Translate

Σουλτανάτο: Μαζικές εκκαθαρίσεις στις τουρκικές ΕΔ - Πέρασαν στον απόλυτο έλεγχο του Ρ.Τ.Ερντογάν

«Άνω κάτω» οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μετά την αιφνιδιαστική καρατόμηση των τριών Αρχηγών (Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας) η οποία αποφασίστηκε εκτάκτως στο σημερινό Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο (YAS).

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ  νέος Αρχηγός Στρατού τοποθετείται ο μέχρι πρότινος Αρχηγός της Στρατοχωροφυλακής στρατηγός Yaşar Güler, νέος Αρχηγός του Ναυτικού ο αντιναύαρχος  Adnan Özbal και νέος Αρχηγός της Αεροπορίας ο αντιπτέραρχος Hasan Küçükakyüz.
Το ΑΣΣΤ συγκαλείται κάθε δύο χρόνια  και στην συνεδρίαση που διήρκεσε τέσσερις ώρες προέδρευε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Όπως αναφέρεται ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος πρόκειται να παραθέσει δείπνο σήμερα στα μέλη του YAS στο προεδρικό παλάτι στην Άγκυρα.
Στο συμβούλιο μετά και την απόπειρα πραξικοπήματος και τις συνταγματικές αλλαγές υπάρχουν πλέον  περισσότεροι πολιτικοί παράγοντες και βουλευτές ενώ ο ρόλος του Στρατού είναι καθαρά υποβαθμισμένος. Στην προηγούμενη σύνθεσή του παρόντες ήταν μόνο ο πρόεδρος της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας.
Τώρα τόσο ο πρόεδρος όσο και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας είναι σε θέση να δίνουν απευθείας διαταγές στο στράτευμα χωρίς προηγούμενη έγκριση.
Οι αποφάσεις του Συμβουλίου αναμένεται να προωθηθούν στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την τελική έγκριση.
Το θέμα είναι πως οι τουρκικές ένοπλες Δυνάμεις ακόμα δεν έχουν συνέλθει από το κύμα διώξεων που ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και τώρα βλέπουν του αρχηγούς των τριών κλάδων που τοποθετήθηκαν μόλις πέρυσι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος να «καρατομούνται». 
Αυτή η ενέργεια σημαίνει ότι ο Ερντογάν δεν εμπιστεύεται τους αρχηγούς των ΕΔ ειδικά στην κρίσιμη περίοδο και το άνοιγμα που κάνει προς την ρωσική πλευρά με την επικείμενη αγορά των S-400.  



Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

2017 yılı Yüksek Askerî Şûra olağan toplantısı, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında, Çankaya Köşkü'nde başladı.
                                                                                                                                                       pronews 

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com