Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΚ: Παγκόσμιο εισόδημα για όλους (UBI), καταργούνται τα Κοινωνικά Κράτη - vid - ΝΤΠ


Η παρακάτω είδηση, η οποία δίνεται στους πολίτες σε μορφή άρθρου, συγκλονίζει, καθώς ανακοινώνει την κατάργηση του κοινωνικού κράτους και την αντικατάστασή του από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για όλους. ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Παγκόσμιο βασικό εισόδημα για όλους τους πολίτες του κόσμου, προκειμένου όπως μας λένε να εξαλειφθεί κατά αυτόν τον τρόπο η φτώχεια. Έτσι, ωστόσο, οι άνθρωποι θα είναι πλήρως εξαρτημένοι κάθε μήνα από τον μισθό του παγκόσμιου κράτους, μιας και μιλάμε για παγκοσμιοποίηση, και επομένως θα σκέφτονται πολύ καλά την όποια αντίδραση απέναντι σε όσα εφαρμόζονται στην κοινωνία, όπως για παράδειγμα οι αλλαγές στην Παιδεία και η αντικατάσταση της ελληνικής μόρφωσης με σεμινάρια τρανσεξουαλισμού.
Ας δούμε όμως αποσπάσματα από το άρθρο, το οποίο βρήκαμε στο liberal και αποτελεί αναδημοσίευση από το αμερικανικό The Hill (Online):
Ψάχνετε τη νέα μεγάλη πολιτική ιδέα; Πώς σας φαίνεται αυτό: Ας πετάξουμε στα σκουπίδια ολόκληρο το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, μαζί και όλα τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της φτώχειας, την ασφάλιση έναντι της ανεργίας, το Medicare, ακόμη και την κοινωνική ασφάλιση. Στη θέση τους, ας αρχίσουμε να στέλνουμε σε κάθε Αμερικανό μια επιταγή, χωρίς περαιτέρω υποχρεώσεις, με όσα χρήματα χρειάζεται για να μην πέφτει κανείς κάτω από το όριο της φτώχειας.
Σχόλιο el.gr: Αυτό ονομάζεται εξάλειψη της ακραίας φτώχειας. Όλοι θα ζουν με ένα πιάτο φαΐ, στέγη, νερό και μερικά ψίχουλα. Ανακατανομή του πλούτου σημαίνει τα παίρνω από όσους έχουν και μοιράζω ψίχουλα στους πάντες, ενώ μια ολιγαρχία πίνει στην υγεία των κορόιδων (Σοβιετική Ένωση).
Προσέξτε φρασεολογία: : «Ας πετάξουμε στα σκουπίδια ολόκληρο το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας».
Αμφιλεγόμενη ιδέα; Απολύτως. Πολιτικά εκρηκτική; Σχεδόν σίγουρα. Τρελή; Ίσως όχι. Μάλιστα, μια ολοένα και διευρυνόμενη, ποικιλόμορφη ομάδα ανθρώπων από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα συζητά εδώ και κάποιον καιρό αυτή την προσέγγιση για την ανανέωση του κοινωνικού δικτύου ασφαλείας. Ο τελευταίος που το έκανε αυτό, είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg, που, απευθυνόμενος σε φοιτητές του Harvard κατά την τελετή αποφοίτησής τους την προηγούμενη εβδομάδα, είπε ότι θα πρέπει να ανατινάξουμε το υφιστάμενο, βασιζόμενο στο New Deal, κοινωνικό συμβόλαιο, και να το αντικαταστήσουμε με ένα καθολικό βασικό εισόδημα (Universal Basic Income - UBI).
Ο Zuckerberg, ζητώντας ένα καθολικό βασικό εισόδημα, ενώνει τη φωνή του με έναν ολοένα και αυξανόμενο αριθμό επιχειρηματιών της Silicon Valley.
(…)
Ένα καθολικό βασικό εισόδημα θα έχει διάφορα πλεονεκτήματα έναντι του ισχύοντος προνοιακού συστήματος. Προφανώς θα είναι απλούστερο και πολύ πιο διαφανές από το συνονθύλευμα των υφιστάμενων προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Το σημερινό προνοιακό μας σύστημα, με διαφορετικά και συχνά αντιφατικά μεταξύ τους επίπεδα επιλεξιμότητας, με εργασιακές προϋποθέσεις και άλλους περιορισμούς, είναι ένας εφιάλτης ασυδοσίας που δεν βοηθά αποτελεσματικά τους ανθρώπους να κάνουν τη μετάβαση από αυτά τα προγράμματα και να ξεφύγουν από τη φτώχεια.
 Τέλος, και πιθανότατα το πιο σημαντικό απ’ όλα, είναι ότι το UBI θα παράσχει πολύ καλύτερα κίνητρα σε ό,τι αφορά την εργασία, τον γάμο και την αποταμίευση. Καθώς τα σημερινά προνοιακά επιδόματα μειώνονται όσο αυξάνεται το εισόδημα, στην ουσία δημιουργούν υψηλούς οριακούς φορολογικούς συντελεστές που μπορεί να αποθαρρύνουν από την εργασία ή τον γάμο. Αντιθέτως, ένα καθολικό βασικό εισόδημα δεν θα τιμωρεί κάποιον που εγκατέλειψε την πρόνοια για να εργαστεί. 
