Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΥΣΤΗΡΙΑ: Ποιός έβαλε την Bella στο Wych Elm; Μία τρομερή Θεωρία Συνωμοσίας

Στις 18 Απριλίου 1943 το πτώμα μιας γυναίκας σε πλήρη αποσύνθεση βρέθηκε μέσα σε  ένα κορμό δέντρου (The old Wych Elm) στο  Hagley Woods του Worcestershire στην περιοχή West Midlands of England.
Τέσσερα νεαρά αγόρια, ο Thomas Willetts, ο  Bob Farmer ο Robert Hart και ο  Fred Payne περιπλανιόντουσαν στο δάσος και έψαχναν για φωλιές αυγών όταν είδαν μπροστά τους το παλιό δέντρο. Ο δεκαπεντάχρονος Bob Farmer πρόσεξε ότι ο κορμός του δέντρου ήταν κούφιος και κάτι υπήρχε μέσα. Αρχικά νόμιζε ότι ήταν ο σκελετός από κάποιο ζώο, όταν συνειδητοποίησε ότι πρόκειται για ένα ανθρώπινο κρανίο με ελάχιστες καστανές τρίχες πάνω του.
Δείτε την περίπτωση του Wych Elm, αλλά και άλλα άλυτα μυστήρια στο video του WeirdoΗ τεράστια έκταση ανήκε στον Lord Cobham και επειδή βρίσκονταν εκεί παράνομα, έβαλαν το κρανίο πίσω στο δέντρο και αποφάσισαν να μην πουν τίποτα σε κανέναν. Όμως ο Thomas Willetts, τρομοκρατημένος από το περιστατικό δεν μπόρεσε να το κρατήσει μυστικό και το εξομολογήθηκε στους γονείς του.
Την επόμενη μέρα, η αστυνομία πήγε στον τόπο του εγκλήματος για να συλλέξει τα ανθρώπινα υπολείμματα. Ο ιατροδικαστής James Webster από το πανεπιστήμιο του Birmingham συμπέρανε ότι ανήκαν σε γυναίκα ηλικίας 35 χρονών,  ύψους 1.52 μ.  που είχε γεννήσει κάποτε και ήταν νεκρή για περίπου ενάμιση χρόνο. Στο λάρυγγα της είχαν χώσει ένα κομμάτι ύφασμα (taffeta), ο θάνατος είχε προέλθει από ασφυξία και το σώμα είχε τοποθετηθεί εκεί πριν  επέλθει η νεκρική ακαμψία.
Το πιο περίεργο στοιχείο της υπόθεσης ήταν ότι από τον σκελετό έλειπε το δεξί χέρι, το οποίο βρέθηκε αργότερα θαμμένο κοντά στο δέντρο, γεγονός που προκάλεσε φήμες ότι πρόκειται για θύμα μαύρης μαγείας. Επίσης βρέθηκαν σαπισμένα ρούχα με κομμένες τις ετικέτες, ένα μονό παπούτσι, και ένα χρυσό δαχτυλίδι γάμου.
Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο καθώς μαινόταν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έως ότου εμφανίστηκαν τα συνθήματα σε τοίχους, “Who put Luebella down the wych-elm?”, “Hagley Wood Bella”, γραμμένα από το ίδιο άτομο με κιμωλία και κεφαλαία γράμματα “Who put Bella in the wych-elm?” λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 1943.
Η αστυνομία έψαξε τους χιλιάδες φακέλους με τους αγνοούμενους με το όνομα Bella, Luebella, Isabella και όλα τα παρεμφερή ονόματα (σημείωση: το όνομα Bella στα Ιταλικά και στα Ισπανικά σημαίνει όμορφη) όμως η έρευνα κατέληξε σε αδιέξοδο.
Τρία χρόνια αργότερα, εμφανίστηκε, η αρχαιολόγος και  λαογράφος Margaret  Murray,  η οποία έχει γράψει αρκετά  βιβλία για την Ιστορία της Μαγείας και υποστήριζε ότι η Bella ήταν μέρος μιας τελετουργικής πρακτικής. Η άποψη της στηριζόταν σε τρεις ενδείξεις: το κομμένο δεξί χέρι προοριζόταν ως φυλακτό το λεγόμενο “Hand of Glory”, το ότι βρέθηκε θαμμένο κοντά στις ρίζες ενός δέντρου-οι μάγισσες θάβονται σε δάση για να είναι πιο κοντά στα πνεύματα-και ότι το όνομα Bella, παραπέμπει στο δηλητηριώδης φυτό Belladonna, το οποίο χρησιμοποιείται για διάφορα μαγικά. Το πρόβλημα με αυτή τη θεωρία είναι ότι το κομμένο χέρι πρέπει να είναι από κάποιον κακοποιό-μεταμορφώνεται σε κερί και υποτίθεται ότι οδηγεί σε κρυμμένους θησαυρούς. Ωστόσο δεν βρέθηκαν περαιτέρω αδιάσειστα στοιχεία που να υποστηρίζουν τα λεγόμενα της.
