Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ: Οργανωμένο έγκλημα και χιλιάδες όπλα σε Βαλκάνια- Ελλάδα προκαλούν ίλιγγο στις αρχές με αφορμή αλλεπάλληλα περιστατικά vid


Με αφορμή αλλεπάλληλα περιστατικά βίας στην δυτική Αττική αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα με έξαρση στις ληστείες με όπλα και σε άλλες εγκληματικές πράξεις, καταγράφεται μια αύξηση της χρήσης χρήσης και
διακίνησης παράνομου οπλισμού στην χώρα μας ο οποίος προέρχεται από τα Βαλκάνια.
Πάνω από  19.000 παράνομα όπλα διαφόρων διαμετρημάτων και ειδών, ( ξεπερνά τον αριθμό του προσωπικού των αστυνομικών της Αττικής) φέρονται να  έχουν «συλλεχθεί» από την ΕΛ.ΑΣ  από το 2000 έως και σήμερα.
Eμπειροι  αστυνομικοί, εκτιμούν ότι πρόκειται για δείγμα των παράνομων όπλων που «κυκλοφορούν» σε χέρια παρανόμων και εγκληματιών, καθώς οι εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό τους σε πολλές χιλιάδες .
Από τα κατασχεθέντα, τα 2000 είναι αυτόματα στρατιωτικά όπλα, κυρίως καλάσνικοφ που ανήκαν σε μέλη συμμοριών.Κύριος «δρόμος» εισαγωγής,  η Αλβανία από όπου «έρχονται» τελευταία ναρκωτικά σε μεγάλες ποσότητες , η ΠΓΔΜ και η  Βουλγαρία .
Από το 1997 και την εξέγερση στην Αλβανία ένας αριθμός 120.000 όπλων φέρεται να έχει κλαπεί  από τις στρατιωτικές αποθήκες , από τον οποίο ένα μεγάλο μέρος φέρεται να  κατέληξε στην Ελλάδα.
Το τελευταίο διάστημα για παράδειγμα παρουσιάζεται συχνά και η εμφάνιση πιστολίων τύπου Tokarev τα οποία διακινούνται στην μαύρη αγορά των Βαλκανίων σε «προσιτές τιμές».Ενδεικτικά αναφέρουμε από τον ελληνικό τύπο τις τιμές που διακινούνται τα όπλα:
Καλάσνικοφ (AK Avtomat Kalashnikova) 800 – 1.500 ευρώ
Καλάσνικοφ (πτυσσόμενα) 2.000 ευρώ
Γκλοκ (Glock pistol) 4.000 ευρώ
Ζάσταβα (Zastava) 1.500 – 2.000 ευρώ
Τοκάρεφ (TT pistol) 2.000 ευρώ
Μακάροφ (PM/Pistolet Makarova) 1.500 – 2.000 ευρώ
Χειροβομβίδες 100 – 150 ευρώ
Αυτή την «κυκλοφορία» παράνομων όπλων την βιώνει η δοκιμάζουσα βαριά από την οικονομική κρίση ελληνική κοινωνία με πλήθος περιστατικών . Και όλα αυτά σε μια εποχή που τα κονδύλια για την αστυνόμευση , τον εξοπλισμό, βρίσκονται στο ναδίρ ελέω τρόικας .
Πρόκειται για την πιο επικίνδυνη όψη μιας ανελέητης οικονομικής κρίσης η οποία ταλανίζει την χώρα μας , οι προεκτάσεις της οποίας δεν έχουν γίνει ακόμα αντιληπτές από τους υπευθύνους .     
Η περιοχή των Βαλκανίων απεικονίζεται πάντα ως πλούσιο συγκρότημα πολιτισμών και θρησκειών και ως ζώνη εθνοτικών συγκρούσεων. Από την πτώση του κομμουνισμού το 1989 η περιοχή γνώρισε δραματικές αλλαγές. Παρά τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας, η περιοχή δεν έχει εξασφαλιστεί και σταθεροποιηθεί πλήρως.
Το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί ενός είδους νατοϊκό  προτεκτοράτο αναμένοντας να ενωθεί με την Αλβανία , το Μαυροβούνιο εισήλθε πριν λίγες ημέρες στο ΝΑΤΟ , ενώ η Σερβία βρίσκεται μετέωρη ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση , και η ΠΓΔΜ βρίσκεται σε διαδικασία αυτοδιάλυσης από τον αλβανικό παράγοντα .
Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα και η Βουλγαρία αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα.
Είναι λοιπόν προφανές ότι όλες οι περιφερειακές χώρες αντιμετωπίζουν μείζονες προκλήσεις όσον αφορά την εδραίωση του κράτους δικαίου και την αντιμετώπιση των βασικών αιτίων του εγκλήματος.
Σε περίπτωση που έχουμε δε εχθροπραξίες σε οποιαδήποτε κράτος της περιοχής με επικρατέστερη την ΠΓΔΜ , η παρανομία θα «αυξηθεί» και στις υπόλοιπες χώρες προκαλώντας νέα σοβαρά προβλήματα.
Το οργανωμένο έγκλημα θεωρείται  επιχείρηση που αποτελείται από οργανώσεις φυσικά  κερδοσκοπικού χαρακτήρα οι οποίες  έχουν «πολλαπλούς» στόχους  .
Η Συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών κατά του Διακρατικού Οργανωμένου Εγκλήματος περιέχει τον ακριβή ορισμό του «οργανωμένου εγκλήματος» και  απαριθμεί τα είδη των εγκλημάτων που ενδέχεται να το συνιστούν.
Το ινστιτούτο (BKA) αναφέρει ότι ο οργανωμένο έγκλημα είναι «η σχεδιαζόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων που διαπράττονται με σκοπό  την μέγιστη  επιδίωξη κέρδους και εξουσίας , από  περισσότερα από δύο άτομα, τα οποία συνεργάζονται για παρατεταμένη ή αόριστη χρονική περίοδο: α) με τη χρήση εμπορικών ή επιχειρηματικών δομών, β) με τη χρήση βίας ή άλλων τρόπων εκφοβισμού ή γ) ασκώντας επιρροή στην πολιτική, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τη δημόσια διοίκηση, Αρχές ή στον επιχειρηματικό τομέα ».
Αυτά τα εγκληματικά δίκτυα εμπλέκονται συνήθως σε πολλές διαφορετικές μορφές εγκληματικής δραστηριότητας που εκτείνονται σε πολλές χώρες.
Αυτές οι δραστηριότητες ενδέχεται να περιλαμβάνουν την εμπορία ανθρώπων, τα παράνομα εμπορεύματα, τα όπλα, τα ναρκωτικά, την παραχάραξη, τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και διάφορες μορφές απάτης.
Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν χιλιάδες εγκληματικές ομάδες που λειτουργούν σε μία ή, σε  πολλές περιοχές εγκληματικότητας. Σύμφωνα με την αξιολόγηση της απειλής του Οργανωμένου Εγκλήματος (SOCTA) η  EUROPOL σε έκθεση αναφέρει ότι υπάρχουν περίπου 3600 ομάδες οργανωμένου εγκλήματος που δραστηριοποιούνται μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τις πιο πολλές να έχουν έδρα την βαλκανική χερσόνησο , ειδικά την Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο .
Αυτές οι ομάδες γίνονται όλο και περισσότερο πιο συνδεδεμένες μεταξύ τους, καθώς και όσο αφορά την οργάνωση, την συμπεριφορά και την δομή της ιεραρχίας.
Επιπλέον, υπάρχει μια ευρεία τάση οι  ομάδες αυτές να συνεργάζονται ή να ενσωματώνουν μέλη από  μια μεγαλύτερη ποικιλία εθνικοτήτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα έναν αυξανόμενο αριθμό ετερογενών ομάδων που δεν καθορίζονται από τον παράγοντα  εθνικότητα .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συγκλονιστικές μαρτυρίες Κρητικών – Μας πλησίασαν παράξενα αντικείμενα από τον ουρανό vid