Για όσους πιστεύουν ότι το κράτος πρέπει να βγει από τις ζωές των ανθρώπων, το UBI θα είναι επίσης λιγότερο πατερναλιστικό, καθώς θα ζητά από τους φτωχούς να προγραμματίζουν και να διαχειρίζονται τα χρήματά τους όπως και οι υπόλοιποι πολίτες. Όλα αυτά ενισχύουν το επιχείρημα, υπάρχουν ωστόσο και σοβαρές αντίρροπες επιπτώσεις που πρέπει να σταθμιστούν.
Σχόλιο el.gr: Δεν θα εξαρτώνται δήθεν από το Κράτος. Θα διαχειρίζονται μόνοι τους τα «ψίχουλα» που θα δίνονται παγκοσμίως. Ας το δεχτούμε. Δεν θα υπάρχει εξάρτηση από το Κράτος, αλλά από την παγκόσμια κυβέρνηση που θα το ελέγχει και θα ορίζει τα προϊόντα προς κατανάλωση, καθώς «δεν θα φτάνουν για όλους», βλ. Βενεζουέλα.
Για παράδειγμα, μια πρόσφατη μελέτη από ερευνητές του American Enterprise Institute υποστηρίζει ότι ο μόνος τρόπος για να καταστεί βιώσιμο ένα καθολικό βασικό εισόδημα είναι η αντικατάσταση όχι μόνο των προγραμμάτων αντιμετώπισης της φτώχειας και της ασφάλισης έναντι της ανεργίας, αλλά και των επιδομάτων της μεσαίας τάξης, όπως η κοινωνική ασφάλιση και το Medicare.
Σχόλιο el.gr: Όλα στο παγκόσμιο Κράτος! Ακόμα και η ασφάλιση! Πλήρης εξάρτηση!
(…)
Εφόσον εμπεδωθεί η ιδέα ότι οι άνθρωποι “δικαιούνται” ένα εισόδημα, θα γίνει πολύ δυσκολότερο να πει κανείς “όχι” στο μέλλον. Πόσος χρόνος θα χρειαστεί άραγε μέχρι να ακούσουμε ότι κανείς δεν μπορεί να ζήσει με το οποιοδήποτε ποσό θα δίνει το UBI;
Σχόλιο el.gr: Όλοι θα ωθηθούν στο να αποδεχθούν το παγκόσμιο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Όποιο θα αρνείται στο μέλλον, ενδεχόμενα απομονώνεται, συλλαμβάνεται ή ζει ως «παράνομος» εκτός των πόλεων-γκέτο.
Τέλος, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην υποκύψουμε στην ψευδαίσθηση ότι υπάρχει μια διακομματική συμφωνία ως προς το ζήτημα, ακόμη και μεταξύ των υποστηρικτών του UBI. Οι υποστηρικτές της ελεύθερης αγοράς, βλέπουν το UBI ως αντικαταστάτη του ισχύοντος κράτους πρόνοιας. Πολλοί από την Αριστερά, ζητούν το UBI ως ένα επιπρόσθετο ωφέλημα επιπλέον των υφιστάμενων προγραμμάτων, που θα χρηματοδοτείται με νέους φόρους στον άνθρακα, τους φυσικούς πόρους, τις επιχειρήσεις ή “τους πλουσίους”. Η γεφύρωση αυτών των διαφορών πιθανότατα θα είναι πολύ πιο δύσκολη απ’ όσο οι εκατέρωθεν υποστηρικτές του UBI μπορεί να πιστεύουν.
 Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι οι υποστηρικτές της ελεύθερης αγοράς και της προνοιακής μεταρρύθμισης πρέπει να απορρίψουν εξαρχής αυτή την ιδέα. Το σημερινό προνοιακό κράτος είναι ξεκάθαρα αποτυχημένο. Ένα καθολικό βασικό εισόδημα μπορεί να αποτελεί μια καλύτερη εναλλακτική, ή μπορεί και όχι, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα το ακούμε πολύ συχνότερα τα επόμενα χρόνια.
Σχόλιο el.gr: Οι υπέρμαχοι της ελεύθερης αγοράς πολύ σωστά ανησυχούν για το παγκόσμιο εισόδημα, καθώς σταδιακά θα την καταργήσει. Όλοι θα σπεύδουν στα Κράτη, προκειμένου να το λάβουν και η αγορά εργασίας θα συρρικνωθεί. Ήδη χάρη στην σοβιετικού τύπου πολιτική στην Δύση, επιχειρήσεις και εργοστάσια κλείνουν ή μεταναστεύουν.
Αντιλαμβάνεστε πως τα πράγματα προχωρούν με ταχείς ρυθμούς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ! ΕΤΣΙ ΟΙ 2 ΜΠΡΑΒΟΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΧΙΟ! ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΠΛΥΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ! ΤIΣ ΑΡΠΑΞΑΝ ΑΓΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Τα κοράκια καραδοκούσαν στα δικαστήρια! ΈΦΥΓΑΝ ΜΕ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ! Όλα έγιναν μετα την αναβολή της δίκης που ζήτησε η πλευρά του Πάνου Καμμένου!

