Translate

«Xλιαρή» απάντηση Ντ. Τραμπ στην Β. Κορέα στον απόηχο του θανάτου του 22χρονου φοιτητή - Αποστολή B-1B Lancer

Στον απόηχο του θανάτου του 22χρονου Αμερικανού φοιτητή που ήταν κρατούμενος στην Βόρεια Κορέα και συγκεκριμένα σε κωματώδη κατάσταση για 17 μήνες ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε με την
αποστολή βομβαρδιστικών αεροσκαφών B-1B Lancer που πέταξαν πάνω από την κορεατική χερσόνησο ενώ μια πυραυλάκατος έδεσε σε νότιο νησί της χερσονήσου όπως αναφέρει το «Stars and Stripes»Ο Αμερικανός φοιτητής Ότο Γουόρμπιερ, που επαναπατρίστηκε στις 13 Ιουνίου ευρισκόμενος σε κώμα αφού κρατήθηκε επί 17 μήνες στη Βόρεια Κορέα, πέθανε χθες Δευτέρα, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να καταγγέλλει το «βάναυσο» καθεστώς της χώρας.  «Πολλά φρικτά πράγματα συνέβησαν. Όμως τουλάχιστον τον φέραμε σπίτι του για να είναι με τους γονείς του», δήλωσε ο Τραμπ μετά την ανακοίνωση του θανάτου του 22χρονου νεαρού. 
Το ίδιο μάλιστα έπραξε και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του στο Twitter:
Ενώ σύμφωνα με νωρίτερη ανακοίνωση οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας θα πραγματοποιούσαν σήμερα κοινή αεροπορική άσκηση με δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B Lancer, στο πλαίσιο προγραμματισμένων αμυντικών δραστηριοτήτων συνεκπαίδευσης με τις ΗΠΑ, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι της πολεμικής αεροπορίας στην Σεούλ, το μήνυμα στο twitter έδειξε άλλα. 



Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

U.S.,  conduct bilateral missions near Japan, East China Sea & Korean Peninsula, ensuring solidarity/resolve amongst
Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι Αεροπορικές Δυνάμεις του Ειρηνικού [PACAF] οι ασκήσεις δείχνουν αλληλεγγύη μεταξύ συμμάχων. Στις αεροπορικές ασκήσεις έλαβαν μέρος και δύο μαχητικά αεροσκάφη F-15K της Νότιας Κορέας.Η Βόρεια Κορέα αποκαλεί συνήθως τέτοιες στρατιωτικές ασκήσεις, «προκλητικές» δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων για αυτοάμυνα.Είναι η δεύτερη φορά σε ένα μήνα που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει τα Lancers πάνω από την κορεατική χερσόνησο καθώς η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες δοκιμές πυραύλων.Επιπλέον η πυράλακατος USS Dewey πραγματοποίησε επίσκεψη στο λιμάνι στο νότιο νησί Jeju. Το USS Dewey είναι το τελευταίο σε μια σειρά από πολεμικά πλοία των ΗΠΑ που έχουν αναπτυχθεί στη θάλασσα της χερσονήσου τους τελευταίους μήνες.Οι Η.Π.Α. διατηρούν περίπου 28.500 στελέχη των ΕΔ στη Νότια Κορέα και 50.000 στην Ιαπωνία.

pronews

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com