Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΥΧΑΡΗ Ελληνες εκδότες αντιμέτωποι με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αγιο Πέτρο Θα επιβιώσουν μόνο όσοι διαθέτουν χαρίσματα αντίστοιχα με εκείνα του Τζούλιο Αντρεότι

Μετά τον Ψυχάρη και τον Μπόμπολα την πρίζα των οποίων τράβηξε πετυχημένα το Μέγαρο Μαξίμου, τουλάχιστο 5 ακόμη εκδότες θα δουν στο προσεχές διάστημα τις επιχειρήσεις τους να περνάνε στον έλεγχο των τραπεζών.
Αυτή είναι άλλωστε και η οδηγία του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος ζήτησε λουκέτα σε μη βιώσιμες επιχειρήσεις για να απελευθερωθούν παραγωγικές δυνάμεις ζητά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.
Οι τράπεζες ήδη προχωρούν σε μαζικές καταγγελίες δανείων κυρίως στρατηγικών κακοπληρωτών αλλά η ΤτΕ ζητά ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα στη λύση του γόρδιου δεσμού: όπου κρίνεται ότι λειτουργούν επιχειρήσεις – ζόμπι, αυτές πρέπει να φύγουν από τη μέση ώστε να στηριχθούν οι βιώσιμες και παραγωγικές.
Και επιχειρήσεις-ζόμπι στα media αλλά και στο χώρο της διαφήμισης-media shops υπάρχουν ουκ ολίγες όπως έδειξε και το Πόρισμα της Εξεταστικής για τα θαλασσοδάνεια. Στο μεταξύ είναι τέτοια η αγωνία των εκδοτών-μηντιαρχών που καθημερινά βγαίνει και μια νέα εφημερίδα στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να την σκαπουλάρουν. Αλλά ματαίως…
Ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης.
Στο μεταξύ πέρα από τα οικονομικά προβλήματα 5-6 Ελληνες εκδότες αισθάνονται την καυτή ανάσα της Δικαιοσύνης για υποθέσεις που έως τώρα κατάφεραν να συγκαλύψουν. Και όσοι την γλιτώσουν από την Δικαιοσύνη και το εδώλιο θα καλημερίσουν τον Αγιο Πέτρο καθώς πολλοί από αυτούς δεν είναι τόσο ακμαίοι και υγιείς όσο ο Ντόναλντ Τραμπ.
Γι΄αυτό και πολύ σύντομα θα αλλάξει ριζικά το τοπίο στα εγχώρια ΜΜΕ. Θα επιβιώσουν μόνο όσοι διαθέτουν χαρίσματα αντίστοιχα εκείνα του πρώην πρωθυπουργού της ΙταλίαςΤζούλιο Αντρεότι. Ο «σύγχρονος Μακιαβέλι» όπως τον αποκαλούν, διετέλεσε πρωθυπουργός της Ιταλίας τρεις φορές με το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (1972-73, 1976-79, 1989-92), κατηγορήθηκε ότι συνεργάστηκε με τη Μαφία και καταδικάστηκε σε φυλάκιση, ενώ αργότερα αθωώθηκε λόγω παραγραφής του αδικήματος.
Συχνά αποκαλείται και Divo Giulio, από το λατινικό Divus Iulius (θεϊκός Ιούλιος) επίθετο που αποδιδόταν στον Ιούλιο Καίσαρα. Ο Αντρεότι μπήκε στην εθνοσυνέλευση της Ιταλίας αμέσως μετά την αποχώρηση των ναζιστών. Έκτοτε εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής, μέχρι το 1991, οπότε ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Φραντσέσκο Κοσίγκα τον διόρισε ισόβιο γερουσιαστή. Συνέβαλε στη συγγραφή του συντάγματος και, εκτός από τρεις φορές πρωθυπουργός, διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών (1954 και 1978), υπουργός Άμυνας (1959–1966 και 1974) και υπουργός Εξωτερικών (1983–1989).
 Είναι επίσης δημοσιογράφος και συγγραφέας. Για πολλά χρόνια, αρθρογραφούσε τακτικά στην εφημερίδα Corriere della Sera, ενώ γύρισε και τηλεοπτικό διαφημιστικό σποτ για εταιρία κινητής τηλεφωνίας το 2005.
Ο Αντρεότι ήταν έμπιστος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, ωστόσο παράλληλα έτεινε πάντοτε χείρα φιλίας και συνεργασίας στον αραβικό κόσμο. Στις 14 Απριλίου 1986, ως Υπουργός Εξωτερικών, ειδοποίησε τη Λιβύη για την επίθεση που θα δεχόταν την επόμενη μέρα από τις ΗΠΑ λόγω τρομοκρατικού χτυπήματος σε ντίσκο του Βερολίνου. Μάλιστα, θεωρείται ότι η κίνηση αυτή βοήθησε τη Λιβύη να μη δεχθεί την επίθεση αυτή εντελώς απροετοίμαστη.