VIDΕΟ που πρέπει να δουν όλοι: Ο Πάπας αρχιεκπρόσωπος του Κρόνειου επί γης ιερατείου, κήρυξε τον Μεσαίωνα του παγκόσμιου ηγέτη

Ο Πάπας Φραγκίσκος, έχοντας ως «πεσκέσι» από την Κολομβία ένα μαυρισμένο μάτι έπειτα από ατύχημα με το όχημα μετακινήσεώς του, ολοκλήρωσε την Κυριακή το ταξίδι του στην Κολομβία, προτρέποντας

ΕΚΤΑΚΤΟ- Οι πρώτες εικόνες: Ισπανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα περικύκλωσαν την Καταλονία – Δεύτερος ''ισπανικός'' εμφύλιος pics - vid

Iσπανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα έκαναν την εμφάνιση τους  στους δρόμους της Καταλονίας μετά από εντολή του Ραχόι ενώ ήδη υπάρχει επέμβαση

23 Σεπτεμβρίου – Όλα δείχνουν ότι θα γίνει το μεγάλο μπαμ!

Το NAVGEM, το εξελιγμένο σύστημα πρόβλεψης του καιρού που ανηκει στο Πολεμικο Ναυτικο ειναι ένα από τα πιο εξελιγμένα στον κόσμο και δειχνει σε προβλεψη πορειας τον τυφώνα Jose να κάνει άμεσο χτύπημα στη Νέα Υόρκη στις 20-21.

Dr. Eric Norton: Υπάρχει τεράστιος εξωγήινος στόλος πίσω από τη Σελήνη

Τα ελληνικά νησιά στο «μάτι» του «θηρίου» - Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός 5G

Σε χθεσινό  άρθρο διαβάσατε πως η τεχνολογία 5G θα αλλάξει την ζωή μας και θα καθορίζει το μέλλον των «έξυπνων πόλεων» με τους πάντες και τα πάντα να είναι συνδεδεμένα με έναν κεντρικό σέρβερ, ο