Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Translate

OΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης και special guest star ο Γιώργης Κουρής



Το νέο μετοχικό σχήμα του Mega έχει ως εξής: Bαρδινογιάννηδες 35%, Μαρινάκης 22,11%, Σαββίδης 19,63%, Μπόμπολας 13%, Κοπελούζος 4,5%, Ρέστης 3,13%.Τα 200.000.000 εκατ. ευρώ θαλασσοδάνεια του ΔΟΛ τα οποία σφουγγαρίστηκαν ώστε το μαγαζί να περάσει στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν επιτρέπουν στον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη και τον Γιώργη τον Κουρή, τον βεσπάτο, να ησυχάσουν.Στο μεταξύ από την δική του παραλία ο Σωκράτης Κόκκαλης που με απευθείας ανάθεση από την γερμανική Fraport πήρε την ανακασκευή των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων, παρακολουθεί τις ζωές των άλλων.Μετά από 7 χρόνια Μνημόνια και με υπουργό ακόμη και τον Κατρούγκαλο η Ιστορία εξακολουθεί να κάνει πλάκα σ΄αυτή εδώ την Κολομβία των Βαλκανίων.




Η πιο χαρακτηριστική πλάκα της Ιστορίας είναι ότι όλοι σχεδόν οι εγχώριοι Ολιγάρχες στηρίζουν τον “αριστερό” πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα!