Υπήρξε ο τελευταίος Χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας κατά την τρίτη θητεία του, όταν και αποκαλύφθηκε το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς της ιταλικής πολιτικής σκηνής, το οποίο οδήγησε στη διάλυση του κόμματός του. Ο ίδιος παραδέχθηκε στις 24 Οκτωβρίου 1990 παραδέχτηκε ενώπιον του Κοινοβουλίου την ύπαρξη της Operazione Gladio, μιας μυστικής αντικομμουνιστικής «επιχείρησης».
Λίγα χρόνια αργότερα, άρχισε να κατηγορείται, από αποστάτες της Μαφίας,πως είχε σχέσεις με την Κόζα Νόστρα. Το 1996 ξεκίνησε η δίκη του σχετικά με το ρόλο που είχε στη δολοφονία του δημοσιογράφου Μίνο Πεκορέλι –ο οποίος κατηγορούσε τον Αντρεότι για σχέσεις με τη μαφία και ενεχόταν στην απαγωγή του πρωθυπουργού Άλντο Μόρο. Το 1999 το δικαστήριο τον απάλλαξε από τις κατηγορίες, όμως ακολούθησε έφεση και το Νοέμβριο του 2002 το Εφετείο της Περούτζια τον καταδίκασε σε κάθειρξη εικοσιτεσσάρων ετών, ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Μίνο Πεκορέλι.
Με τη σειρά του, ο Αντρεότι άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Ο Άρειος Πάγος τον αθώωσε το 2003 από τις κατηγορίες των σχέσεων με τη Μαφία, αλλά μόνο λόγω παραγραφής, βεβαιώνοντας ότι όντως ο Αντρεότι είχε ισχυρούς δεσμούς με τη Μαφία μέχρι το 1980, τους οποίος και χρησιμοποίησε για την προώθηση της πολιτικής του καριέρας σε τέτοιο βαθμό, ώστε να θεωρείται και ο ίδιος όργανο της Μαφίας.
Υπερασπιζόμενος τον εαυτό του, ο Αντρεότι υπογράμμιζε ότι οι κυβερνήσεις του έλαβαν σκληρά μέτρα κατά της Μαφίας. Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως στο Τζιοβάνι Φαλκόνε, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Δικαιοσύνης στην έβδομη κυβέρνηση του Αντρεότι. Η La Repubblica έγραφε σχετικά: «Όταν λέει ότι πήρε εξαιρετικά σκληρά μέτρα κατά της Μαφίας, δε λέει ψέματα. Σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή τη δεκαετία του 80, διαπίστωσε ότι η Μαφία δεν μπορούσε να ελεγχθεί. Αφυπνίστηκε (…) και η Μαφία, η οποία διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε πλέον να υπολογίζει στην ανοχή ή την προστασία του, δολοφόνησε τον άνθρωπό του στη Σικελία».
Σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, ο Αντρεότι -ως ισόβιος γερουσιαστής- θα μπορούσε να φυλακιστεί μόνο εάν καταδικαζόταν από το Ανώτατο Εφετείο της χώρας. Και στην περίπτωση αυτή όμως, λόγω ηλικίας, θα παρέμενε σε κατ’οίκον περιορισμό.      ΠΗΓΗ

Σχόλια

ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΗΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Περί του ΓΗΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτέςακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΕΙΔΕΜΗ…vid

Στη Γαλλία δύο ισλαμοπίθηκοι με φορτηγό εισήρθαν στη γαλλική Μονή κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της και ζήτησαν όλες οι μοναχές ασπαστούν το Ισλάμ.

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Η ΝΑSΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ-ΤΟ 2018 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Μιλώντας στην Daily Star, ο μετεωρολόγος Paul Dorian συμφώνησε ότι η μειωμένη ηλιακή δραστηριότητα θα μπορούσε να μας φέρει μια νέα εποχή παγετώνων.