Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΑ ΙΧ! Ποια Ευρωπαϊκή χώρα τα καταργεί !

Τέλος σε πετρελαιοκίνητα και βενζινοκίνητα οχήματα βάζει ευρωπαική χώρα από το 2040.
Η Γαλλία θα προσφέρει φορολογικά κίνητρα για την αντικατάσταση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων ηλικίας άνω των 20 ετών και των αυτοκινήτων βενζίνης πριν από το 2001.

Η Γαλλία σχεδιάζει να βάλει «στοπ» στην πώληση βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων μέχρι το 2040, καθώς επιδιώκει να γίνει ένα έθνος ουδέτερο στον άνθρακα, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (6 Ιουλίου 2017) ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, κ. Nicolas Hulot, παρουσιάζοντας το «Σχέδιο για το Κλίμα».
Ο υπουργός ανέφερε ότι η Γαλλία θα προσφέρει φορολογικά κίνητρα για την αντικατάσταση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων ηλικίας άνω των 20 ετών και των αυτοκινήτων βενζίνης πριν από το 2001.
Η κυβέρνηση θα περατώσει επίσης την έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη γαλλική επικράτεια, θα εξαλείψει τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα μέχρι το 2022 και θα ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες σπιτιού να παράγουν τη δική τους ενέργεια.
Η κυβέρνηση του Προέδρου Emmanuel Macron παρουσίασε σχέδια για την εξάλειψη των εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2050, καθώς οι ηγέτες της ομάδας των G20 συναντώνται στο Αμβούργο της Γερμανίας.
Η Volvo από το 2019 θα παράγει μόνο ηλεκτρικά ή υβριδικά αυτοκίνητα
Όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων της Volvo που θα κυκλοφορήσουν μετά το 2019 θα είναι ηλεκτρικά ή υβριδικά, όπως ανακοίνωσε η κινεζικών πλέον συμφερόντων εταιρεία, την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017, καθιστώντας την, την πρώτη μεγάλη παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία που ορίζει ημερομηνία για τη σταδιακή κατάργηση των οχημάτων που κινούνται αποκλειστικά με μηχανές εσωτερικής καύσης.
Η εταιρεία που εδρεύει στη Σουηδία θα συνεχίσει να παράγει κινητήρες καύσης για τα μοντέλα Volvo πριν από την ημερομηνία αυτή, αλλά η κίνηση της σηματοδοτεί το τέλος ενός σχεδόν αιώνα που τα αυτοκίνητα της Volvo τροφοδοτούνται αποκλειστικά με αυτόν τον τρόπο.
Ενώ τα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα εξακολουθούν να αποτελούν μόνο ένα μικρό ποσοστό των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων, κερδίζουν έδαφος στην αγορά όπου δραστηριοποιείται η Volvo και όπου η Tesla Motors της Elon Musk είναι ένας αμιγώς κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπαταρίας από το ξεκίνημα της.
Καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται και οι τιμές μειώνονται, πολλοί στον κλάδο αναμένουν να υιοθετήσουν την τεχνολογία.
«Αυτή η ανακοίνωση σηματοδοτεί το τέλος του μονοκινητού αυτοκινήτου με καύση κινητήρα», δήλωσε ο CEO της Volvo Cars Hakan Samuelsson.
Η εταιρεία, που ανήκει στην Zhejiang Geely Holding», δήλωσε ότι πέντε νέα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν το 2019 έως το 2021 – τρία από τα οποία είναι Volvo και δύο Polestar – θα είναι όλα ηλεκτρικά.
«Αυτά τα πέντε αυτοκίνητα θα συμπληρωθούν από μια γκάμα βαλβίδων βενζίνης και ντίζελ σε υβριδικά και ήπια υβριδικά συστήματα 48 volt σε όλα τα μοντέλα», δήλωσε η Volvo.
«Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον δεν θα υπάρχουν αυτοκίνητα Volvo χωρίς ηλεκτρικό κινητήρα».


