Translate

Ήρθε το τέλος των επιχειρήσεων όπως τις ξέραμε - Ανακοινώθηκε η "αλληλέγγυα οικονομία"

Η κυβέρνηση θα πρέπει να...περηφανεύεται που η Ελλάδα βρίσκεται πάντα στον απόηχο των εξελίξεων, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις καινοτόμες ιδέες σε οικονομία, οικολογία και κοινωνία. Η πρώτη φορά αριστερά λοιπόν,
υιοθετεί με την στήριξη της ελληνικής νεολαίας ένα
νέο μοντέλο οικονομίας, που μοιάζει να απαγκιστρώνεται πλήρως από ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.
Οι κανόνες στην αγορά αλλάζουν, ακόμη και η ίδια η φύση και η λειτουργία των επιχειρήσεων αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν.
Αυτά και άλλα πολλά σημείωσε σήμερα από το Impact hub Athens, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανακοινώνοντας την έλευση της "Αλληλέγγυας Οικονομίας"
"Στην Ελλάδα της κρίσης μπορούν να δημιουργηθούν πολύ σημαντικές ευκαιρίες, ιδίως για νέους ανθρώπους που έχουν φαντασία, έμπνευση, δημιουργικότητα, να στήσουν τη δική τους επιχείρηση, που θα έχει στόχο να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και ταυτόχρονα να τους δώσει τη δυνατότητα να ζήσουν από αυτή την επιχειρηματική δραστηριότητα και να μείνουν στην Ελλάδα. 
Αυτό που κάναμε ήταν να ανοίξουμε την υπόθεση της αλληλέγγυας οικονομίας σε όλον τον πληθυσμό και να γίνει μια υπόθεση που δεν θα αφορά ως επί το πλείστον συγκεκριμένους παραδοσιακούς κλάδους, αλλά όλους τους πολίτες".
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση για να αναδείξει έναν τομέα, μια ιδέα, με την οποία δεν είχε ασχοληθεί κανείς και για την οποία, έως και πριν από έναν χρόνο, δεν υπήρχε καν θεσμικό πλαίσιο.
Συγκεκριμένα, είπε:
-Φτιάξαμε τη γενική γραμματεία της κοινωνικά αλληλέγγυας οικονομίας.
-Χαρτογραφήσαμε, για πρώτη φορά, το πεδίο της κοινωνικής οικονομίας, δίνοντας αξιόπιστα και ακριβή στοιχεία για τη δραστηριότητα του κάθε τομέα της οικονομίας και λειτουργήσαμε αυτή τη γραμματεία και ως ένα κέντρο ενημέρωσης και εξυπηρέτησης των πολιτών που θέλουν να αναπτύξουν τέτοια δραστηριότητα και να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις που απασχολούνται στον τομέα της αλληλέγγυας οικονομίας.
Ο Τσίπρας τόνισε, ότι επισκέφθηκε τον χώρο για να αναδείξει έναν τομέα «που για μας μπορεί να είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρος και παραγωγικός, τον τομέα της κοινωνικής οικονομίας, που σε άλλες χώρες της Ευρώπης αποτελεί σημαντικό μέρος (στη Γαλλία αποτελεί το 10% του ΑΕΠ).
-Σημείωσε ότι υπάρχει μια σειρά ωφελημάτων σε όσους θελήσουν να ασχοληθούν και να φτιάξουν τη δική τους κοινωνική επιχείρηση, ασφαλιστικά και φορολογικά κίνητρα:
*Η συμμετοχή ενός φυσικού προσώπου ως μέλος σε μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση, δεν συνεπάγεται ατομικές φορολογικές ή ασφαλιστικές υποχρεώσεις.
*Επίσης, τα κέρδη της συνεταιριστικής επιχείρησης πριν από τη φορολόγησή τους ως το 35%, βγαίνουν από τη φορολόγηση στο βαθμό που διανέμονται στα μέλη της επιχείρησης.
*Δεν πληρώνουν οι επιχειρήσεις αυτές τέλος επιτηδεύματος για την πρώτη 5ετία και μετά από αυτήν πληρώνουν μικρότερο.
*Εργαζόμενοι σε συνεταιρισμούς ή σε κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις που αποτελούν μέλη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού δεν χάνουν τη σύνταξη, επιδότηση, επίδομα που λαμβάνουν ήδη, ενώ έχουν και επιπλέον όφελος από τα διανεμόμενα οφέλη της επιχείρησης. "Μπορούμε να το κάνουμε αλλιώς", τόνισε σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την "στροφή" που πραγματοποιεί η Ελλάδα στην λεγόμενη "Αλληλέγγυα - συνεταιριστική οικονομία", στην οποία όλοι θα έχουν ίσο μερίδιο σε όλα!!!
Σοβιετικού τύπου οικονομία δηλαδή:                                 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com