Στο τέλος κερδάει ο Γιώργης Κουρής: Το καρτέλ των διαπλεκόμενων εργολάβων είναι αυτό που για ολόκληρες δεκαετίες λεηλατούσε το δημόσιο χρήμα υπερτιμολογώντας τα έργα και στήνοντας τους διαγωνισμούς…
Ετσι αρχίζει ένα ακόμη πύρινο άρθρο του ο Γιώργης ο Κουρής στην Kontra που κυκλοφορεί βάζοντας στο κάδρο τον Μπόμπολα και την κατασκευαστική του η οποία διώκεται για απάτη 50 εκατ. στα Σκόπια. Ο τίτλος του άρθρου είναι Μόνο στην Ελλάδα έχουν ασυλία οι κλεφτοεργολάβοι
5 Χρόνια πριν-2012:
Απόσπασμα από το περίφημο αφιέρωμα του Stern στους Ελληνες Ολιγάρχες: «Στο ερώτημα αν έχει έλθει η ώρα για τους ζάμπλουτους Έλληνες να δείξουν αλληλεγγύη, ο Μπόμπολας αντιδρά εκνευρισμένος: «Μα τι θέλετε; Οι μετοχές μας είναι στο πάτο. Οι επιχειρήσεις μας πάσχουν ακριβώς το ίδιο όπως και η υπόλοιπη χώρα».
Τι θα λέγατε με την φορολόγηση των πλουσίων;
«Τι αφελής σκέψη. Το μεγάλο κεφάλαιο βρίσκει πάντα τρόπους να αποφύγει τους φόρους. Αυτό είναι το τίμημα της παγκοσμιοποίησης».
Ο Μπόμπολας διευθύνει επισήμως την οικογενειακή του πολυεθνική εταιρεία μαζί με τον αδελφό του. Όμως ο πραγματικός πατριάρχης είναι ο πατέρας Γεώργιος, η φωτογραφία του οποίου φιγουράρει σε ασημένιο πλαίσιο πάνω στο κομοδίνο. Λέγεται ότι ο Γεώργιος Μπόμπολας κατάφερε να πάρει τη πρώτη κρατική ανάθεση έργου όταν η κατασκευαστική του εταιρεία δεν κατείχε ακόμη ούτε καν μπουλντόζα.
Η μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία γι’ αυτόν ήταν η Ολυμπιάδα του 2004. Τότε η Ελλάκτωρ κατασκεύασε το μεγαλύτερο μέρος του αθηναϊκού μετρό, χωρίς να υπάρξει καμία δημόσια προκήρυξη επί του έργου. Όταν η κυβέρνηση αποφάσισε την κατασκευή τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων, ο Μπόμπολας ήταν και πάλι μέσα στο παιχνίδι. Ένα από τα μεγαλύτερα «χτυπήματα» της οικογένειας είναι η αγορά των κρατικών ορυχείων χρυσού στη Χαλκιδική για 11 εκατομμύρια ευρώ. Η αξία των κοιτασμάτων χρυσού ανέρχεται στα 12 δισεκατομμύρια ευρώ»
5 Xρόνια Μετά_Ιούνιος 2017:
Για απάτη 50 εκατομμυρίων ευρώ στα Σκόπια διώκεται η Aktor ADT, συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα, η οποία είχε αναλάβει την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ντέμιρ Κάπια – Σμόκβιτσα προϋπολογισμού 270 εκατομμυρίων ευρώ.Η υπόθεση, η οποία είχε προκαλέσει πολιτικό σεισμό στα Σκόπια, έφτασε στη χώρα μας με τη μορφή πορίσματος που συνέταξε η Ευρωπαϊκή  Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) καθώς στρέφεται, σύμφωνα με όσα αναφέρονται, σε βάρος των συμφερόντων της ΕΕ. Είχε προηγηθεί η περιπέτεια στην Κύπρο η οποία είχε ζητήεσει την έκδοση του Λεωνίδα Μπόμπολα.Μα βάση το πόρισμα της OLAF η εισαγγελία κατά της διαφθοράς άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνου της κατασκευαστικής εταιρείας, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απάτη ύψους περίπου  50 εκατ. ευρώ στην κατασκευή αυτοκινητοδρόμου στα Σκόπια. Η υπόθεση ανακινήθηκε μετά από σοβαρές καταγγελίες του (τότε) αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Σκόπια Ζόραν Ζάεβ οι οποίες οδήγησαν στην OLAF. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή  Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης το ύψος των αποδοχών που εμφανίζονταν να λαμβάνουν διάφορα πρόσωπα, την περίοδο 2012-2013 αποτελεί ένδειξη ότι είτε τα χρήματα αυτά δεν προορίζονταν για τα συγκεκριμένα στελέχη, είτε δηλ. διοχετεύονταν σε τρίτους, είτε είχαν ως πραγματικό σκοπό τη διόγκωση του τιμήματος του έργου. Μάλιστα κατήγγειλε πως για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου, ύψους 270.000.000 ευρώ η Aktor ADT κέρδισε το έργο αν και η προσφορά της ήταν  σημαντικά υψηλότερη (κατά 40.000.000 ευρώ) από αυτές των ανταγωνιστών της.
Συγκεκριμένα στελέχη της εταιρείας φέρονται να λαμβάνουν μισθούς – μαμούθ 110.000 ευρώ μηνιαίως (σύμφωνα με την OLAF), ποσό εξωπραγματικό για οποιαδήποτε χώρα πολλώ δε μάλλον για τα οικονομικά δεδομένα των Σκοπίων. Σύμφωνα επίσης με την αντιπολίτευση Έλληνες πολίτες που έφταναν στα Σκόπια, οργανωμένα με λεωφορεία, οι οποίοι δεν ασχολούνταν με την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου,  αλλά εισέπρατταν από την εταιρεία, μέσω  του υποκαταστήματος της Stopanska Banka, μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετρητά (20.000 έως και 90.000 ευρώ), βάσει συμβάσεων έργου.  Όπως ανέφεραν δε, οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης στα Σκόπια, σε λιγότερο από έναν χρόνο εισήλθαν στη γειτονική χώρα για τον σκοπό αυτό 96 Έλληνες πολίτες ενώ εννέα από αυτούς φαίνεται να έχουν το ίδιο επώνυμο αλλά διαφορετικό όνομα.
Η κατασκευαστική εταιρεία πάντως έχει χαρακτηρίσει “αβάσιμα και αδικαιολόγητα” τα σχετικά δημοσιεύματα του σκοπιανού και διεθνούς Τύπου υποστηρίζοντας ότι “από την έναρξη του παραπάνω έργου όλες οι δραστηριότητες και όλες οι σχετικές οικονομικές συναλλαγές εκτελούνται σύμφωνα με τους διεθνείς και τοπικούς νόμους και κανονισμούς. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε συναλλαγή καλύπτεται από συμβάσεις και τιμολόγια, οι φόροι υπολογίζονται και πληρώνονται και τελικώς όλες οι πληρωμές γίνονται μέσω τραπεζικού συστήματος, όπως απαιτείται από τον νόμο”.

