Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Περίεργα παιχνίδια με τη διάταξη για το (666)barcode

Αποτέλεσμα εικόνας για barcode artΗ στάση της Ν.Δ. και οι διαρροές από το περιβάλλον του Ν. Παππά
           
Περίεργα παιχνίδια φέρεται ότι παίζει το
περιβάλλον του υπουργού Νίκου Παππά σχετικά με τη διάταξη για την καθιέρωση της ειδικής
σήμανσης γραμμωτού κώδικα στις εφημερίδες και στα έντυπα, γνωστού και ως barcode.

Στη σχετική συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής, όπως τονίζουν από την Πειραιώς, η Νέα Δημοκρατία διατύπωσε ένα «καταρχάς ναι» με αρκετά «ίσως», ζητώντας από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσουν σε μια σειρά από νομοτεχνικές βελτιώσεις, με πηγές από το περιβάλλον του κ. Παππά (προφανώς με εντολή του ιδίου) να αφήνουν να διαρρεύσει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση καταψήφισε τη συγκεκριμένη διάταξη και να προσπαθούν να σηκώσουν σχετικό ντόρο.

Η διάταξη αυτή δεν προσφέρεται προφανώς για παιχνίδια και μέσω αυτής επιχειρείται να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα στον Τύπο με «μαϊμού» κυκλοφορίες.

Με το barcode θα αποτυπώνεται ο πραγματικός αριθμός πωλήσεων των εντύπων και δεν θα είναι κατά τα φαινόμενα δυνατή η αλλοίωση και η παραποίηση στις κυκλοφορίες των εφημερίδων.

Η Νέα Δημοκρατία διαμηνύει ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο όσον αφορά τις διατάξεις που αφορούν τη διάθεση του διαφημιστικού χρόνου, τονίζοντας ότι παρουσιάζουν κώλυμα αντισυνταγματικότητας, ενώ σοβαρές διαφωνίες διατυπώνονται για τις διατάξεις που αφορούν τον περιφερειακό Τύπο. Η αρμόδια εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου καταψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο στην Επιτροπή, σημειώνοντας ότι το κόμμα της αναμένει να δει τις βελτιώσεις που θα φέρει ο αρμόδιος υπουργός την Πέμπτη, όταν το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια. Σε ό,τι αφορά τη διάταξη για το barcode στις εφημερίδες, η κυρία Ασημακοπούλου μιλώντας στη «δημοκρατία» σημειώνει ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την επίμαχη διάταξη και πρωτοβουλία, καθώς είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, και επισημαίνει ότι χρειάζεται βελτιώσεις, τις οποίες και περιμένει να φέρει ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εισηγήτρια της Νέα Δημοκρατίας, δεν επιλύεται το ζήτημα των συνδρομητών εντύπων και εφημερίδων, οι οποίοι δεν δύνανται να έχουν μηχάνημα σάρωσης του barcode, αλλά και των περιπτέρων και των σημείων διάθεσης, τα οποία δεν μπορούν να υποχρεωθούν να βάλουν ίντερνετ και μηχάνημα καταγραφής. 

Οπως σημειώνουν στη Νέα Δημοκρατία, αν και η διάταξη είναι σωστή, υπάρχει ο κίνδυνος η καταγραφή - σάρωση του barcode να πραγματοποιείται στους τόπους διανομής, γεγονός που ενέχει πάλι τον κίνδυνο να παραποιούνται και να «πειράζονται» οι πωλήσεις και οι κυκλοφορίες. 
Ωστόσο η Νέα Δημοκρατία σε κάθε περίπτωση προσανατολίζεται να ψηφίσει το κεφάλαιο Γ΄ του νομοσχεδίου που αφορά τον γραμμικό κώδικά, παρότι επισημαίνει «προχειρότητα» και ως έναν βαθμό «αναποτελεσματικότητα», ώστε να καταγραφεί η θετική ψήφος και η διάθεσή της για διαφάνεια.                            πηγη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΑΜΑ! Αναρχικοί αντιφασίστες απαιτούν τα χρήματα που τους οφείλει ο Σόρος για τις «αυθόρμητες» επαναστάσεις που τους ανέθεσε! vid

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter δείχνει ότι μέλη των Antifa ζητούν από τον δισεκατομμυριούχο erpeto παγκοσμιοποιητή Τζορτζ Σόρος να τους πληρώσει για τις υπηρεσίες τους μέχρι στιγμής.

«ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΑΣΕΙ DNA ΕΙΝΑΙ… ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ» ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!

Πριν από λίγο καιρό είχαμε γράψει ένα άρθρο σχετικά με μια μελέτη του πανεπιστημίου Harvard, την οποία εκμεταλλεύτηκαν οι Τούρκοι για να εκθέσουν τις ιστορικές τους διαστροφές και κάποιοι άσχετοι που δεν

41 τρις δολάρια το αμερικανικό χρέος! Ερχεται νέα κρίση... H αμερικανική οικονομία εδράζεται πάνω σε μία φούσκα

Ρε, που χρωστάμε όλοι; σε ποιούς;
Το ότι το αμερικανικό δημόσιο χρέος πλησιάζει τα 20 τρισεκατομμύρια δολλάρια το γνωρίζει κάθε Αμερικανός πολίτης, αρκεί βέβαια να παρακολουθεί την πορεία του από φωτεινές αναρτήσεις στην Νέα Υόρκη και αλλού.

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ...

Μαρόκο: Νεαρή γυναίκα δέχεται επίθεση από μουσουλμάνους στο λεωφορείο - Την ξεγύμνωσαν και την θωπεύουν! VIDEO

Οι νεοταξίτες θέλουν να εξαλείψουν τον Χριστιανισμό από παντού - Απίστευτα σκηνικά σε Ισπανία και Σουηδία

Υπό διωγμό βρίσκεται ο Χριστιανισμός στην Ευρώπη και όχι μόνο - Ιερείς παύονται γιατί δεν θέλουν να συμμετέχουν σε ομοφυλόφιλους γάμους

ΕΚΤΑΚΤΟ – Σα χάρτινος πύργος καταρρέουν οι ΗΠΑ- Το U.S. NAVY παύει τις επιχειρήσεις παγκοσμίως μετά τη νέα τραγωδία vid

Πρωτοφανής απόφαση από το Αμερικανικό Ναυτικό υπό το βάρος της νέας τραγωδίας. Οι Στόλοι των ΗΠΑ παύουν τις επιχειρήσεις τους ανα τον πλανήτη!