Το 1953 η εφημερίδα Express and Star με έδρα το  Wolverhampton έλαβε ένα γράμμα από μια αναγνώστρια με το ψευδώνυμο Anna Claverley. Απευθυνόταν στον δημοσιογράφο Wilfred Byford-Jones “Finish your articles about the Wych Elm crime by all means. They are interesting to your readers, but you will never solve the mystery”. Ισχυριζόταν ότι το άτομο που γνώριζε για την δολοφονία πέθανε σε ένα ψυχιατρείο, η Bella είχε έρθει παράνομα από την Ολλανδία και ότι η υπόθεση δεν έχει σχέση με μαγεία. “The affair is closed and involves no witches, black magic or moonlight rites.”
Κατόπιν έρευνας προέκυψε ότι το πραγματικό όνομα της Anna Claverley ήταν Una Mossop και ότι ο άντρας της ο Jack της είχε πει ότι ένα βράδυ ήταν στο μπαρ Lyttelton Arms με έναν Ολλανδό που ήταν κατάσκοπος των Ναζί και μια γυναίκα. Ύστερα από μια έντονη λογομαχία, μπήκαν σε ένα αμάξι και κατευθύνθηκαν προς το δάσος όπου ο Ολλανδός έπνιξε την γυναίκα στο πίσω μέρος του αμαξιού και μετέφεραν το πτώμα της στο σημείο που βρέθηκε. Ο Jack έβλεπε εφιάλτες με τα μάτια μια γυναίκας να τον κοιτάνε επίμονα και παραμιλούσε ότι προσπαθεί να τον αρπάξει μέσα από ένα δέντρο. Πέθανε σε ψυχιατρείο στα τέλη του 1941. Η Bella πέθανε 18 μήνες περίπου πριν να ανακαλύψουν το πτώμα της.
Σύμφωνα με χειρόγραφο σημείωμα του Byford-Jones, η Bella δολοφονήθηκε από ένα γερμανικό δίκτυο κατασκόπων επειδή ήξερε πολλά. Οι πληροφορίες δόθηκαν στην αστυνομία και στην  MI5 και η υπόθεση παρέμεινε στο σκοτάδι.Χρόνια αργότερα ο ιστορικός Donald McCormick απέκτησε πρόσβαση στα γερμανικά μυστικά αρχεία πληροφοριών. Ένας Γερμανός κατάσκοπος με το όνομα Lehrer δρούσε στην περιοχή WestMidlands το 1941 και είχε μια Ολλανδή φιλενάδα, η οποία ζούσε στο Birmingham και την έλεγαν Clarabella Dronkers. Ήταν η  Clarabella the Bella found in the wych elm? Και οι δύο γυναίκες είχαν την ίδια ηλικία!
Η πλοκή περιπλέκεται ακόμα περισσότερο (spy-ring theory). Όταν δημοσιεύτηκαν τα απόρρητα αρχεία της ΜΙ5, ένας πράκτορας της Gestapo o Josef Jakobs, που εκτελέστηκε στο Πύργο του Λονδίνου, στις 15 Αυγούστου 1941 Tower of London, είχε στην κατοχή του μια φωτογραφία από μια γυναίκα με το όνομα Clara Bauerle.
Η Clara Bauerle ήταν τραγουδίστρια σε καμπαρέ και μυστικός πράκτορας των Ναζί και δρούσε και αυτή στη περιοχή του Birmingham.Τα ίχνη της Clara χάνονται τελείως μετά το 1941. Θα μπορούσε να είναι αυτή η Bella;  O ιατροδικαστής James Webster κατέγραψε το ύψος της Bella όχι μεγαλύτερο από 1.50 μ ενώ η Bauerle ήταν πολύ ψηλή γυναίκα.
Στην περιοχή Hagley Woods οι άνθρωποι ακόμα συζητούν την υπόθεση. Ο συγγραφέας Andrew Sparke έγραψε το βιβλίο Bella In The Wych Elm: In Search Of A Wartime Mystery και ο σκηνοθέτης Tom Lee Rutter επιδιώκει να φτιάξει ένα ντοκιμαντέρ,teaser trailer εδώ!
Η ιστορία γίνεται ακόμα πιο περίεργη καθώς δεν υπάρχει τάφος και όλα τα ιατροδικαστικά αρχεία και ο σκελετός της άτυχης γυναίκας εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς από το Birmingham University Medical School στα τέλη της δεκαετίας του 1940.  Ήταν η Bella μια Ολλανδή που βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή; Ποιος έγραψε τα συνθήματα στους τοίχους; Το κομμένο χέρι ήταν για να μπερδέψει τις αρχές; Υπήρχε μια κατασκοπευτική πλεκτάνη;
Κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά συνέβη και η ερώτηση παραμένει εδώ και εβδομήντα χρόνια “Who put Bella in the Wych Elm?” Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, τον Ιανουάριο του 1947, ένα ακόμα ειδεχθές έγκλημα θα έμενε για πάντα ανεξιχνίαστο. Η ηθοποιός Elizabeth Short βρέθηκε κατακρεουργημένη και μέχρι σήμερα το κοινό αναρωτιέται “Who killed the Black Dahlia?”
Last but not least, η paranormal investigator Jayne Harris επισκέφτηκε το Hagley Woods και με ένα Spirit Box κατέγραψε το ακόλουθο ηχητικό ντοκουμέντο! Ακούστε και κρίνετε μόνοι σας!
Πηγές:

Σχόλια

 1. There's SHOCKING news in the sports betting world.

  It has been said that every bettor must watch this,

  Watch this or quit betting on sports...

  Sports Cash System - Advanced Sports Betting Software.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. QUANTUM BINARY SIGNALS

  Professional trading signals delivered to your cell phone every day.

  Follow our trades NOW and gain up to 270% daily.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. If you want your ex-girlfriend or ex-boyfriend to come crawling back to you on their knees (no matter why you broke up) you must watch this video
  right away...

  (VIDEO) Win your ex back with TEXT messages?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

23 Σεπτεμβρίου – Όλα δείχνουν ότι θα γίνει το μεγάλο μπαμ!

Το NAVGEM, το εξελιγμένο σύστημα πρόβλεψης του καιρού που ανηκει στο Πολεμικο Ναυτικο ειναι ένα από τα πιο εξελιγμένα στον κόσμο και δειχνει σε προβλεψη πορειας τον τυφώνα Jose να κάνει άμεσο χτύπημα στη Νέα Υόρκη στις 20-21.

Προφυλακίστηκε από το ''Καθεστώς'' ο Στέφανος Χίος στον Κορυδαλλό κατόπιν δικαστικής αποφάσεως

ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ! ΕΤΣΙ ΟΙ 2 ΜΠΡΑΒΟΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΧΙΟ! ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΠΛΥΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ! ΤIΣ ΑΡΠΑΞΑΝ ΑΓΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Τα κοράκια καραδοκούσαν στα δικαστήρια! ΈΦΥΓΑΝ ΜΕ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ! Όλα έγιναν μετα την αναβολή της δίκης που ζήτησε η πλευρά του Πάνου Καμμένου!

VIDΕΟ που πρέπει να δουν όλοι: Ο Πάπας αρχιεκπρόσωπος του Κρόνειου επί γης ιερατείου, κήρυξε τον Μεσαίωνα του παγκόσμιου ηγέτη

Ο Πάπας Φραγκίσκος, έχοντας ως «πεσκέσι» από την Κολομβία ένα μαυρισμένο μάτι έπειτα από ατύχημα με το όχημα μετακινήσεώς του, ολοκλήρωσε την Κυριακή το ταξίδι του στην Κολομβία, προτρέποντας

Συνταγματάρχης Όλιβερ Νορθ για Βόρεια Κορέα: «Θα χρησιμοποιήσουμε όπλα που δεν έχει δει κανείς ποτέ» vids

«Οι ΗΠΑ έχουν όπλα που δεν τα έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ και αν τα χρησιμοποιήσουν ο Στρατός της Βόρειας Κορέας θα συνεννοείται  με  ταχυδρομικά περιστέρια», είπε ο συνταγματάρχης Όλιβερ Νορθ σε συνέντευξή του στο σόου του Σιν Χάνιτι.  

ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ... ΑΠΟΡΡΗΤΑ! Πρόκειται για τα ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ!! ΔΕΙΤΕ τι μας κρύβουν! vids

They live ...you sleep ...sleep....ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ Vid

ΟΛΟΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ . ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ'' ΕΛΙΤ!