BΑΡΔΗΣ>EXOYME ANAΓΚΗ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ:

Ισχυρό μήνυμα ενότητας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας έστειλε, σήμερα από το βήμα της  Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Motor Oil, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Βαρδής Βαρδινογιάννης.Απαντώντας στα σχόλια των μετόχων για τη θετική πορεία της εταιρείας, ο κ. Βαρδινογιάννης τόνισε ότι η θετική πορεία της Motor Oil και η δυνατότητά της να δίνει ισχυρά μερίσματα και τα επόμενα χρόνια, συναρτώνται με τις συνθήκες της διεθνούς αγοράς πετρελαίου. “Δεν ξέρουμε πού θα φτάσει, ούτε ξέρουμε τι θα γίνει. Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν διεθνώς προβλήματα και ότι προβλήματα δεν έχουμε μόνο εμείς. Τα δικά μας προβλήματα πρέπει να κοιτάξουμε να τα λύσουμε όλοι μαζί”, υπογράμμισε ο ισχυρός άνδρας της Motor Oil. “Πρέπει να καταλάβουμε ότι στη χώρα μας έχει ανάγκη ο ένας τον άλλον, δεν πρέπει να αγνοούμε ότι υπάρχουν γείτονές μας που δεν έχουν να φάνε. Πρέπει όπου μπορούμε να βοηθήσουμε, να το κάνουμε, το έχουμε υποχρέωση προς τις οικογένειές μας και τις ιδιαίτερες πατρίδες μας”.
EMΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ


Ο Θανάσης Μαυρίδης στο liberal.gr θα σχολιάσει ως εξής την διαφαινόμενη διάθεση στήριξης του Βαρδινογιάννη στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου:

