Translate

Νέο πύρινο μέτωπο στην Ανάβυσσο «ξυπνά» τον τρόμο- Έκκληση δημάρχου για εκκένωση οικιών

Εκ νέου, τρόμος στην Ανάβυσσο, από νέα πυρκαγιά που ξέσπασε, πριν λίγη ώρα, πλησίον της λεωφόρου Αναβύσσου Αττικής και ειδικότερα, σε περιοχή χαμηλής βλάστησης. - Στο σημείο έχουν ήδη
  σπεύσει και επιχειρούν αυτήν τη στιγμή 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα μίας ομάδας, καθώς και δύο ελικόπτερα.
Στην περιοχή πνέουν άνεμοι της τάξεως των 6 μποφόρ.Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι επί της Λ. Αναβύσσου είναι ανάμεσα σε οικόπεδα και σπίτια και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σπεύδουν να προστατέψουν τις περιουσίες. Άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ πνέουν στην περιοχή
Για τρίτη συνεχόμενη φορά μέσα σε ελάχιστα 24ωρα οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Νοτιανατολικής Αττικής βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν πύρινο εφιάλτη που ξέσπασε εντός οικοπεδικών χώρων και ανάμεσα στα σπίτια. Οι φλόγες κύκλωσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα που άρπαξαν φωτιά και τραυματίστηκαν με εγκαύματα 3 πυροσβέστες από τους 4 που επέβαιναν σε αυτά. Τα τραύματά τους είναι περισσότερο στα χέρια ενώ αυτή την ώρα διεκομίζονται στο 251 ΓΝΑ.
AdTech Ad
Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση σε οικόπεδα στην συμβολή της Λ. Αναβύσσου με την οδό Παπανδρέου στο Λαγονήσι, κυριολεκτικά ανάμεσα στα σπίτια.
Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 50 άντρες με 25 οχήματα, μαζί με τους εθελοντές, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα και από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα και προσπαθούν να θέσουν περίμετρο γύρω από τα σπίτια.
Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα στην περιοχή είναι οι εξαιρετικά δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, εντάσεων 6-7 μποφόρ, ενώ σίγουρα θα τύχουν διερεύνησης από τις Αρχές τα περισταστικά απανωτών πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή και μάλιστα από οικόπεδα...

Μαίνεται και η πυρκαγιά στην Ήλιδα Ηλείας

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση και σε δύσβατο σημείο, δίχως να απειλείται κατοικημένη περιοχή στο σημείο Ωραία του Δήμου Ήλιδας Ηλείας.
Στην περιοχή ωστόσο πνέουν εξαιρετικά δυνατοί άνεμοι που δυσκολεύουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Οι δυνάμεις που βρίσκονται επί τόπου, αποτελούνται από 26 άντρες με 13 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 3 αεροσκάφη εκ των οποίων δύο καναντέρ και ένα PZL.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για σήμερα Πέμπτη 3 Αυγούστου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για σήμερα Πέμπτη 3 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
• Περιφέρεια Αττικής
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Εύβοια, Βοιωτία)
• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)
• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος)
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Κόλαση φωτιάς στο Λαγονήσι: Με εγκαύματα 3 πυροσβέστες

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης, απηύθυνε έκκληση μέσω τηλεοπτικού σταθμού, να εκκενωθούν τα σπίτια που απειλούνται από τη φωτιά.                                 

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com