Translate

Όλα τα νέα ρωσικά πολεμικά πλοία θα έχουν χαρακτηριστικά stealth σχεδίασης vid

Πέρσι το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αποφάσισε να ενσωματώσει την τεχνολογία stealth που χρησιμοποιείται κατά κόρον τόσο απ’ την ίδια όσο και απ’ τις ΗΠΑ στα μαχητικά αεροσκάφη και τα βομβαρδιστικά
τους για την ενσωμάτωσή τους σ’ ένα πυροβόλο όπλο στα πολεμικά σκάφη του ρωσικού Ναυτικού.  Ωστόσο οι διοικητές του ρωσικού Ναυτικού περιμένουν τα αποτελέσματα των δοκιμών που έγιναν στο νεότερο ναυτικό πυροβόλο AK-176 MA προτού οριστικοποιήσουν τα σχέδια ενσωμάτωσης και υλικών στα οπλικά συστήματα των κατευθυνόμενων πυραύλων στις κορβέτες.
«Η Ρωσία σχεδιάζει να κατασκευάσει όλα της τα νέα πλοία χρησιμοποιώντας τεχνολογίες stealth. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα όπλα θα πρέπει να τοποθετηθούν μέσα στα πλοία αντί να βρίσκονται στο κατάστρωμα — αυτό το βήμα θα έκανε τα πλοία αόρατα στα εχθρικά ραντάρ και μερικούς αντιπλοϊκούς πυραύλους» τόνισε ο καθηγητής της Ακαδημίας Στρατιωτικών Επιστημών Vadim Kozulin.
Όπως εξήγησε τα συστήματα υπερδομής και πυροβολικού κάθε πλοίου αποτελούν το μεγαλύτερο σήμα που εκπέμπουν στα ραντάρ. Λόγω των σχημάτων τους αλλά και των υψηλών μεταλλικών τους συγκεντρώσεων τα όπλα συχνά αποτελούν την κύρια «υπογραφή» όταν ανιχνεύονται από εχθρικά ραντάρ.
Ωστόσο η χρήση τεχνολογίας stealth σε πολεμικά πλοία δεν είναι μια ρωσική καινοτομία καθώς το αμερικανικό Ναυτικό το έχει εφαρμόσει στα αντιτορπιλικά της κλάσης Zumwalt.Τι τροποποιήσεις κάνουν το AK-176 MA μοναδικό    Το νέο πυροβόλο stealth είναι διάδοχος του ναυτικού πυροβόλου AK-176 που ήταν σοβιετικής εποχής. Μαζί με τα νέα υλικά κατασκευής που αντανακλούν τα σήματα που εκπέμπουν τα εχθρικά ραντάρ η ταχύτητα βολής έχει ανέβει και διάφορα είδη πυρομαχικών έχουν κατασκευαστεί ειδικά γι’ αυτό το όπλο.
Το AK-176 MA θα εξοπλιστεί μ’ ένα σύστημα ψηφιακών δεδομένων που θα του επιτρέπει να ακολουθεί αυτόματα τους στόχους με την τελική απόφαση βολής να έγκειται σ’ έναν αξιωματικό του πολεμικού πλοίου. Το AK-176 MA βρίσκεται προς το παρόν στο στάδιο των δοκιμών και οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα είναι έτοιμο προς τα τέλη του 2017 με το ρωσικό Ναυτικό να αποφασίζει τότε εάν θα το εντάξει στο οπλοστάσιό του ή όχι.                                                  pronews
επιμέλεια spy

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com