Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ισραηλινός τύπος: Το πατριαρχείο Ιεροσολύμων μίσθωσε για 200 έτη περιουσία σε «ανώνυμους επενδυτές»-Μεγάλος θόρυβος με την αγοραπωλησία


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Μεγάλο θέμα με πολλές προεκτάσεις έχει δημιουργηθεί με πώληση εκτάσεως γης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων σε » άγνωστους επενδυτές» , με τους κατοίκους της περιοχής , το δήμο  και το
ισραηλινό  κράτος να είναι «απέναντι» στην εκκλησία  ,  φέρνοντας προβλήματα στην ηγεσία του πατριαρχείου.      
Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία την περασμένη εβδομάδα πούλησε έκταση  στην κεντρική Ιερουσαλήμ, (  περίπου 124 στρέμματα με περισσότερες από 1.000 κατοικίες σε πολυάριθμα κτίρια) σε μια ανώνυμη ομάδα επενδυτών, προωθώντας τους φόβους μιας «επιθετικής εχθρικής» εξαγοράς από αμφιβόλου ποιότητας αγοραστές, αναφέρει η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ισραήλ Jerusalem post.
Το ζήτημα έχει προκαλέσει σάλο και θα έλθει προς συζήτηση στην εβραϊκή βουλή,  μιας και θίγονται  δικαιώματα του ισραηλινού κράτους σύμφωνα με την εφημερίδα.
Για πολλά χρόνια, η έκταση αυτή μισθώνονταν στο Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο με  συμφωνίες που πρόκειται να λήξουν, αφήνοντας τα μελλοντικά δικαιώματα των κατοίκων σε αδράνεια. Παραμένει ασαφές όμως ποιες και πόσες  οικίες  θα επηρεαστούν.
Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι Rachel Azaria και Akram Hasson , Yossi Yonah της Σιωνιστικής Ένωσης, Mickey Levy  και Uri Maklev της οργάνωσης « Ενωμένη Τόρα του Ιουδαϊσμού» έφεραν το θέμα προς συζήτηση κατά τη διάρκεια συνάντησης της Knesset την Τετάρτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι γνώριζαν ότι η γη είχε εκμισθωθεί από το Εβραϊκό εθνικό ταμείο (JNF), και πίστευαν  ότι θα παρέμενε  έτσι η κατάσταση για πολλά χρόνια.
«Η γη εκμισθώθηκε από την ορθόδοξη εκκλησία στο JNF από την  δεκαετία του 1950 για 99 χρόνια», ανέφερε Ισραηλινός αξιωματούχος. «Τα κτίρια που κατασκευάστηκαν σε αυτήν την έκταση  είναι πολλά και ακριβά και  οι άνθρωποι που  ζουν εδώ για  δεκαετίες θα αντιμετωπίσουν προβλήματα», δήλωσε ο ίδιος.
Οι κάτοικοι γνώριζαν ότι οι συμφωνίες θα έληγαν εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος, αλλά υπολόγισαν ότι η μίσθωση από το Εθνικό Εβραϊκό ταμείο θα παραταθεί για ακόμα μια μεγάλη περίοδο.
Πριν από λίγους μήνες το Κόμμα της  Ιερουσαλήμ στο δημοτικό συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ιδιώτες επενδυτές έλαβαν μίσθωση 200 ετών σε ορισμένες εκτάσεις το 2011 και ότι μια πρόσθετη ομάδα επενδυτών υπέγραψε παρόμοια συμφωνία πριν από ένα χρόνο.
«Μετά από αυτό, το δημοτικό συμβούλιο έλαβε πληθώρα καταγγελιών   από  κατοίκους της περιοχής που δεν ήξεραν τι τους επιφύλασσε το μέλλον  για αυτούς», είπε ο αξιωματούχος Rachel Azaria .Την περασμένη εβδομάδα μια μεγάλη συγκέντρωση  κατοίκων πραγματοποιήθηκε από το ίδιο  Κόμμα της  Ιερουσαλήμ,  κατευθύνονταν από το μέλος του συμβουλίου Itai Gutler και τον αρχιτέκτονα Yehuda Greenfield.
Οι κάτοικοι απαιτούν να γνωρίζουν ποιοι και πόσοι  από αυτούς επηρεάζονται  από τη συμφωνία μεταξύ της εκκλησίας και των εργολάβων και ποιοι  όχι , τι αναφέρουν οι συμφωνίες και τι σημαίνει  γι ‘αυτούς.
Ο αξιωματούχος Rachel Azaria δήλωσε ότι οι μισθωτές που αγόραζαν κτίρια τη δεκαετία του 1950 πληροφορήθηκαν ότι η γη ανήκε στην εκκλησία, αλλά μισθώθηκαν  με την JNF.
Προκειμένου να αποφευχθεί μια πλήρης κρίση στέγασης στην Ιερή πόλη , ο  αξιωματούχος Rachel Azaria  δήλωσε ότι ζήτησε μια πρώιμη συζήτηση στην Κνεσέτ σε συνδυασμό με μια αναφορά που έκαναν οι κάτοικοι εναντίον του Δήμου της Ιερουσαλήμ για την απόκτηση πληροφοριών που επί του παρόντος δεν αναφέρονται .
Σημειώνεται ότι οι άγνωστοι εργολάβοι που αντάλλαξαν την παράταση της μίσθωσης, θα μπορούσαν να ζητήσουν πρόσθετα οικοδομικά δικαιώματα και να χτίσουν σε ανοικτούς χώρους,  για αυτό τονίζει η ισραηλινή εφημερίδα  η κυβέρνηση πρέπει να επιβλέπει όλα τα στοιχεία της μεταβίβασης για να διασφαλίσει τα δικαιώματα των κατοίκων.
«Είναι σημαντικό το κράτος να παρεμβαίνει στο θέμα», είπε ο ίδιος. «Η αξία των διαμερισμάτων των κατοίκων μειώνεται συνεχώς, ακόμη και σε γειτονιές όπως η Rehavia. Όποιος αγοράζει ένα διαμέρισμα στις περιοχές αυτές τώρα αναλαμβάνει έναν κίνδυνο, και αυτό επηρεάζει την αξία των ακινήτων», κατέληξε ο ίδιος.
Ο δήμος της Ιερουσαλήμ ανακοίνωσε  ότι συνεργάζεται ενεργά με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
«Σε συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Ayelet Shaked, ο δήμαρχος Nir Barkat περιέγραψε την αντιμετώπιση αυτού του θέματος ως ζητήματος  προτεραιότητας δίνοντας του  το ύψιστο επίπεδο σπουδαιότητας», ανέφερε η ανακοίνωση .
Η γη του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου διευθύνεται σήμερα από την Israel Land Administration (ILA), για λογαριασμό του Jewish National Fund (JNF), στο πλαίσιο συμφωνιών μίσθωσης μεταξύ του ILA και του Πατριαρχείου μέχρι το 2051, εντούτοις η ILA θα αναλάβει την υπογραφή των μελλοντικών μισθώσεων με την ομάδα των Εβραίων επενδυτών.
Η όλη υπόθεση ξεκίνησε λίγο μετά την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ, με το συμβόλαιο μίσθωσης που υπεγράφη μεταξύ του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και του JNF. Το νεοσύστατο κράτος χρειαζόταν τότε χερσαίες εκτάσεις για να αναπτύξει την Ιερουσαλήμ, αλλά το Πατριαρχείο επέμενε στην πολιτική άρνησης πώλησης γης.
Έτσι το 1952 το Πατριαρχείο υπέγραψε συμβόλαιο, βάσει του οποίου θα εξακολουθούσε μεν να έχει τους τίτλους ιδιοκτησίας των προαναφερθέντων αγροτεμαχίων, τα δε δικαιώματα χρήσης πέρασαν, μέσω της μίσθωσης, για περίοδο 99 ετών, ήτοι μέχρι το 2051, στο JNF. Δηλαδή το Πατριαρχείο κατέχει την ψιλή κυριότητα, η δε ILA κατέχει την επικαρπία αυτών.
Με την πάροδο του χρόνου, το συμβόλαιο επέτρεπε την δευτερεύουσα μίσθωση της γης σε επενδυτές, οι οποίοι προχώρησαν στην οικοδόμηση κτιρίων, στα οποία κατοικούν σήμερα χιλιάδες οικογένειες και υπάρχουν εμπορικά κέντρα, γραφεία εταιρειών κλπ. Παρόλα αυτά, το συμβόλαιο που υπεγράφη το 1952 καθόριζε ότι στο τέλος της περιόδου μίσθωσης (2051) το δικαίωμα χρήσης της γης (δηλαδή η επικαρπία) θα επανερχόταν στο Πατριαρχείο.
Η σημασία της παρούσας υπογραφείσης συμφωνίας είναι ότι από το 2051 και μετά η ομάδα των επενδυτών που αγόρασε τη γη του Πατριαρχείου θα είναι οι ιδιοκτήτες της γης αυτής. Κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών οι εν λόγω επενδυτές βρίσκονται σε επαφή με την ILA, με στόχο την μίσθωση γης για μετά το 2051, δηλαδή την ανανέωση του υπάρχοντος συμβολαίου μίσθωσης.
Το ελληνικό κράτος στο σύνολο του και ο πολιτικός κόσμος , θα πρέπει να σταθούν αρωγοί  στα αιτήματα του πατριαρχείου Ιεροσολύμων , που είναι το πιο σημαντικό από άποψης θρησκευτικής σημασίας από όλα τα υπόλοιπα.
Δεν πρέπει να αφεθεί το ελληνορθόδοξο πατριαρχείο μας να «παλεύει» μόνο του όλους αυτούς , ενώ θα πρέπει η Ελλάδα να ζητήσει να τηρηθεί και η συμφωνία επιστροφής της ελληνικής ιδιοκτησίας στο πατριαρχείο σύμφωνα με την συμφωνία που επιτευχθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές κατά την ίδρυση του ισραηλινού κράτους.  πηγη

