Translate

Η Κριμαία ξανά αιτία πολέμου: Πέντε βάσεις κατασκευάζουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία: Αμεση αναδιάταξη δυνάμεων και επίθεση διέταξε ο Β.Πούτιν! – Δείτε τον χάρτη


Ούτε 1, ούτε 2 αλλά 5 βάσεις δημιουργούν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη οργή στον Κρεμλίνο και ειδικά στο Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν  που βλέπει ότι ένας παγκόσμιος
πόλεμος είναι αναπόφευκτος πλέον. Η Ρωσία θα κινηθεί τάχιστα και σε ανύποπτο χρόνο θα δούμε πράγματα που δεν φανταζόμασταν από το μέτωπο αυτό.
Στόχος η άμεση ‘’παρενόχληση‘‘ του ‘’οχυρού‘’ Κριμαία το οποίο όπως δείχνουν τα πράγματα ενδεχομένως να αποτελέσει για δεύτερη φορά στην ιστορία την κύρια ‘’αιτία‘‘ πολέμου ανάμεσα στην Δύση και την Ρωσία.
Πρόκειται για την εφαρμογή νατοϊκού σχεδίου για την δημιουργία μόνιμου  ‘’αγκυροβολίου‘’ του ΝΑΤΟ στην Οδησσό και σε ολόκληρη την  περιοχή των ουκρανικών ακτών από τις ΗΠΑ , ενώ σημαίνει αυτόματα συναγερμό στο ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας και στην Μόσχα για την παρουσία τόσο κοντά στα ρωσικά σύνορα , Αμερικανών επίλεκτων και ειδικά εκπαιδευμένων σε πολλαπλές επιχειρήσεις  στρατιωτών.
Τα ουκρανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν ότι στην περιοχή Ochakov της Οδησσού, το Ναυτικό των ΗΠΑ κατασκευάζει «Επιχειρησιακό Κέντρο ελέγχου  του ουκρανικού Στόλου».
Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 25 Ιουλίου και διεξάγονται στο πλαίσιο του προγράμματος Εξωτερικών αμυντικών κατασκευών  (FMCSA). Η κατασκευή διεξάγεται από το πρώτο κινητό τάγμα μηχανικού των Αμερικανών πεζοναυτών  (NMCB 1), τις λεγόμενες ‘‘ θαλάσσιες μέλισσες‘‘.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ναυτικού των ΗΠΑ, αυτή είναι μόνο μία από τις τρεις εγκαταστάσεις που επί του παρόντος κατασκευάζονται  από το αμερικανικό στρατό  στη ναυτική βάση Ochakovo του  ουκρανικού ναυτικού.
Οι άλλες δύο  εγκαταστάσεις αφορούν συντήρηση πλοίων και δημιουργία σημείων ελέγχου κατά μήκος της περιμέτρου της βάσης. Έχουν δημιουργηθεί  σημεία ελέγχου που αποσκοπούν στην προστασία της ντε φάκτο στρατιωτικής βάσης των Ηνωμένων Πολιτειών μέσα σε ουκρανικές εγκαταστάσεις.
Το αποκαλούμενο «επιχειρησιακό κέντρο του ουκρανικού  Ναυτικού» έχει καθήκον τον ανεφοδιασμό που σχετίζεται με την παρουσία των αμερικανικών πολεμικών πλοίων.
Οι Αμερικανοί έχουν αναπτύξει για παράδειγμα δύναμη του  στρατού τους στο Yavrovsky και στην  περιοχή Λβιβ, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες βάσεις του ΝΑΤΟ εκτός συμμαχίας.
‘‘Ο στρατός των ΗΠΑ ‘‘έχει μετακινήσει δυνάμεις‘‘ στην Ουκρανία  εδώ και πολύ καιρό και προσπαθεί να παρακινήσει  τη συμπάθεια του τοπικού πληθυσμού‘‘, δηλώνει Ρώσος αξιωματούχος.
Ο αριθμός 1 στο χάρτη είναι η υπό κατασκευή νατοική  βάση  στην περιοχή  Ochakov, και ο αριθμός 2 είναι η βάση στο λιμάνι της Οδησσού. Οι φήμες για την δημιουργία  μεγάλης κλίμακας βάσεων των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, αφορούν σενάριο από το 2014.
Ο αριθμός 3 είναι  πολυλειτουργικό πεδίο βολής  «Wide LAN» (ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, η περιοχή καταλαμβάνει έκταση  πάνω από 29 χιλιάδες εκτάρια). Εκεί διενεργούνται τακτικές ασκήσεις με αληθινά πυρά από  μηχανοποιημένες μονάδες , άρματα μάχης , αερομεταφερόμενα στρατεύματα (συμπεριλαμβανομένης της αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας , με τη χρήση  πυροβολικού, συστημάτων αεράμυνας, μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων .
Το τεράστιο πεδίο βολής βρίσκεται 40 χιλιόμετρα από την πόλη  Nikolaev, και  50 χλμ από το αεροδρόμιο του Nikolaev, καθώς και  45 χλμ από το στρατιωτικό αεροδρόμιο του  Kulbakino, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι βρίσκεται  δίπλα στο Δνείπερο, όπου μπορεί να δημιουργηθεί  μια βάση για παρόχθια σκάφη.
  Είναι αλήθεια ότι τα σχέδια αυτά δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα…επίσημα, αλλά μέχρι το τέλος του έτους θα παρουσιαστούν από πλευράς ΗΠΑ .
Ο αριθμός 4 είναι ένα πεδίο βολής  που βρίσκεται σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο  το μόνο έρημο στην Ευρώπη , το οποίο είναι  επισήμως  εθνικό πάρκο. Από τον Οκτώβριο του 2015 ένα σημαντικό μέρος του φυσικού πάρκου και πάλι όπως και στην  σοβιετική εποχή, έχει  μετατραπεί σε πεδίο δοκιμών για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Ο αριθμός 5 είναι μια βάση αποθηκών του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού με νέα οπλικά συστήματα. Έτερο πεδίο βολής  βρίσκεται στην περιοχή και στις όχθες των λιμνών Alibeyler, Burnas και Karachaus, όπου διεξάγεται  δοκιμή νέων τύπων όπλων  αντιαεροπορικών πυραύλων από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Η προβλεπόμενη έκταση της εγκατάστασης είναι 2570 εκτάρια.
Στο άμεσο μέλλον, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να μετατρέψουν όλες τις ουκρανικές  ακτές στην Μαύρη Θάλασσα σε μια τεράστια ναυτική βάση.
Ορισμένοι αναλυτές τονίζουν ότι η ναυτική βάση στην περιοχή  Ochakov  θα αποτελέσει την  κύρια βάση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, αποτελόντας  ευθεία απειλή για την Κριμαία.
Σύμφωνα με πληροφορίες , οι αμερικανικές  βάσεις  θα βρίσκονται πλέον τόσο κοντά  στις  βάσεις του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, θα περιέχουν ειδική μονάδα  πληροφοριών-σαμποτάζ, και το πιο σημαντικό θα είναι ότι  η στρατιωτική επέκταση των Αμερικανών δεν θα περιοριστεί στο  Ochakov, αλλά θα επεκταθεί σε όλες τις ουκρανικές ακτές .                                        πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com