Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τον Νοέμβριο τα τσιράκια - ηγέτες υπόδουλοι της ΝΠΤ, Αιγύπτου – Κύπρου – Ελλάδας θα συναντηθούν για την δημιουργία αμυντικού άξονα ενόψει ανακήρυξης ΑΟΖ!

''Xαιρέτα μας τον πλάτανο...''

Ο άξονας ο οποίος  έχει δημιουργηθεί εδώ και τρία χρόνια ανάμεσα σε ''Έλληνες , Αιγύπτιους και Κύπριους'' αποτελεί πραγματικά μια  μεγάλη
ελπίδα για μελλοντική κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο , εφόσον και η χώρα μας εκμεταλλευθεί τα τεράστια κοιτάσματα υδρογοναθράκων της .(ΠΑΡΑΜΎΘΙΑ)
Ο αιγυπτιακός τύπος αναφέρει την τεράστια σπουδαιότητα αυτού του άξονα , ειδικά  στην επικείμενη συνάντηση των ηγετών Ελλάδος , Αιγύπτου και Κύπρου αφήνοντας να εννοηθεί ότι επίκειται πιθανή  ανακήρυξη  ΑΟΖ από την Ελλάδα και η δημιουργία αμυντικού άξονα για την διαφύλαξη της οικονομικής ζώνης και των τριών χωρών.
Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Abdel-Fattah El-Sisi θα συναντηθεί με τον Κύπριο  Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα σε τριμερή σύνοδο κορυφής τον Νοέμβριο στην Κυπριακή πρωτεύουσα Λευκωσία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης στην αιγυπτιακή εφημερίδα  Ahram Al-Arabi την Πέμπτη.
Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε σε συνέντευξή του τόνισε  ότι οι τρεις αρχηγοί κρατών θα συζητήσουν τις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις καθώς και την οικονομική,  ενεργειακή  και πολιτική συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών.
Ο κ. Κασουλίδης δήλωσε ότι η επερχόμενη σύνοδος κορυφής στη Λευκωσία θα είναι η πέμπτη τριμερής συνάντηση μεταξύ των Αλ Σίσι , Αναστασιάδη και Τσίπρα. Οι τρεις πρώτες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Κάιρο, τη Λευκωσία και την Αθήνα το 2015, ενώ η τέταρτη πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο το 2016.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης σε εβδομαδιαίο αιγυπτιακό περιοδικό, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι η Λευκωσία υποστηρίζει πλήρως την Αίγυπτο στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.
Σχετικά με τον πόλεμο της Λιβύης, ο Κύπριος υπουργός δήλωσε  ότι η Κύπρο  αναγνώρισε την κυβέρνηση του Fayez Sarag, αλλά εκτιμά επίσης τον ρόλο του Εθνικού Στρατού της Λιβύης υπό την ηγεσία του στρατηγού Χαλιφά Χαφτάρ.
Η Κύπριος ΥΠΕΞ ,  ανέφερε επίσης,  ότι  υποστηρίζει τις θέσεις της Αιγύπτου σε ορισμένα περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της θέσης της στη Συρία.
Οι  Αρχηγοί Κρατών θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους μέσα από μια σειρά συμφωνιών σχετικά με την εκμετάλλευση και τη μεταφορά του φυσικού αερίου, όπου η ανακάλυψη των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, θα χρησιμεύσει ως καταλύτης για την περιφερειακή σταθερότητα και ευημερία.
Θα επαναλάβουν  δε τη βούλησή τους να συνεχίσουν τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση των κοινών θαλάσσιων συνόρων τους.
Οι κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον τομέα της ενέργειας, η διαφοροποίηση των ενεργειακών πόρων και των οδών, η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και η ανάγκη για τον εκσυγχρονισμό και η ανάπτυξη νέων ενεργειακών υποδομών, εμπλουτίζουν τις προοπτικές για την περαιτέρω προώθηση της τριμερούς συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, ιδίως στους τομείς των υδρογονανθράκων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Για το σκοπό αυτό, συμφώνησαν να ενισχύσουν την ενεργειακή συνεργασία με τακτικές συναντήσεις των υπουργών αρμοδίων για την ενέργεια, καθώς και των φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που ασχολούνται με θέματα ενέργειας.
Όλα αυτά προυποθέτουν ισχυρές και κυρίως εξοπλισμένες ένοπλες δυνάμεις για την αποφυγή οποιασδήποτε πρόκλησης …ειδικά με την Τουρκία για την οποία ο Αιγύπτιος πρόεδρος τρέφει πολύ άσχημα αισθήματα .
Ενώ λαμβάνει χώρα αυτό το γεγονός , η  Αμερική έχει εισέλθει  βαθιά στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Μεσογείου και ενθαρρύνει την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων του Ελλάδος ,  Αιγύπτου, και Κύπρου.  Αυτό διαφοροποιεί το ζήτημα σε σχέση με τις αρπακτικές βλέψεις της Τουρκίας και ειδικά του Σουλτάνου Ερντογάν.
Το σύστημα των συμμαχίων για την Ελλάδα με ‘‘παίκτες‘’ όπως την Αίγυπτο και το Ισραήλ αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση των ελληνικών βλέψεων στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο.
Πριν λίγες ημέρες, έληξε η κοινή αεροναυτική άσκηση μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, «ΜΕΔΟΥΣΑ 1/2017».
Τις δραστηριότητες παρακολούθησαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, Lieutenant General Mahmoud Hegazy, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ και ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Αιγύπτου, Vice Admiral Ahmed Khaled Hassan Saeed.
Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων περιέλαβε γυμνάσια πυρών, νηοψίας και αεροπορικής προσβολής ναυτικής δύναμης, καθώς και επίδειξη αμφίβιας ενέργειας.
spy - με πληροφορίες από εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δήλωση βόμβα του αμερικάνου πρεσβευτή: «Συγχαίρω τον Σύριζα γιατί το ξεπούλημα της Χώρας είναι στη σωστή κατεύθυνση»!

