Translate

Έτοιμοι για τον πόλεμο των πόλεων στις ΗΠΑ - Ραγδαία αύξηση στις πωλήσεις και κατασχέσεις όπλων


Αντίθετα με ότι συνέβαινε επί εποχής Μπαράκ Ομπάμα, ραγδαία αύξηση έχει παρουσιάσει το ποσοστό των Αμερικανών που έχουν τουλάχιστον από ένα όπλο στην κατοχή τους, αγνοώντας όλους τους
κατασταλτικούς νόμους που έχουν κατά τόπους ψηφισθεί.
Ωστόσο επακόλουθα έχουν αυξηθεί και οι διώξεις για παράνομη οπλοκατοχή σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.
Πιο συγκεκριμένα, οι καταδίκες για παράνομη κατοχή όπλου - κυρίως από καταδικασθέντες εγκληματίες - έχουν παρουσιάσει αύξηση-ρεκόρ κατά 23% το δεύτερο τρίμηνο του 2017 σε σχέση πάντα με την ίδια χρονική περίοδο το 2016. Επιπλέον, ο αριθμός των κατηγορουμένων για το έγκλημα της χρήσης πυροβόλων όπλων σε εγκλήματα βίας ή διακίνησης ναρκωτικών αυξήθηκε κατά 10%, με έμφαση στα μεγάλα αστικά κέντρα και τις νότιες Πολιτείες.
Είναι ενδεικτικό πως οι αυστηρότεροι νόμοι που ίσχυαν επί θητείας Ομπάμα για την οπλοκατοχή, είχε μειώσει τόσο τις πωλήσεις όσο και τις διώξεις, κατά τουλάχιστον 40%. Ωστόσο τους τελευταίους μήνες ολοένα και περισσότεροι Αμερικάνοι φαίνεται πως...φοβούνται για την ασφάλειά τους.
Εξού και η ραγδαία αύξηση των πωλήσεων, τα ποσοστά των οποίων είναι παντελώς άγνωστα στην λεγόμενη "μαύρη αγορά".
Ακόμη και οι πιο συντηρητικοί υποστηριχτές της πολιτικής Τραμπ για την οπλοκατοχή, μία πολιτική που έχει επικριθεί από τους Δημοκρατικούς, τονίζουν πως οι αυξανόμενες διώξεις εναντίον βίαιων εγκληματιών, δεν αντιβαίνουν στην προστασία της νόμιμης οπλοκατοχής. 
"Αυτά ισχύουν για όλους τους Αμερικανούς πολίτες. Τόσο ο πρόεδρος Τραμπ, όσο και οι εισαγγελείς καθιστούν τις ΗΠΑ ασφαλείς και πάλι", υποστήριξε ο Chris Cox, εκτελεστικός διευθυντής της Ομοσπονδιακής Νομοθετικής Δράσης (ILA). 
Το αν και το πως θα το καταφέρει αυτό ο Τραμπ αλλάζοντας τις ισορροπίες μέσα στις εύθραυστες ΗΠΑ, μένει να το δούμε.       ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com