Translate

Η Ελλάδα υποβάλλει "τα σέβη της" στην Νέα παγκόσμια τάξη vid

Αποτέλεσμα εικόνας για ellada  kai nea tajh pragmatvnΗ Ελλάδα της νέας εποχής είναι εδώ και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο. 
Η κερκόπορτα της βιώσιμης ανάπτυξης, της αξιοπρέπειας και όλων των
αξιών που πρεσβεύει η νέα εποχή, άνοιξε για τη χώρα μας, με την ηγεσία και τους πολίτες της να την υποδέχονται γεμάτοι...ελπίδα.

Του Άρη Δημόπουλου

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις πολιτικών, φορέων, ακόμη και των ίδιων των πολιτών, που δείχνουν -τουλάχιστον στο σύνολό τους- να μην έχουν αντιληφθεί την πραγματική έννοια της "νέας Ελλάδας".
Περιθώρια αμφισβήτησης δεν υπάρχουν, ιδίως όταν ο ίδιος της ο ηγέτης τα προαναγγέλλει:
              
               
Μαζί φυσικά και με τον πολιτικό "μέντορά" του, Μπαράκ Ομπάμα:
            
Την ίδια στιγμή η Ελλάδα υποβάλλει για άλλη μία φορά τα σέβη της στην "παγκόσμια αλληλέγγυα τάξη", όχι μόνο στηρίζοντάς την συνεχώς, αλλά πρωτοστατώντας σε κάθε της κίνηση.
«Το βασικό ερώτημα είναι κατά πόσον μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες, ευρωπαϊκές και περιφερειακές προκλήσεις, πάντα μέσω μιας ρεαλιστικής διπλωματικής προσέγγισης και στη βάση του διεθνούς δικαίου, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ευρωπαϊκών αξιών», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της ΕΕ.
Ανέφερε πως κατά τη σύνοδο επαναβεβαιώθηκε «η ακλόνητη στήριξή μας στη συνθήκη των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή, τονίζοντας τη σημασία που έχει η λήψη διεθνών μέτρων έγκαιρα για την προστασία του κλίματος».
Σε ό,τι αφορά στα ζητήματα άμυνας και ασφάλειας, είπε πως έγινε σημαντικό βήμα και σημείωσε πωςσυμφωνήσαμε πως δεν μπορούμε παρά να προχωρήσουμε συλλογικά, με περαιτέρω συντονισμό και ενίσχυση των κοινών μας δυνατοτήτων». Η Ευρώπη πρέπει να έχει τη δική της πολιτική άμυνας για να ενισχύσει τον ρόλο της ως σημαντικού παγκόσμιου παίκτη, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.
Και ευρωπαϊκός στρατός στις δηλώσεις του ηγέτη της Ελλάδας.
Έχετε ακόμη αμφιβολία ότι η Ελλάδα , με τις ευλογίες φυσικά των πολιτών της, έχει μετατραπεί στο "καλύτερο παιδί" της παγκόσμιας τάξης;                                        ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com