Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΥΧΑΡΗ Ελληνες εκδότες αντιμέτωποι με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αγιο Πέτρο Θα επιβιώσουν μόνο όσοι διαθέτουν χαρίσματα αντίστοιχα με εκείνα του Τζούλιο Αντρεότι

Μετά τον Ψυχάρη και τον Μπόμπολα την πρίζα των οποίων τράβηξε πετυχημένα το Μέγαρο Μαξίμου, τουλάχιστο 5 ακόμη εκδότες θα δουν στο προσεχές διάστημα τις επιχειρήσεις τους να περνάνε στον έλεγχο των τραπεζών.
Αυτή είναι άλλωστε και η οδηγία του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος ζήτησε λουκέτα σε μη βιώσιμες επιχειρήσεις για να απελευθερωθούν παραγωγικές δυνάμεις ζητά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.
Οι τράπεζες ήδη προχωρούν σε μαζικές καταγγελίες δανείων κυρίως στρατηγικών κακοπληρωτών αλλά η ΤτΕ ζητά ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα στη λύση του γόρδιου δεσμού: όπου κρίνεται ότι λειτουργούν επιχειρήσεις – ζόμπι, αυτές πρέπει να φύγουν από τη μέση ώστε να στηριχθούν οι βιώσιμες και παραγωγικές.
Και επιχειρήσεις-ζόμπι στα media αλλά και στο χώρο της διαφήμισης-media shops υπάρχουν ουκ ολίγες όπως έδειξε και το Πόρισμα της Εξεταστικής για τα θαλασσοδάνεια. Στο μεταξύ είναι τέτοια η αγωνία των εκδοτών-μηντιαρχών που καθημερινά βγαίνει και μια νέα εφημερίδα στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να την σκαπουλάρουν. Αλλά ματαίως…
Ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης.
Στο μεταξύ πέρα από τα οικονομικά προβλήματα 5-6 Ελληνες εκδότες αισθάνονται την καυτή ανάσα της Δικαιοσύνης για υποθέσεις που έως τώρα κατάφεραν να συγκαλύψουν. Και όσοι την γλιτώσουν από την Δικαιοσύνη και το εδώλιο θα καλημερίσουν τον Αγιο Πέτρο καθώς πολλοί από αυτούς δεν είναι τόσο ακμαίοι και υγιείς όσο ο Ντόναλντ Τραμπ.
Γι΄αυτό και πολύ σύντομα θα αλλάξει ριζικά το τοπίο στα εγχώρια ΜΜΕ. Θα επιβιώσουν μόνο όσοι διαθέτουν χαρίσματα αντίστοιχα εκείνα του πρώην πρωθυπουργού της ΙταλίαςΤζούλιο Αντρεότι. Ο «σύγχρονος Μακιαβέλι» όπως τον αποκαλούν, διετέλεσε πρωθυπουργός της Ιταλίας τρεις φορές με το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (1972-73, 1976-79, 1989-92), κατηγορήθηκε ότι συνεργάστηκε με τη Μαφία και καταδικάστηκε σε φυλάκιση, ενώ αργότερα αθωώθηκε λόγω παραγραφής του αδικήματος.
Συχνά αποκαλείται και Divo Giulio, από το λατινικό Divus Iulius (θεϊκός Ιούλιος) επίθετο που αποδιδόταν στον Ιούλιο Καίσαρα. Ο Αντρεότι μπήκε στην εθνοσυνέλευση της Ιταλίας αμέσως μετά την αποχώρηση των ναζιστών. Έκτοτε εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής, μέχρι το 1991, οπότε ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Φραντσέσκο Κοσίγκα τον διόρισε ισόβιο γερουσιαστή. Συνέβαλε στη συγγραφή του συντάγματος και, εκτός από τρεις φορές πρωθυπουργός, διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών (1954 και 1978), υπουργός Άμυνας (1959–1966 και 1974) και υπουργός Εξωτερικών (1983–1989).
 Είναι επίσης δημοσιογράφος και συγγραφέας. Για πολλά χρόνια, αρθρογραφούσε τακτικά στην εφημερίδα Corriere della Sera, ενώ γύρισε και τηλεοπτικό διαφημιστικό σποτ για εταιρία κινητής τηλεφωνίας το 2005.
Ο Αντρεότι ήταν έμπιστος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, ωστόσο παράλληλα έτεινε πάντοτε χείρα φιλίας και συνεργασίας στον αραβικό κόσμο. Στις 14 Απριλίου 1986, ως Υπουργός Εξωτερικών, ειδοποίησε τη Λιβύη για την επίθεση που θα δεχόταν την επόμενη μέρα από τις ΗΠΑ λόγω τρομοκρατικού χτυπήματος σε ντίσκο του Βερολίνου. Μάλιστα, θεωρείται ότι η κίνηση αυτή βοήθησε τη Λιβύη να μη δεχθεί την επίθεση αυτή εντελώς απροετοίμαστη.
Υπήρξε ο τελευταίος Χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας κατά την τρίτη θητεία του, όταν και αποκαλύφθηκε το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς της ιταλικής πολιτικής σκηνής, το οποίο οδήγησε στη διάλυση του κόμματός του. Ο ίδιος παραδέχθηκε στις 24 Οκτωβρίου 1990 παραδέχτηκε ενώπιον του Κοινοβουλίου την ύπαρξη της Operazione Gladio, μιας μυστικής αντικομμουνιστικής «επιχείρησης».
Λίγα χρόνια αργότερα, άρχισε να κατηγορείται, από αποστάτες της Μαφίας,πως είχε σχέσεις με την Κόζα Νόστρα. Το 1996 ξεκίνησε η δίκη του σχετικά με το ρόλο που είχε στη δολοφονία του δημοσιογράφου Μίνο Πεκορέλι –ο οποίος κατηγορούσε τον Αντρεότι για σχέσεις με τη μαφία και ενεχόταν στην απαγωγή του πρωθυπουργού Άλντο Μόρο. Το 1999 το δικαστήριο τον απάλλαξε από τις κατηγορίες, όμως ακολούθησε έφεση και το Νοέμβριο του 2002 το Εφετείο της Περούτζια τον καταδίκασε σε κάθειρξη εικοσιτεσσάρων ετών, ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Μίνο Πεκορέλι.
Με τη σειρά του, ο Αντρεότι άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Ο Άρειος Πάγος τον αθώωσε το 2003 από τις κατηγορίες των σχέσεων με τη Μαφία, αλλά μόνο λόγω παραγραφής, βεβαιώνοντας ότι όντως ο Αντρεότι είχε ισχυρούς δεσμούς με τη Μαφία μέχρι το 1980, τους οποίος και χρησιμοποίησε για την προώθηση της πολιτικής του καριέρας σε τέτοιο βαθμό, ώστε να θεωρείται και ο ίδιος όργανο της Μαφίας.
Υπερασπιζόμενος τον εαυτό του, ο Αντρεότι υπογράμμιζε ότι οι κυβερνήσεις του έλαβαν σκληρά μέτρα κατά της Μαφίας. Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως στο Τζιοβάνι Φαλκόνε, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Δικαιοσύνης στην έβδομη κυβέρνηση του Αντρεότι. Η La Repubblica έγραφε σχετικά: «Όταν λέει ότι πήρε εξαιρετικά σκληρά μέτρα κατά της Μαφίας, δε λέει ψέματα. Σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή τη δεκαετία του 80, διαπίστωσε ότι η Μαφία δεν μπορούσε να ελεγχθεί. Αφυπνίστηκε (…) και η Μαφία, η οποία διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε πλέον να υπολογίζει στην ανοχή ή την προστασία του, δολοφόνησε τον άνθρωπό του στη Σικελία».
Σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, ο Αντρεότι -ως ισόβιος γερουσιαστής- θα μπορούσε να φυλακιστεί μόνο εάν καταδικαζόταν από το Ανώτατο Εφετείο της χώρας. Και στην περίπτωση αυτή όμως, λόγω ηλικίας, θα παρέμενε σε κατ’οίκον περιορισμό.      ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