Σε καθημερινή εφημερίδα δημοσιεύθηκε το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον παραπολιτικό σχόλιο: “ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ! Ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον συνεχάρη τον ΣΥΡΙΖΑ

Μια ιστορία αίματος και μίζας Η χρεοκοπημένη Ελλάδα ετοιμάζεται να προσφέρει 2,4 δις ευρώ στην πιο ισχυρή οικονομία του κόσμου

Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ
O Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου πέταξε στον ουρανό με ένα από τα αμερικανικά F-16 της Π.Α., από εκείνα που ο ελληνικός λαός πλήρωσε με θυσίες και αίμα. Στην κυριολεξία,

Πακιστανική «θύελλα» απόψε το βράδυ με «χορηγία» Αljazeera και αφορμή επιθέσεις Ομογενών από πρώην ΕΣΣΔ

Πορεία διαμαρτυρίας ετοιμάζουν οι Πακιστανοί μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας από «φασίστες» στην περιοχή της δυτικής Αττικής σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων aljazeera.com το οποίο έχει σηκώσει «πολύ ψηλά» την συγκεκριμένη είδηση. Ας δούμε τι αναφέρει το Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΣΙΠΡΑ To Πείραμα βρίσκεται σε εξέλιξη.Eπόμενη φάση το Ελληνικό Βitcoin!

Το Bilderberg club παρακολουθεί με ενδιαφέρον το κάθε επόμενο στάδιο
Η πρόσκληση και η φιλοξενία  του Ελληνα πρωθυπουργού από τον Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι παρά επιβράβευση της άψογης εκτέλεσης του Πειράματος αλλά και τις επιθυμίας της οικογένειας Τραμπ να

Κατάσκοποι θα μπορούν να «βλέπουν» μέσα σε οποιοδήποτε δωμάτιο από τα σήματα Wi-Fi

Μπορείτε να μη δίνετε ιδιαίτερη σημασία στο «δρομολογητή» (router) του σπιτιού και του γραφείου σας, ο οποίος αναλαμβάνει να λάβει και να στείλει ενσύρματα ή ασύρματα δεδομένα μέσω του διαδικτύου, όμως

ΤΟ «ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ» ΠΛΟΙΟ! Μεταφέρει Κούρδους μαχητές από την Συρία στην Νοτιοδυτική Τουρκία

Ένα πλοίο με την ονομασία «Ebu Reşit Santo», έχει αναστατώσει τους Τούρκους γιατί διαπιστώθηκε ότι εκτελεί δρομολόγια από το συριακό λιμάνι της Αττάλειας και μέσω βόρεια της Κύπρου και νότια του