Τα ηλεκτρικά μοντέλα θα παράγονται στα εργοστάσια της Volvo σε όλο τον κόσμο – η εταιρεία έχει εργοστάσια στην Ευρώπη και την Κίνα και κατασκευάζει ένα στις ΗΠΑ – ενώ το κόστος ανάπτυξης θα καλυφθεί από τον υφιστάμενο προϋπολογισμό της, δήλωσε ο Samuelsson στο Reuters.
«Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν θα κάνουμε άλλα πράγματα.
Φυσικά δεν θα αναπτύξουμε εντελώς νέες γενιές κινητήρων καύσης», είπε σχετικά με τις μελλοντικές επενδυτικές ανάγκες.
Η Volvo έχει επενδύσει σημαντικά σε νέα μοντέλα και εργοστάσια από τότε που η Geely την εξαγόρασε από τη Ford το 2010, δημιουργώντας μια θέση σε μια premium αγορά αυτοκινήτων που κυριαρχείται από μεγαλύτερους ανταγωνιστές, όπως η Mercedes-Benz και η BMW.
Μέρος της στρατηγικής της ήταν επίσης να αναπτύξει καινούργιες τεχνολογίες που επιτρέπουν υψηλότερες επιδόσεις στα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και την τεχνολογία των αυτοοδηγούμενων οχημάτων.
Τον Ιούνιο 2017, η εταιρεία δήλωσε ότι θα διαμορφώσει την επιχείρηση Polestar σε μια αυτόνομη μάρκα, η οποία θα επικεντρώνεται σε ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα υψηλής απόδοσης που αποσκοπούν στο να ανταγωνίζονται την Tesla και το αντίστοιχο τμήμα της Mercedes.
Η Volvo δήλωσε επίσης ότι θα κατασκευάσει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της στην Κίνα, με βάση την αρχιτεκτονική της για μικρότερα αυτοκίνητα τα οποία θα είναι διαθέσιμα προς πώληση το 2019 και θα εξάγονται παγκοσμίως.
bankingnews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συγκλονιστικές μαρτυρίες Κρητικών – Μας πλησίασαν παράξενα αντικείμενα από τον ουρανό vid

Ιπτάμενο αντικείμενο ανέφεραν ότι είδαν το βράδυ της Κυριακής οι κάτοικοι του Ζαρού, είδηση που αναμεταδίδουν κρητικά μέσα ενημέρωσης.

VIDEO «ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ» ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΣΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ: «ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΡΕ; ΓΕΛΟΙΕ; ..

ΠΟΥΛΑΣ ΜΑΓΚΙΑ ΣΕ ΜΕΝΑ ΡΕ; ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΥΑΛΟ ΡΕ; ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΩ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ…»

Όταν τα Α.Τ.Ι.Α εμφανίστηκαν στην Ελλάδα VIDEO

"Εάν οι εξωγήινοι μας επισκεφθούν, το αποτέλεσμα θα είναι όπως όταν Χριστόφορος Κολόμβος έφτασε στην Αμερική -Οι ιθαγενείς δεν είχαν καλό τέλος" προειδοποιεί ο Στίβεν Χόκινγκ.

ΧΑΜΟΣ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ!Ο ιδιοκτήτης δεν είχε να κάνει με τουρίστες αλλά…

Το τσιπουράδικο ήταν ασφυκτικά γεμάτο και ο ιδιοκτήτης έτριβε τα χέρια του. Λίγη ώρα αργότερα το κλίμα άλλαξε…
Με βερμούδες, σαγιονάρες, σακίδια στην πλάτη και χαλαρή διάθεση.

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ! Βρετανοί τουρίστες έξαλλοι με προσωπικό ξενοδοχείου στην Τουρκία – Τους κατηγορούν για ερωτικές επιθέσεις

Το προσωπικό τουρκικού ξενοδοχείου βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν τέσσερις Βρετανοί τουρίστες- τρεις κοπέλες κι ένας νεαρός άνδρας- υποστήριξαν πως δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση. όμως, η αντίθετη

VIDEO μαζική εκτέλεση 18 ισλαμοπίθηκων του ISIS στη Λιβύη από τον εκλεκτό της Μόσχας – Στεγνό «καθάρισμα»

Οι εικόνες της μαζικής εκτέλεσης 18 ισλαμοπιθήκων ISIS στη Λιβύη. Οι τζιχαντιστές, που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, φοράνε πορτοκαλί στολές και είναι καθισμένοι στα γόνατα, δέχονται βροχή από