VIDΕΟ που πρέπει να δουν όλοι: Ο Πάπας αρχιεκπρόσωπος του Κρόνειου επί γης ιερατείου, κήρυξε τον Μεσαίωνα του παγκόσμιου ηγέτη

Ο Πάπας Φραγκίσκος, έχοντας ως «πεσκέσι» από την Κολομβία ένα μαυρισμένο μάτι έπειτα από ατύχημα με το όχημα μετακινήσεώς του, ολοκλήρωσε την Κυριακή το ταξίδι του στην Κολομβία, προτρέποντας

ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ! ΕΤΣΙ ΟΙ 2 ΜΠΡΑΒΟΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΧΙΟ! ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΠΛΥΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ! ΤIΣ ΑΡΠΑΞΑΝ ΑΓΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Τα κοράκια καραδοκούσαν στα δικαστήρια! ΈΦΥΓΑΝ ΜΕ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ! Όλα έγιναν μετα την αναβολή της δίκης που ζήτησε η πλευρά του Πάνου Καμμένου!

ΕΚΤΑΚΤΟ- Οι πρώτες εικόνες: Ισπανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα περικύκλωσαν την Καταλονία – Δεύτερος ''ισπανικός'' εμφύλιος pics - vid

Iσπανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα έκαναν την εμφάνιση τους  στους δρόμους της Καταλονίας μετά από εντολή του Ραχόι ενώ ήδη υπάρχει επέμβαση

Dr. Eric Norton: Υπάρχει τεράστιος εξωγήινος στόλος πίσω από τη Σελήνη

Τα ελληνικά νησιά στο «μάτι» του «θηρίου» - Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός 5G

Σε χθεσινό  άρθρο διαβάσατε πως η τεχνολογία 5G θα αλλάξει την ζωή μας και θα καθορίζει το μέλλον των «έξυπνων πόλεων» με τους πάντες και τα πάντα να είναι συνδεδεμένα με έναν κεντρικό σέρβερ, ο

Το Ισραήλ μαζί με Έλληνες ψευτο-εθνικιστές στηρίζουν ένα «ανεξάρτητο» Κουρδιστάν

Το Ισραήλ μαζί με Έλληνες ψευτο-εθνικιστές στηρίζουν ένα «ανεξάρτητο» Κουρδιστάν Το Ισραήλ στηρίζει ένα «ανεξάρτητο» Κουρδιστάν καθώς ήδη οι