Σχόλια

ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Εμβόλιο Γρίππης 2- Συγκλονιστικά ευρήματα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ μελέτης

vasoula2908Πριν από 7 ώρες (τροποποιήθηκε) Μετά την αρνητικότατη αντιδραση ενος(μόνο ενος σε πάνω από 3000 άτομα) κυρίου ονοματι Ματεο στο προηγούμενο βίντεο λες κι είναι αστυνομία σκέψης, έχω να πω ό,τι είπα και στο σάιτ μου γι'αυτό το θέμα. Το μεταφέρω αυτολεξί:

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

ΘΕΛΕΤΕ ''ΜΟΥΣΙΑ'' - Το ΝΑΤΟ προσομοίωσε επίθεση στην Τουρκία – Επιβεβαιώνονται τα σενάρια «Καλλίπολης» – Ο Ερντογάν απέσυρε τα στρατεύματα του

Τρομερές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα που πριν λίγο καιρό θα έμοιαζαν με φάρσα. Ο Ερντογάν απέσυρε και τους 40 Τούρκους στρατιώτες από προγραμματισμένη άσκηση του  ΝΑΤΟ «όταν το όνομα του προέδρου

Για κέντρο του Ισλάμ προορίζεται η Κύπρος

Πάνω από την πεδιάδα της Μεσαορίας και σε ύψος άνω των 60 μέτρων, χτίζεται το τζαμί Χάλα Σουλτάν στο βόρειο, κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου!