Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ: Οργανωμένο έγκλημα και χιλιάδες όπλα σε Βαλκάνια- Ελλάδα προκαλούν ίλιγγο στις αρχές με αφορμή αλλεπάλληλα περιστατικά vid


Με αφορμή αλλεπάλληλα περιστατικά βίας στην δυτική Αττική αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα με έξαρση στις ληστείες με όπλα και σε άλλες εγκληματικές πράξεις, καταγράφεται μια αύξηση της χρήσης χρήσης και
διακίνησης παράνομου οπλισμού στην χώρα μας ο οποίος προέρχεται από τα Βαλκάνια.
Πάνω από  19.000 παράνομα όπλα διαφόρων διαμετρημάτων και ειδών, ( ξεπερνά τον αριθμό του προσωπικού των αστυνομικών της Αττικής) φέρονται να  έχουν «συλλεχθεί» από την ΕΛ.ΑΣ  από το 2000 έως και σήμερα.
Eμπειροι  αστυνομικοί, εκτιμούν ότι πρόκειται για δείγμα των παράνομων όπλων που «κυκλοφορούν» σε χέρια παρανόμων και εγκληματιών, καθώς οι εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό τους σε πολλές χιλιάδες .
Από τα κατασχεθέντα, τα 2000 είναι αυτόματα στρατιωτικά όπλα, κυρίως καλάσνικοφ που ανήκαν σε μέλη συμμοριών.Κύριος «δρόμος» εισαγωγής,  η Αλβανία από όπου «έρχονται» τελευταία ναρκωτικά σε μεγάλες ποσότητες , η ΠΓΔΜ και η  Βουλγαρία .
Από το 1997 και την εξέγερση στην Αλβανία ένας αριθμός 120.000 όπλων φέρεται να έχει κλαπεί  από τις στρατιωτικές αποθήκες , από τον οποίο ένα μεγάλο μέρος φέρεται να  κατέληξε στην Ελλάδα.
Το τελευταίο διάστημα για παράδειγμα παρουσιάζεται συχνά και η εμφάνιση πιστολίων τύπου Tokarev τα οποία διακινούνται στην μαύρη αγορά των Βαλκανίων σε «προσιτές τιμές».Ενδεικτικά αναφέρουμε από τον ελληνικό τύπο τις τιμές που διακινούνται τα όπλα:
Καλάσνικοφ (AK Avtomat Kalashnikova) 800 – 1.500 ευρώ
Καλάσνικοφ (πτυσσόμενα) 2.000 ευρώ
Γκλοκ (Glock pistol) 4.000 ευρώ
Ζάσταβα (Zastava) 1.500 – 2.000 ευρώ
Τοκάρεφ (TT pistol) 2.000 ευρώ
Μακάροφ (PM/Pistolet Makarova) 1.500 – 2.000 ευρώ
Χειροβομβίδες 100 – 150 ευρώ
Αυτή την «κυκλοφορία» παράνομων όπλων την βιώνει η δοκιμάζουσα βαριά από την οικονομική κρίση ελληνική κοινωνία με πλήθος περιστατικών . Και όλα αυτά σε μια εποχή που τα κονδύλια για την αστυνόμευση , τον εξοπλισμό, βρίσκονται στο ναδίρ ελέω τρόικας .
Πρόκειται για την πιο επικίνδυνη όψη μιας ανελέητης οικονομικής κρίσης η οποία ταλανίζει την χώρα μας , οι προεκτάσεις της οποίας δεν έχουν γίνει ακόμα αντιληπτές από τους υπευθύνους .     
Η περιοχή των Βαλκανίων απεικονίζεται πάντα ως πλούσιο συγκρότημα πολιτισμών και θρησκειών και ως ζώνη εθνοτικών συγκρούσεων. Από την πτώση του κομμουνισμού το 1989 η περιοχή γνώρισε δραματικές αλλαγές. Παρά τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας, η περιοχή δεν έχει εξασφαλιστεί και σταθεροποιηθεί πλήρως.
Το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί ενός είδους νατοϊκό  προτεκτοράτο αναμένοντας να ενωθεί με την Αλβανία , το Μαυροβούνιο εισήλθε πριν λίγες ημέρες στο ΝΑΤΟ , ενώ η Σερβία βρίσκεται μετέωρη ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση , και η ΠΓΔΜ βρίσκεται σε διαδικασία αυτοδιάλυσης από τον αλβανικό παράγοντα .
Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα και η Βουλγαρία αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα.
Είναι λοιπόν προφανές ότι όλες οι περιφερειακές χώρες αντιμετωπίζουν μείζονες προκλήσεις όσον αφορά την εδραίωση του κράτους δικαίου και την αντιμετώπιση των βασικών αιτίων του εγκλήματος.
Σε περίπτωση που έχουμε δε εχθροπραξίες σε οποιαδήποτε κράτος της περιοχής με επικρατέστερη την ΠΓΔΜ , η παρανομία θα «αυξηθεί» και στις υπόλοιπες χώρες προκαλώντας νέα σοβαρά προβλήματα.
Το οργανωμένο έγκλημα θεωρείται  επιχείρηση που αποτελείται από οργανώσεις φυσικά  κερδοσκοπικού χαρακτήρα οι οποίες  έχουν «πολλαπλούς» στόχους  .
Η Συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών κατά του Διακρατικού Οργανωμένου Εγκλήματος περιέχει τον ακριβή ορισμό του «οργανωμένου εγκλήματος» και  απαριθμεί τα είδη των εγκλημάτων που ενδέχεται να το συνιστούν.
Το ινστιτούτο (BKA) αναφέρει ότι ο οργανωμένο έγκλημα είναι «η σχεδιαζόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων που διαπράττονται με σκοπό  την μέγιστη  επιδίωξη κέρδους και εξουσίας , από  περισσότερα από δύο άτομα, τα οποία συνεργάζονται για παρατεταμένη ή αόριστη χρονική περίοδο: α) με τη χρήση εμπορικών ή επιχειρηματικών δομών, β) με τη χρήση βίας ή άλλων τρόπων εκφοβισμού ή γ) ασκώντας επιρροή στην πολιτική, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τη δημόσια διοίκηση, Αρχές ή στον επιχειρηματικό τομέα ».
Αυτά τα εγκληματικά δίκτυα εμπλέκονται συνήθως σε πολλές διαφορετικές μορφές εγκληματικής δραστηριότητας που εκτείνονται σε πολλές χώρες.
Αυτές οι δραστηριότητες ενδέχεται να περιλαμβάνουν την εμπορία ανθρώπων, τα παράνομα εμπορεύματα, τα όπλα, τα ναρκωτικά, την παραχάραξη, τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και διάφορες μορφές απάτης.
Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν χιλιάδες εγκληματικές ομάδες που λειτουργούν σε μία ή, σε  πολλές περιοχές εγκληματικότητας. Σύμφωνα με την αξιολόγηση της απειλής του Οργανωμένου Εγκλήματος (SOCTA) η  EUROPOL σε έκθεση αναφέρει ότι υπάρχουν περίπου 3600 ομάδες οργανωμένου εγκλήματος που δραστηριοποιούνται μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τις πιο πολλές να έχουν έδρα την βαλκανική χερσόνησο , ειδικά την Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο .
Αυτές οι ομάδες γίνονται όλο και περισσότερο πιο συνδεδεμένες μεταξύ τους, καθώς και όσο αφορά την οργάνωση, την συμπεριφορά και την δομή της ιεραρχίας.
Επιπλέον, υπάρχει μια ευρεία τάση οι  ομάδες αυτές να συνεργάζονται ή να ενσωματώνουν μέλη από  μια μεγαλύτερη ποικιλία εθνικοτήτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα έναν αυξανόμενο αριθμό ετερογενών ομάδων που δεν καθορίζονται από τον παράγοντα  εθνικότητα .

Σχόλια

ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

ΓΗΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Περί του ΓΗΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτέςακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.

Εμβόλιο Γρίππης 2- Συγκλονιστικά ευρήματα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ μελέτης

vasoula2908Πριν από 7 ώρες (τροποποιήθηκε) Μετά την αρνητικότατη αντιδραση ενος(μόνο ενος σε πάνω από 3000 άτομα) κυρίου ονοματι Ματεο στο προηγούμενο βίντεο λες κι είναι αστυνομία σκέψης, έχω να πω ό,τι είπα και στο σάιτ μου γι'αυτό το θέμα. Το μεταφέρω αυτολεξί:

ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΕΙΔΕΜΗ…vid

Στη Γαλλία δύο ισλαμοπίθηκοι με φορτηγό εισήρθαν στη γαλλική Μονή κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της και ζήτησαν όλες οι μοναχές ασπαστούν το Ισλάμ.

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...