Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

To Kρόνειο επί γης ιερατείο Θέλει την Αγιά Σοφιά διαθρησκειακό ναό για όλους. Ξεσάλωσαν οι…. δορυφόροι του Φαναρίου!

Σχετική εικόνα Θέλουν κατάργηση του συστήματος της αυτοκεφαλίας των Εκκλησιών και “δικτατορία της Ορθοδοξίας”

Του Μανώλη Κείου
Απίστευτες “ιδέες” και περίεργες “απόψεις”
τίθενται επί τάπητος από διάφορους κύκλους “δορυφόρων” του Φαναρίου και υποτιθέμενων αναλυτών και αναρωτιέται κανείς αν οι ακραίες αυτές θέσεις κατατίθενται εν είδει λαγών προκειμένου να μετρηθούν αντιδράσεις ή αν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο.
Οι απόψεις αυτές μάλιστα προέρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η οποία “άλλη πλευρά του Ατλαντικού” όλοι ξέρουμε πόσο βοήθησε να πραγματοποιηθεί η επαίσχυντη Σύνοδος του Κολυμπαρίου πέρυσι τέτοιον καιρό.
Συγκεκριμένα, ο κ. Dennis Menos αναλυτής Εθνικής Ασφάλειας και συγγραφέας της δημοσίευσης «Ενίσχυση του ρόλου του Οικουμενικού Πατριάρχη» στην National Herald (Εθνικός Κήρυκας), ισχυρίζεται ότι η οργανωτική δομή της Ορθόδοξης Εκκλησίας με βάση την αρχή της αυτοκεφαλίας δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σημερινής εποχής.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν επιτρέπει την επίλυση του προβλήματος της διασποράς και εμποδίζει τον διαθρησκειακό διάλογο.
Ο κ. Menos πιστεύει ότι «ο Οικουμενικός Πατριάρχης πρέπει να ανυψωθεί στο βαθμό του «επικεφαλής» της Ορθόδοξης Ανατολής, με εξουσία να ενεργεί και να μιλάει για ολόκληρη την Εκκλησία» και ότι η Αγιότητά Του «θα χρειαστεί να απελευθερωθεί από κάθε ευθύνη ως προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης ».
Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι μόνο τότε ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μπορούσε να εκπροσωπήσει την πληρότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας σε διαλόγους με ετεροδόξους Χριστιανούς και «να επικεντρωθεί σε δραστηριότητες που αποσκοπούν στην επανένωση της Ελληνικής Ορθοδοξίας». Σύμφωνα με τον κ. Menos μια τέτοια δραστηριότητα θα ήταν η ετήσια σύσκεψη των προκαθημένων και των 14 αυτοκέφαλων εκκλησιών ως «η ανώτατη ηγεσία της Ορθόδοξης Ανατολής».
Το θέμα είναι, όμως, πως ο Dennis Menos δεν είναι μόνος του και οι απόψεις του δεν είναι απλά προσωπικές…. Όπως δείχνουν τα σχόλια στο άρθρο του στον Εθνικό Κήρυκα, υποστηρίζεται ακόμη και από κάποιους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Σε γενικές γραμμές οι απόψεις του Menos υποστηρίζουν επανειλημμένα ότι η διοικητική ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας (που συχνά αξιώνει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος χωρίς να αναλάβει καμία πραγματική ενέργεια για να συμβιβάσει τα Πατριαρχεία των Ιεροσολύμων και της Αντιόχειας) είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεπεραστεί η «χρόνια διαίρεση «μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας και των Ρωμαιοκαθολικών.
Επιπλέον, υποστηρίζει την μετατροπή του καθεδρικού ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε ένα διαθρησκευτικό ιερό, όπου άνθρωποι όλων των θρησκειών θα μπορούσαν να προσευχηθούν.
Δυστυχώς, οι ιδέες του Dennis Menos υποστηρίχθηκαν από κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής που αγνοούν τους εκκλησιαστικούς κανόνες και τις παραδόσεις και προτιμούν να αυτοανακηρύσσονται ως νεωτεριστές. 
pentapostagma

Σχόλια

ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

ΓΗΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Περί του ΓΗΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτέςακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.

Εμβόλιο Γρίππης 2- Συγκλονιστικά ευρήματα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ μελέτης

vasoula2908Πριν από 7 ώρες (τροποποιήθηκε) Μετά την αρνητικότατη αντιδραση ενος(μόνο ενος σε πάνω από 3000 άτομα) κυρίου ονοματι Ματεο στο προηγούμενο βίντεο λες κι είναι αστυνομία σκέψης, έχω να πω ό,τι είπα και στο σάιτ μου γι'αυτό το θέμα. Το μεταφέρω αυτολεξί:

ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΕΙΔΕΜΗ…vid

Στη Γαλλία δύο ισλαμοπίθηκοι με φορτηγό εισήρθαν στη γαλλική Μονή κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της και ζήτησαν όλες οι μοναχές ασπαστούν το Ισλάμ.

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...