Translate

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ SYRIZAIOYS ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΤΗΣ OMERTA vid

Έχεις ακίνητο; Πλήρωνε ακόμη...περισσότερα! - ΕΝΦΙΑ άχρι καιρού 
Φωτογραφία του Σπυρίδων Ρεπούλιος.

Στιγμές απείρου κάλλους θα ζήσουν πολλές χιλιάδες Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων, που βλέπουν τα τελευταία χρόνια το κατεξοχήν ελληνικό "όνειρο" της κατοχής στέγης να μετατρέπεται στον χειρότερό τους ε(Ν)φιάλτη!
EINAI ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Οι...εκπλήξεις τους αμέσους επόμενους μήνες θα είναι πολλές και μάλλον δυσάρεστες για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, που έκαναν το "έγκλημα" να έχουν έστω και ένα ακίνητο ή έκταση γης.
Όπως διαβάζουν στην capital .gr, στο τεχνικό μνημόνιο (TMU) που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα από την Κομισιόν μαζί με τα άλλα κείμενα της συμφωνίας περιλαμβάνεται ρήτρα επανεξέτασης των εσόδων του ΕΝΦΙΑ το 2018.
Προβλέπεται δηλαδή ότι «σε περίπτωση που οι νέες τιμές ακινήτων οδηγήσουν σε μικρή πτώση των εσόδων του ΕΝΦΙΑ σε σχέση με τον στόχο των 2,65 δισ. ευρώ, η φορολογική βάση του ΕΝΦΙΑ θα διευρυνθεί και οι φορολογικοί συντελεστές θα προσαρμοσθούν ανάλογα ούτως ώστε να πιαστεί αυτός ο στόχος εσόδων για τη διατήρηση του φορολογικά ουδέτερου χαρακτήρα της μεταρρύθμισης.
Ορίζεται δε ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες θα αποφασιστούν στο τέλος του 2017 για να εφαρμοσθούν το 2018 και ότι τα εκκαθαριστικά με τις νέες αντικειμενικές θα εκδοθούν έως το τέλος Αυγούστου του 2018.
Η ρήτρα για τον ΕΝΦΙΑ είναι ένα μόνο από τα μέτρα που αποκαλύπτονται στα «ψιλά γράμματα» της συμφωνίας.
Περιλαμβάνουν αναλυτικούς όρους για όλες τις πολιτικές για την εντός και την μετά μνημονίου εποχή: από τις δαπάνες υγείας, συντάξεων, τους φορο-ελέγχους, έως την λίστα των νέων προαπαιτούμενων για τις αγορές, τα επαγγέλματα, τις ιδιωτικοποιήσεις και την δικαιοσύνη.
Αύξηση του ΕΝΦΙΑ λοιπόν, σε περίπτωση που οι στόχοι έστω και κατ'ελάχιστο ποσοστό δεν θα επιτευχθούν. Δεν αποκλείεται μάλιστα τα νέα ειδοποιητήρια που θα σταλθούν σε εκατομμύρια Έλληνες από τα τέλη Αυγούστου, να μην είναι και τα τελικά, αν και εφόσον οι θεσμοί κρίνουν αναγκαία την ενεργοποίηση της ρήτρας.
Περίεργο αν σκεφτεί κανείς ότι αναφερόμαστε σε έναν...καταργηθέντα φόρο.
Έτσι τουλάχιστον είχαν υποσχεθεί. Δυστυχώς τους πίστεψαν αρκετοί:

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com