Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

To Kρόνειο επί γης ιερατείο Θέλει την Αγιά Σοφιά διαθρησκειακό ναό για όλους. Ξεσάλωσαν οι…. δορυφόροι του Φαναρίου!

Σχετική εικόνα Θέλουν κατάργηση του συστήματος της αυτοκεφαλίας των Εκκλησιών και “δικτατορία της Ορθοδοξίας”

Του Μανώλη Κείου
Απίστευτες “ιδέες” και περίεργες “απόψεις”
τίθενται επί τάπητος από διάφορους κύκλους “δορυφόρων” του Φαναρίου και υποτιθέμενων αναλυτών και αναρωτιέται κανείς αν οι ακραίες αυτές θέσεις κατατίθενται εν είδει λαγών προκειμένου να μετρηθούν αντιδράσεις ή αν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο.
Οι απόψεις αυτές μάλιστα προέρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η οποία “άλλη πλευρά του Ατλαντικού” όλοι ξέρουμε πόσο βοήθησε να πραγματοποιηθεί η επαίσχυντη Σύνοδος του Κολυμπαρίου πέρυσι τέτοιον καιρό.
Συγκεκριμένα, ο κ. Dennis Menos αναλυτής Εθνικής Ασφάλειας και συγγραφέας της δημοσίευσης «Ενίσχυση του ρόλου του Οικουμενικού Πατριάρχη» στην National Herald (Εθνικός Κήρυκας), ισχυρίζεται ότι η οργανωτική δομή της Ορθόδοξης Εκκλησίας με βάση την αρχή της αυτοκεφαλίας δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σημερινής εποχής.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν επιτρέπει την επίλυση του προβλήματος της διασποράς και εμποδίζει τον διαθρησκειακό διάλογο.
Ο κ. Menos πιστεύει ότι «ο Οικουμενικός Πατριάρχης πρέπει να ανυψωθεί στο βαθμό του «επικεφαλής» της Ορθόδοξης Ανατολής, με εξουσία να ενεργεί και να μιλάει για ολόκληρη την Εκκλησία» και ότι η Αγιότητά Του «θα χρειαστεί να απελευθερωθεί από κάθε ευθύνη ως προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης ».
Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι μόνο τότε ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μπορούσε να εκπροσωπήσει την πληρότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας σε διαλόγους με ετεροδόξους Χριστιανούς και «να επικεντρωθεί σε δραστηριότητες που αποσκοπούν στην επανένωση της Ελληνικής Ορθοδοξίας». Σύμφωνα με τον κ. Menos μια τέτοια δραστηριότητα θα ήταν η ετήσια σύσκεψη των προκαθημένων και των 14 αυτοκέφαλων εκκλησιών ως «η ανώτατη ηγεσία της Ορθόδοξης Ανατολής».
Το θέμα είναι, όμως, πως ο Dennis Menos δεν είναι μόνος του και οι απόψεις του δεν είναι απλά προσωπικές…. Όπως δείχνουν τα σχόλια στο άρθρο του στον Εθνικό Κήρυκα, υποστηρίζεται ακόμη και από κάποιους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Σε γενικές γραμμές οι απόψεις του Menos υποστηρίζουν επανειλημμένα ότι η διοικητική ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας (που συχνά αξιώνει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος χωρίς να αναλάβει καμία πραγματική ενέργεια για να συμβιβάσει τα Πατριαρχεία των Ιεροσολύμων και της Αντιόχειας) είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεπεραστεί η «χρόνια διαίρεση «μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας και των Ρωμαιοκαθολικών.
Επιπλέον, υποστηρίζει την μετατροπή του καθεδρικού ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε ένα διαθρησκευτικό ιερό, όπου άνθρωποι όλων των θρησκειών θα μπορούσαν να προσευχηθούν.
Δυστυχώς, οι ιδέες του Dennis Menos υποστηρίχθηκαν από κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής που αγνοούν τους εκκλησιαστικούς κανόνες και τις παραδόσεις και προτιμούν να αυτοανακηρύσσονται ως νεωτεριστές. 
pentapostagma

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συγκλονιστικές μαρτυρίες Κρητικών – Μας πλησίασαν παράξενα αντικείμενα από τον ουρανό vid

Ιπτάμενο αντικείμενο ανέφεραν ότι είδαν το βράδυ της Κυριακής οι κάτοικοι του Ζαρού, είδηση που αναμεταδίδουν κρητικά μέσα ενημέρωσης.

VIDEO «ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ» ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΣΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ: «ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΡΕ; ΓΕΛΟΙΕ; ..

ΠΟΥΛΑΣ ΜΑΓΚΙΑ ΣΕ ΜΕΝΑ ΡΕ; ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΥΑΛΟ ΡΕ; ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΩ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ…»

Όταν τα Α.Τ.Ι.Α εμφανίστηκαν στην Ελλάδα VIDEO

"Εάν οι εξωγήινοι μας επισκεφθούν, το αποτέλεσμα θα είναι όπως όταν Χριστόφορος Κολόμβος έφτασε στην Αμερική -Οι ιθαγενείς δεν είχαν καλό τέλος" προειδοποιεί ο Στίβεν Χόκινγκ.

ΧΑΜΟΣ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ!Ο ιδιοκτήτης δεν είχε να κάνει με τουρίστες αλλά…

Το τσιπουράδικο ήταν ασφυκτικά γεμάτο και ο ιδιοκτήτης έτριβε τα χέρια του. Λίγη ώρα αργότερα το κλίμα άλλαξε…
Με βερμούδες, σαγιονάρες, σακίδια στην πλάτη και χαλαρή διάθεση.

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ! Βρετανοί τουρίστες έξαλλοι με προσωπικό ξενοδοχείου στην Τουρκία – Τους κατηγορούν για ερωτικές επιθέσεις

Το προσωπικό τουρκικού ξενοδοχείου βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν τέσσερις Βρετανοί τουρίστες- τρεις κοπέλες κι ένας νεαρός άνδρας- υποστήριξαν πως δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση. όμως, η αντίθετη

VIDEO μαζική εκτέλεση 18 ισλαμοπίθηκων του ISIS στη Λιβύη από τον εκλεκτό της Μόσχας – Στεγνό «καθάρισμα»

Οι εικόνες της μαζικής εκτέλεσης 18 ισλαμοπιθήκων ISIS στη Λιβύη. Οι τζιχαντιστές, που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, φοράνε πορτοκαλί στολές και είναι καθισμένοι στα γόνατα, δέχονται βροχή από