πόρτα του άλσους, κάθισε σε ένα παγκάκι και πάτησε τη σκανδάλη.
«Νομίσαμε ότι έγινε κάποια τρομοκρατική ενέργεια. Μέσα σε λίγα λεπτά η περιοχή γέμισε από περιπολικά, τζιπ και συμβατικά της ασφάλειας που έζωσαν τη γειτονιά και δεν άφηναν κανέναν να περάσει στο πάρκο» είχε περιγράψει εκείνη τη νύχτα ο κ. Κώστας, ιδιοκτήτης περιπτέρου απέναντι από το σημείο του συμβάντος.
Οταν ρωτήσαμε τότε ιατροδικαστή για τον τρόπο αυτοκτονίας, μας είχε πει σιβυλλικά ξύνοντας το κεφάλι του: «Ασυνήθιστος τρόπος αυτοχειρίας, ειδικά περπατώντας από το σπίτι του σε γειτονικό σημείο. Σκοτεινές όμως οι βουλήσεις της ψυχής».
Σήμερα εκείνο το περιστατικό, δεδομένης της εισαγγελικής έρευνας, αποκτά εντελώς ξεχωριστό ενδιαφέρον…
Νέους μάρτυρες καλεί ο ανακριτής για το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή
Νέα στοιχεία από μάρτυρα – κλειδί για το «σχέδιο Πυθία»
Τους πρώην υπουργούς Πέτρο Μολυβιάτη και Γιάννη Βαληνάκη καλεί να καταθέσουν ο ανακριτής Δημήτρης Φούκας ως μάρτυρες στην υπόθεση διερεύνησης του «Σχεδίου Πυθία», το οποίο έχει καταγραφεί ως απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, μελετάται και η κλήση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ο οποίος περιέχεται επίσης στον κατάλογο των προσώπων που παρακολουθούνταν στο σκάνδαλο των υποκλοπών.
Οι κλήσεις αυτές συνδέονται με τον μάρτυρα – κλειδί, που έχει εμφανιστεί στην ανάκριση και εμφανίζεται να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα τόσο για το Σχέδιο Πυθία, τις παρακολουθήσεις του κ. Καραμανλή την περίοδο 2007 – 2009 και τώρα δηλώνει ότι γνωρίζει στοιχεία και για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, τον Ιούλιο του 2010.
Το πρόσωπο αυτό είναι ποινικός κρατούμενος, έχει ήδη καταθέσει μία φορά στον κ. Φούκα και την περασμένη εβδομάδα έστειλε υπόμνημα στον ανακριτή, με το οποίο καταγγέλλει ότι τα πρόσωπα που τον στρατολόγησαν στην ομάδα παρακολούθησης του κ. Καραμανλή έχουν σχέση με μέλη της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών», η οποία ανέλαβε με προκήρυξη την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.
Η μαρτυρία αυτή θεωρείται πολύ σημαντική, δίνει βέβαια νέα προοπτική στη δικαστική έρευνα, όμως ο ανακριτής είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός στη διασταύρωση όσων λέει το συγκεκριμένο πρόσωπο, που έχει καταδικαστεί σε ισόβια για ανθρωποκτονία. Ο ίδιος αρνείται ότι διέπραξε ποτέ τον φόνο για τον οποίο έχει καταδικαστεί.
Το ίδιο πρόσωπο καταγράφει γιάφκες στο κέντρο της Αθήνας, μέσω των οποίων διακινούνταν την επίμαχη περίοδο όπλα και πυρομαχικά, ενώ δηλώνει ότι διαθέτει και στοιχεία για την επίθεση εναντίον αστυνομικών στο ΑΤ της Αγίας Παρασκευής τον Οκτώβριο του 2009.
Προσθέτει μάλιστα στο υπόμνημά του ότι θα φέρει και ντοκουμέντα, για να θεμελιώσει τις καταγγελίες του για τις παρακολουθήσεις, αλλά και όλου του σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας.
Αναφέρεται επίσης και στην επίσκεψη του τούρκου τότε πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα το 2010, όπου σύμφωνα με τον μάρτυρα – κρατούμενο στοχοποιήθηκαν δημοσιογράφοι και δικαστές, ενώ ισχυρίζεται ότι παραδόθηκε οπλισμός σε ομάδες ακροαριστερών ακροδεξιών, αναρχικών και άλλων.
Ο μάρτυρας λέει ότι την περίοδο που είχε εμπλακεί σε όλα αυτά αμειβόταν από τους «ανωτέρους» του, αλλά είχε πεισθεί ότι λειτουργεί για το κοινό καλό. Όπως λέει, είχε ενταχθεί στη συγκεκριμένη ομάδα προσώπων το 2006, τις οδηγίες έπαιρνε μέσω σημειωμάτων από πρόσωπα που δεν γνώριζε και ότι οι σχέσεις τους διεκόπησαν. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο συγκεκριμένος είχε σχέση με φύλαξη εταιρείας και κάποια στιγμή του ανατέθηκε να διερευνά κυβερνητικές ιστοσελίδες και να αναφέρει πληροφορίες που εντόπιζε σε αυτές.
Την Παρασκευή 27 Μαρτίου έχει κληθεί ο συγκεκριμένος μάρτυρας για να ξεκαθαρίσει όσα καταγγέλλει και κυρίως για να προσκομίσει τα στοιχεία που διαθέτει.
– Άραγε θα υπάρχουν νέες αληθινές αποκαλύψεις για το «σχέδιο Πυθία», τις υποκλοπές του 2004 και τις περίεργες συμπτώσεις «αυτοκτονιών» ή θα πάει κι αυτή η υπόθεση στο πολιτικό χρονοντούλαπο των σκανδάλων… με διαβάθμιση «ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΝ».                                                        πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com