Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Την ώρα που οι ΗΠΑ σέρνονται σε εμφύλιο, η Ρωσία ισχυροποιείται (και) στην Αρκτική

Τα δόντια της σε όλα τα σημεία του ορίζοντα δείχνει η ισχυρή και κραταιά Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα στους επίδοξους...αντιπάλους που θα τολμήσουν να τα βάλουν μαζί
της. Αν μη τι άλλο σε ένα παγκόσμιο γεωπολιτικό περιβάλλον όπου όλα αλλάζουν, η ομόδοξη χώρα είναι η μόνη που ισχυροποιείται στρατιωτικά και οικονομικά, όντας έτοιμη για "παν ενδεχόμενο".
Τελευταίο "μήνυμα" της Ρωσίας αποτέλεσε η νέα αποστολή πολεμικών πλοίων στον βόρειο ωκεανό και δη στις περιοχές της Αρκτικής που διεκδικεί εδώ και πολλά χρόνια η Μόσχα. 
Πιο συγκεκριμένα ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Ντμίτρι Λιτόφκιν δήλωσε στο ρωσικό Sputnik ότι η μόνιμη ανάπτυξη του στόλου στην ανοικτή θάλασσα αποτελεί μία τεράστια και σημαίνουσα κίνηση της Ρωσίας που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τις χώρες της Δύσης.
"Τα πολεμικά πλοία του Βόρειου Στόλου ταξιδεύουν για την Αρκτική στο πλαίσιο προγράμματος ετοιμότητας και κατάρτισης σε περιπτώσεις πολέμου και εμπλοκής σε μάχη" δήλωσε στο RIA Novosti ο αρχηγός της υπηρεσίας Τύπου του Βόρειου Στόλου, Βαντίμ Σέργα.
"Σήμερα, μια μονάδα αποτελούμενη από διάφορα πολεμικά πλοία του Βόρειου Στόλου και σκάφη υποστήριξης ξεκίνησε από το Severomorsk στη θάλασσα του Μπάρεντς στο πλαίσιο προγράμματος κατάρτισης μάχης, δίνοντας το κατάλληλο μήνυμα για την περιοχή της ανατολικής Αρκτικής".
                                                                                                                   πηγη
Αυτή είναι η έκτη φορά που τα πλοία του Βόρειου Στόλου έχουν σταλεί στον Αρκτικό Ωκεανό τα τελευταία χρόνια. Οι Ρώσοι αξιωματούχοι θέλουν να εδραιώσουν κατά αυτόν τον τρόπο την ενισχυμένη στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή. 
"Το ναυτικό μας διατηρεί μόνιμη παρουσία στην  βόρεια ανοικτή και αφιλόξενη θάλασσα. Την πιο πρόσφατη παρουσία είχαν τα πλοία του Βόρειου Στόλου που συμμετείχαν σε παρέλαση της Ημέρας Ναυτικού στην Αγία Πετρούπολη και τώρα κατευθύνονται προς την Αρκτική. Η Ρωσία εγκαθίσταται τώρα στην Αρκτική σε περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης από εχθρικά στρατεύματα κατά της επικράτειάς μας", τόνισε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Ντμίτρι Λιτόφκιν .
Σε ξηρά, αέρα και θάλασσα, η Ρωσία ετοιμάζεται για το αναπόφευκτο:
               

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Β.Πούτιν περιμένει στο ακουστικό του για την αποστολή του «τέρατος» : Γιατί δεν ζητάμε την συνδρομή ρωσικής εναέριας βοήθειας;- Δεν υπάρχει ανάλογο αεροσκάφος στη Δύση…ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ

Σε πλήρη ανυπαρξία η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να συντονίσει το κρατικό μηχανισμό αφήνοντας στο «έλεος» των πυρκαγιών όλη την χώρα με απρόβλεπτες συνέπειες . Τις τελευταίες ώρες  έχουμε

H NASA διέκοψε το σήμα ζωντανής μετάδοσης μόλις εντοπίστηκε παράξενη φιγούρα στο παράθυρο του ISS - vid

Μια αρκετά περίεργη φιγούρα φάνηκε να πλησιάζει το παράθυρο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού η οποία έδειχνε απόκοσμη από την εξωτερική κάμερα.  Σύμφωνα,  με το video που ακολουθεί, η

ΧΙΛΙΑΔΕΣ «ΑΓΡΙΜΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΑΣ vids

Είναι χαρακτηριστικό πως πάνω από 50% των βίαιων περιστατικών που συμβαίνουν στην Γερμανία προέρχονται από μουσουλμάνους λαθρομετανάστες.

Καίνε την Ελλάδα για να γλιτώσουν τα θαλασσοδάνεια. Αυτή είναι η παραγματικότητα.

Η ΠΥΡΙΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Οι Ολιγάρχες, τα βαποράκια τους και οι τσιμεντωμένοι βουλευτές του Σύριζα

''666'' ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΜΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ..ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ - ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ vid

ΗΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ....ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΖΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΧΟΥΝ 

ΤΣΙΠΑΡΙΣΤΕΙ...ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ...ΕΡΧΕΤΑΙ...