Translate

Δεν άρεσαν στους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες τα σπίτια στον Δραπανιά Χανίων και... ζήτησαν άλλα!

ΠΛΗΡΩΝΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ!
Με το πλοίο της γραμμής έφτασαν το πρωί της Πέμπτης στα Χανιά, δέκα οικογένειες εποίκων«προσφύγων», σύμφωνα με το πρόγραμμα φιλοξενίας που εφαρμόζεται για την Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες,
οι "πρόσφυγες" με λεωφορείο μεταφέρθηκαν στον Δραπανιά του Δήμου Κισσάμου προκειμένου να μείνουν σε διαμερίσματα που έχουν νοικιαστεί για τον σκοπό αυτό.
Όμως, όταν είδαν τους χώρους, αρνήθηκαν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να μείνουν γιατί είναι εκτός… προδιαγραφών και εκτός αστικού ιστού. Ο Διευθυντής στα Χανιά της Σύμπραξης Φορέων Χανίων, Ηρακλής Δρακάκης, δεν δέχτηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις!
Μετά από επιμονή, αρκέστηκε να πει ότι αυτή την ώρα δεν υπάρχουν στον Δραπανιά, πρόσφυγες. Σε ερώτηση για το αν υπήρχε πρόβλημα, επανέλαβε την απάντηση “Κανένα σχόλιο”! Να σημειωθεί πως αρμόδια για το πρόγραμμα στα Χανιά είναι η «Σύμπραξη Φορέων Χανίων για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση» η οποία συνεργάζεται με την «Αναπτυξιακή Ηρακλείου» που έχει την ευθύνη του προγράμματος φιλοξενίας «προσφύγων» για ολόκληρη την Κρήτη σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Όπως είχε γίνει γνωστό στο νομό Χανίων πρόκειται να φιλοξενηθούν συνολικά 150 «πρόσφυγες» σε 25 ενοικιαζόμενα σπίτια.
Δώσε θάρρος στον χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι και τα παραδείγματα… των «φιλοξενούμενων» είναι δεκάδες σε όλη την Ελλάδα. Άντε καλορίζικοι…
► Να υπενθυμίσουμε ότι εδώ και 1 χρόνο μέλη χρηματοδοτούμενων ΜΚΟ αλωνίζουν την χώρα και έλεγξαν χιλιάδες σπίτια ώστε να πληρούν τις… προϋποθέσεις για να μείνουν αλλοδαποί με πληρωμένο ενοίκιο και λογαριασμούς! Στην Κίσσαμο πήγαν σε όλα τα χωριά και ρωτούσαν κατοίκους για σπίτια. Τα σπίτια που επιλέχτηκαν όπως καταλαβαίνετε θα τα ζήλευαν πολλές Ελληνικές οικογένειες.
► Και για να κοπεί μια και καλή ο όρος ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ να σας ενημερώσουμε για την προχθεσινή απόφαση ΒΟΜΒΑ του ΣτΕ! Δεν είναι ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ! Είναι Λαθρομετανάστες... Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, πρόσφυγας είναι μόνο όποιος φεύγει από εμπόλεμη ζώνη (χώρα) και μεταφέρεται στην πρώτη ασφαλή χώρα.  Αυτό σημαίνει πως Σύροι και Ιρακινοί που φεύγουν από τις χώρες τους είναι πρόσφυγες στην Τουρκία, την πρώτη ασφαλή χώρα. Όταν έρχονται στην Ελλάδα είναι μετανάστες και αν εισέλθουν παρανόμως είναι λαθρομετανάστες.
Το νομικό πλαίσιο είναι σαφές. Το πολιτικό είναι που το κάνει προβληματικό, λόγω ίδιων συμφερόντων. Το γράφουμε αυτό- όπως το έχουμε γράψει κι άλλες φορές- με αφορμή την απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το ΣτΕ, το οποίο έκρινε ότι η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα καθώς έχει κυρώσει την Σύμβαση της Γενεύης, αποφάσισε ότι μπορεί να γίνει επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών που εμφανίζονται ως «πρόσφυγες», από την Ελλάδα στην Τουρκία! Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη μετά από προσφυγή δύο Σύρων, που ζητούσαν να μην επιστρέψουν στην γείτονα χώρα και να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Επιτροπής Ασύλου (είχαν προηγηθεί αποφάσεις του γραφείου ασύλου της Λέσβου), με τις οποίες είχαν απορριφθεί ως απαράδεκτα τα αιτήματα να τους αναγνωριστεί η ιδιότητα του πρόσφυγα και να τους παρασχεθεί άσυλο στην χώρα μας. Αυτό όμως δεν έπαιξε πουθενά. Εδώ και 2 χρόνια το έχουν κρύψει. Φαίνεται πως η μπίζνα με τις ΜΚΟ είναι μεγαλύτερη και τα λεφτά πολλά…
πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com