Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

To Kρόνειο επί γης ιερατείο Θέλει την Αγιά Σοφιά διαθρησκειακό ναό για όλους. Ξεσάλωσαν οι…. δορυφόροι του Φαναρίου!

Σχετική εικόνα Θέλουν κατάργηση του συστήματος της αυτοκεφαλίας των Εκκλησιών και “δικτατορία της Ορθοδοξίας”

Του Μανώλη Κείου
Απίστευτες “ιδέες” και περίεργες “απόψεις”
τίθενται επί τάπητος από διάφορους κύκλους “δορυφόρων” του Φαναρίου και υποτιθέμενων αναλυτών και αναρωτιέται κανείς αν οι ακραίες αυτές θέσεις κατατίθενται εν είδει λαγών προκειμένου να μετρηθούν αντιδράσεις ή αν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο.
Οι απόψεις αυτές μάλιστα προέρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η οποία “άλλη πλευρά του Ατλαντικού” όλοι ξέρουμε πόσο βοήθησε να πραγματοποιηθεί η επαίσχυντη Σύνοδος του Κολυμπαρίου πέρυσι τέτοιον καιρό.
Συγκεκριμένα, ο κ. Dennis Menos αναλυτής Εθνικής Ασφάλειας και συγγραφέας της δημοσίευσης «Ενίσχυση του ρόλου του Οικουμενικού Πατριάρχη» στην National Herald (Εθνικός Κήρυκας), ισχυρίζεται ότι η οργανωτική δομή της Ορθόδοξης Εκκλησίας με βάση την αρχή της αυτοκεφαλίας δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σημερινής εποχής.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν επιτρέπει την επίλυση του προβλήματος της διασποράς και εμποδίζει τον διαθρησκειακό διάλογο.
Ο κ. Menos πιστεύει ότι «ο Οικουμενικός Πατριάρχης πρέπει να ανυψωθεί στο βαθμό του «επικεφαλής» της Ορθόδοξης Ανατολής, με εξουσία να ενεργεί και να μιλάει για ολόκληρη την Εκκλησία» και ότι η Αγιότητά Του «θα χρειαστεί να απελευθερωθεί από κάθε ευθύνη ως προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης ».
Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι μόνο τότε ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μπορούσε να εκπροσωπήσει την πληρότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας σε διαλόγους με ετεροδόξους Χριστιανούς και «να επικεντρωθεί σε δραστηριότητες που αποσκοπούν στην επανένωση της Ελληνικής Ορθοδοξίας». Σύμφωνα με τον κ. Menos μια τέτοια δραστηριότητα θα ήταν η ετήσια σύσκεψη των προκαθημένων και των 14 αυτοκέφαλων εκκλησιών ως «η ανώτατη ηγεσία της Ορθόδοξης Ανατολής».
Το θέμα είναι, όμως, πως ο Dennis Menos δεν είναι μόνος του και οι απόψεις του δεν είναι απλά προσωπικές…. Όπως δείχνουν τα σχόλια στο άρθρο του στον Εθνικό Κήρυκα, υποστηρίζεται ακόμη και από κάποιους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Σε γενικές γραμμές οι απόψεις του Menos υποστηρίζουν επανειλημμένα ότι η διοικητική ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας (που συχνά αξιώνει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος χωρίς να αναλάβει καμία πραγματική ενέργεια για να συμβιβάσει τα Πατριαρχεία των Ιεροσολύμων και της Αντιόχειας) είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεπεραστεί η «χρόνια διαίρεση «μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας και των Ρωμαιοκαθολικών.
Επιπλέον, υποστηρίζει την μετατροπή του καθεδρικού ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε ένα διαθρησκευτικό ιερό, όπου άνθρωποι όλων των θρησκειών θα μπορούσαν να προσευχηθούν.
Δυστυχώς, οι ιδέες του Dennis Menos υποστηρίχθηκαν από κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής που αγνοούν τους εκκλησιαστικούς κανόνες και τις παραδόσεις και προτιμούν να αυτοανακηρύσσονται ως νεωτεριστές. 
pentapostagma

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ! ΕΤΣΙ ΟΙ 2 ΜΠΡΑΒΟΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΧΙΟ! ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΠΛΥΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ! ΤIΣ ΑΡΠΑΞΑΝ ΑΓΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Τα κοράκια καραδοκούσαν στα δικαστήρια! ΈΦΥΓΑΝ ΜΕ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ! Όλα έγιναν μετα την αναβολή της δίκης που ζήτησε η πλευρά του Πάνου Καμμένου!

VIDΕΟ που πρέπει να δουν όλοι: Ο Πάπας αρχιεκπρόσωπος του Κρόνειου επί γης ιερατείου, κήρυξε τον Μεσαίωνα του παγκόσμιου ηγέτη

Ο Πάπας Φραγκίσκος, έχοντας ως «πεσκέσι» από την Κολομβία ένα μαυρισμένο μάτι έπειτα από ατύχημα με το όχημα μετακινήσεώς του, ολοκλήρωσε την Κυριακή το ταξίδι του στην Κολομβία, προτρέποντας

ΕΚΤΑΚΤΟ- Οι πρώτες εικόνες: Ισπανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα περικύκλωσαν την Καταλονία – Δεύτερος ''ισπανικός'' εμφύλιος pics - vid

Iσπανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα έκαναν την εμφάνιση τους  στους δρόμους της Καταλονίας μετά από εντολή του Ραχόι ενώ ήδη υπάρχει επέμβαση

Dr. Eric Norton: Υπάρχει τεράστιος εξωγήινος στόλος πίσω από τη Σελήνη

23 Σεπτεμβρίου – Όλα δείχνουν ότι θα γίνει το μεγάλο μπαμ!

Το NAVGEM, το εξελιγμένο σύστημα πρόβλεψης του καιρού που ανηκει στο Πολεμικο Ναυτικο ειναι ένα από τα πιο εξελιγμένα στον κόσμο και δειχνει σε προβλεψη πορειας τον τυφώνα Jose να κάνει άμεσο χτύπημα στη Νέα Υόρκη στις 20-21.

Τα ελληνικά νησιά στο «μάτι» του «θηρίου» - Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός 5G

Σε χθεσινό  άρθρο διαβάσατε πως η τεχνολογία 5G θα αλλάξει την ζωή μας και θα καθορίζει το μέλλον των «έξυπνων πόλεων» με τους πάντες και τα πάντα να είναι συνδεδεμένα με έναν κεντρικό σέρβερ, ο