Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Translate

100 υπερ-άρματα μάχης T-14 Armata παραλαμβάνει η Ρωσία για πόλεμο σε δασώδεις περιοχές – Παρέλαση ΝΑΤΟϊκων στην Ουκρανία vid


Χτύπησε δυνατά η καμπάνα για ορισμένες χώρες. Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την έναρξη παραλαβής 100 υπερ-αρμάτων μάχης Τ-14 Armata όπως αποκάλυψε ο ΥΠΑΜ, Yury Borisov, κατά τη διάρκεια
έκθεσης  Army-2017. Ταυτόχρονα το νέο ρωσικό άρμα μάχης που όμοιο του δεν υπάρχει ακόμη στη Δύση έκανε την εμφάνιση του με το νέο καμουφλάζ…Προορίζεται για δράση σε δασώδεις περιοχές….
«Θα ολοκληρώσουμε το συμβόλαιο για 100 μονάδες πριν το 2020» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ θα εκσυγχρονιστεί το Τ-90Μ και θα παραδοθεί το BMPT Terminator-3, ο καταστροφέας αρμάτων.
Η Ρωσία επισπεύδει τις παραδόσεις όπλων λόγω Ουκρανίας και Βαλτικής. Ειδικά το Τ-14 θα προσδώσει απεριόριστη ισχύ πυρός .
Το θέατρο επιχειρήσεων αναμένεται να είναι και πάλι η Ουκρανία εκεί όπου παρέλασαν οι Ουκρανοί για την Ημέρα Ανεξαρτησίας μαζί με ΝΑΤΟϊκούς, Αμερικανούς, Βρετανούς, Καναδούς και ομάδες ναζί του Azov,
Εκτός από Τ-14 Αrmata και το BMPT Terminator-3, η Ρωσία θα αλλάξει ριζικά «όψη» μέχρι το 2020 καθώς παραλαμβάνει νέο ΒΜΡ-3, με τον νέο πύργο Epokha turret, Su-57, Yak-152, Πλοία LCS κλάσης Karakurt, Φρεγάτες κλάση Admiral Grigorovich ,επιθετικά υποβρύχια κλάσης Lada, Iskander-M, κατασκοπευτικό δορυφόρο Lotos-M, νέο επιθετικό ελικόπτερο υψηλής ταχύτητας, αναβάθμιση πυρηνικών όπλων.
Το T-14 ARMATA έχει προκαλέσει πραγματικά τρόμο στην δύση με τους αναλυτές σε Ευρώπη και ΗΠΑ να προσπαθούν να πείσουν ότι το νέο ρωσικό υπερ-άρμα στην πραγματικότητα δεν προσφέρει κάτι περισσότερο από τα δυτικά άρματα και ιδιαιτέρως το αμερικανικό M1 «Abrams» στις νεώτερες εκδόσεις του. Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική δυστυχώς για τις ΗΠΑ…
Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται είναι όμως αρκετά απλοϊκά από μέρους των αναλυτών και ουσιαστικά δεν απαντoύν στις νέες δυνατότητες που φέρνει το νέο ρωσικό όπλο στα πεδία των μαχών ιδιαιτέρως αν αναλογιστούμε ότι δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο πως θα μάχεται το ARMATA μετά την καταστροφή των ηλεκτροοπτικών του συστημάτων την ίδια στιγμή που οι αναβαθμισμένες εκδόσεις του αμερικανικού άρματος βασίζονται σε αντίστοιχες αναβαθμίσεις των συστημάτων αναζήτησης και πρόσκτησης των στόχων.
Η ρωσική πλευρά όμως απάντησε με τον καλύτερο τρόπο καθώς παρουσίασε την ικανότητα αντοχής του ανεξάρτητου θερμικού περισκοπίου του αρχηγού πληρώματος στην κορυφή του πύργου η οποία επέδειξε αντοχές κατά βλημάτων των 30mm και θραυσμάτων πυροβολικού εξουδετερώνοντας έτσι τις ικανότητες πληγμάτων των δυτικών ΤΟΜΑ που συνοδεύουν τα άρματα μάχης.
Για την δε περίπτωση πλήγματος από πυροβόλο όπλο των 120mm αφενός κάθε άρμα στον τομέα του πύργου έχει το αντίστοιχο πρόβλημα ότι μια πιθανή βολή από πυροβόλο άλλου άρματος θα μπορεί να καταστρέψει κάθε οπτικό σύστημα που βρίσκεται επί του πύργου όμως δεν απαντούν στην ρωσική πλευρά το τι θα γίνει στο πλήρωμα του πύργου καθώς η ρωσική νέα πρόταση αφορά μη-επανδρωμένο πύργο σε σχέση με τους δυτικούς αντιπάλους του που αφορούν επανδρωμένους πύργους.
Επιπλέον το νέο ρωσικό άρμα έχει σπονδυλωτή κατασκευή στον πύργο το οποίο σημαίνει ότι μπορεί ταχύτατα να γίνει αντικατάσταση όποιου συστήματος έχει πληγεί κάτι που σε συνδυασμό με την σωτηρία του πληρώματος καθώς το τριμελές πλήρωμα βρίσκεται επί του σκάφους σε θωρακισμένη κάψουλα σημαίνει ότι θα μπορεί να επιστρέψει στο πεδίο της μάχης άμεσα.
Ακόμα ένα χαρακτηριστικό που έχει τονιστεί είναι ότι υπερέχουν τα δυτικά οπλικά συστήματα έναντι του T-14 ARMATA και συγκεκριμένα τα αντιαρματικά νέας γενιάς όπως τα TOW-2B/JAVELIN που έχουν δυνατότητα πλήγματος top-attack.
Εκεί όμως οι Ρώσοι βασισμένοι στην προηγούμενη εμπειρία τους έχουν την απάντηση που ονομάζεται ενεργή θωράκιση οροφής ενώ πλέον θα είναι στάνταρ στον εξοπλισμό του το ενεργό σύστημα αυτοπροστασία APS με την δυνατότητα της καταστροφής των εισερχόμενων απειλών όπως κατέδειξαν και οι βολές δυτικών και ρωσικών αντιαρματικών όπλων στην Συρία κατά των T-90. Το «Afganit Aps» του ΑRMATA διαθέτει ειδικό λογισμικό το οποίο θα αντιμετωπίζει τα βλήμματα απεμπλουτισμένου ουρανίου .                                          ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com