Ιπτάμενο αντικείμενο ανέφεραν ότι είδαν το βράδυ της Κυριακής οι κάτοικοι του Ζαρού, είδηση που αναμεταδίδουν κρητικά μέσα ενημέρωσης.

VIDEO «ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ» ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΣΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ: «ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΡΕ; ΓΕΛΟΙΕ; ..

ΠΟΥΛΑΣ ΜΑΓΚΙΑ ΣΕ ΜΕΝΑ ΡΕ; ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΥΑΛΟ ΡΕ; ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΩ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ…»

Όταν τα Α.Τ.Ι.Α εμφανίστηκαν στην Ελλάδα VIDEO

"Εάν οι εξωγήινοι μας επισκεφθούν, το αποτέλεσμα θα είναι όπως όταν Χριστόφορος Κολόμβος έφτασε στην Αμερική -Οι ιθαγενείς δεν είχαν καλό τέλος" προειδοποιεί ο Στίβεν Χόκινγκ.

ΧΑΜΟΣ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ!Ο ιδιοκτήτης δεν είχε να κάνει με τουρίστες αλλά…

Το τσιπουράδικο ήταν ασφυκτικά γεμάτο και ο ιδιοκτήτης έτριβε τα χέρια του. Λίγη ώρα αργότερα το κλίμα άλλαξε…
Με βερμούδες, σαγιονάρες, σακίδια στην πλάτη και χαλαρή διάθεση.

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ! Βρετανοί τουρίστες έξαλλοι με προσωπικό ξενοδοχείου στην Τουρκία – Τους κατηγορούν για ερωτικές επιθέσεις

Το προσωπικό τουρκικού ξενοδοχείου βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν τέσσερις Βρετανοί τουρίστες- τρεις κοπέλες κι ένας νεαρός άνδρας- υποστήριξαν πως δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση. όμως, η αντίθετη

VIDEO μαζική εκτέλεση 18 ισλαμοπίθηκων του ISIS στη Λιβύη από τον εκλεκτό της Μόσχας – Στεγνό «καθάρισμα»

Οι εικόνες της μαζικής εκτέλεσης 18 ισλαμοπιθήκων ISIS στη Λιβύη. Οι τζιχαντιστές, που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, φοράνε πορτοκαλί στολές και είναι καθισμένοι στα γόνατα, δέχονται βροχή από