Καταρχήν, να ξεκαθαρίσουμε ποιοι είμαστε εμείς. Εμείς, λοιπόν, είμαστε όλοι εκείνοι που εδώ και μερικά χρόνια ο στρατός της σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ μας έχει βαπτίσει «γερμανοτσολιάδες», «Τσολάκογλου» και «πουτανάκια των δανειστών». Είμαστε εκείνοι που βάλαμε πλάτη στις δύσκολες ώρες, όταν κάποιοι άλλοι έκαναν λαϊκά δικαστήρια στην Πλατεία Συντάγματος, έστηναν κρεμάλες και φώναζαν «να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή». Εμείς, κύριε Βαρδινογιάννη, είχαμε νιώσει μεγάλη μοναξιά εκείνες τις ώρες.
Δεν θυμόμαστε να υπήρχαν και τότε ανάλογες εκκλήσεις περί εθνικής ενότητας. Αντιθέτως, θυμόμαστε λιβέλους κατά της τρόικας, η οποία ζητούσε την καταπολέμηση της διαπλοκής, σημειώνοντας, η τρόικα, τις μεγάλες ευθύνες της ελληνικής ολιγαρχίας στην δημιουργία της κρίσης.
Η αλήθεια είναι ότι αν έβαζαν πλάτη τότε εκείνοι που σήμερα ψηφίζουν τα μνημόνια δύο – δύο, θα είχε τελειώσει η κρίση εδώ και καιρό. Αντίθετα, αντί να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια να επανέλθει η χώρα στις ράγες της ανάπτυξης, τορπίλισαν κάθε σχετική προσπάθεια που έγινε. Θα θυμάστε, προφανώς, την πρόταση για την εθνική ομάδα της διαπραγμάτευσης για το χρέος. Αλλά δεν θέλησαν! Αντίθετα, επέλεξαν την οδό της άσκοπης σύγκρουσης, με μόνο σκοπό την κατάκτηση της εξουσίας. Είπαν ψέματα, κατασυκοφάντησαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, διέλυσαν την χώρα, για να πάρουν την  εξουσία. Πως μπορούμε να επιβραβεύσουμε με την στάση μας τους ψεύτες;
Κι ύστερα; Τι έκαναν; Παρέδωσαν τα πάντα στους δανειστές. Οι υπερπατριώτες της δεκάρας έδωσαν στον Σόιμπλε το Υπερταμείο για 99 χρόνια, υπέγραψαν τα πάντα, υποσχέθηκαν ακόμη περισσότερα. Έχουμε κάθε δικαίωμα, κύριε Βαρδινογιάννη, να μην θέλουμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τους υβριστές μας. Πόσο μάλλον όταν δεν έχουν το θάρρος να πουν ούτε μία συγνώμη.
Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μέρος της λύσης; Η σημερινή του ηγεσία σίγουρα όχι. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα ναι! Με άλλα λόγια, η Αριστερά μπορεί να γίνει μέρος της λύσης από μέρος του προβλήματος που ήταν μέχρι σήμερα. Μετά από την ιστορική πολιτική ήττα που έχει υποστεί είναι η καλύτερη ευκαιρία για να κλείσουμε οριστικά τους λογαριασμούς του παρελθόντος.
Μόνο που τα πολιτικά προβλήματα δεν λύνονται με κυβερνήσεις εθνικής ενότητας ή όπως αλλιώς τις λένε κάθε φορά. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μία κυβέρνηση που να είναι μέσα ο Τσίπρας, ο Καμμένος, η Φώφη, ο Λεβέντης κι ένα κομμάτι της πεφωτισμένης Δεξιάς. Δεν είναι αυτή η λύση στα προβλήματα της χώρας. Αυτή είναι η συνταγή της απόλυτης καταστροφής. Η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση που να έχει ισχυρή και νωπή λαϊκή εντολή. Μία κυβέρνηση που να είναι σε θέση να πετύχει ευρύτερες συναινέσεις σε επίπεδο κοινωνίας, για να καταφέρει την επανεκκίνηση της Οικονομίας.
Ο κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης είναι ένας άνθρωπος που νοιάζεται για την Ελλάδα. Δεν είναι ένας απλός επιχειρηματίας που ενδιαφέρεται μόνο για το ύψος του τραπεζικού του λογαριασμού του στην Γενεύη, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι. Έχει βοηθήσει σημαντικά την χώρα και μάλιστα με πολλούς τρόπους. Ακόμη και δίνοντας καύσιμα στις ένοπλες δυνάμεις, όταν τα πλοία μας δεν είχαν πετρέλαιο για να κινηθούν. Πολλά απ’ αυτά δεν είναι γνωστά και αυτό δείχνει και το μεγαλείο του ανδρός.
Στο θέμα του «όλοι μαζί», όμως, κάνει λάθος. Είναι σαν να έχει ο ίδιος εμπιστευτεί το βιός του σε έναν διαχειριστή, ο διαχειριστής να έχει καταχραστεί την εμπιστοσύνη του και εμείς να του ζητάμε να του δώσει άφεση αμαρτιών και να τον επιβραβεύσει με αυξημένα καθήκοντα. Νομίζουμε ότι ο ίδιος δεν θα καθόταν μαζί του ούτε για ένα λεπτό στην ίδια αίθουσα. Πως είναι δυνατόν να ζητάει από εμάς να καθίσουμε μαζί τους στο ίδιο τραπέζι;
 IOΛΗ ΠΙΕΡΙΔΗ>ΕΤΣΙ ΚΥΒΕΡΝΙΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Eνα τηλεφώνημα που δεν το περίμενε δέχθηκε ξημερώματα Δευτέρας ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στην οθόνη του κινητού εμφανίστηκε το όνομα του Πολ  Τόμσεν. Μέσα στον ύπνο του αναρωτήθηκε για κλάσματα δευτερολέπτου αν του έκανε πλάκα ο γιος του ο Τσε που δεν χάνει ευκαιρία να τρολάρει την επαναστατικότητα του μπαμπά.
Γράφει η Ιόλη Πιερίδη
Κι όμως ήταν ο ίδιος ο Πολ Τόμσεν.
-Αλέξη σου ζητώ συγνώμη που σε ξυπνάω άγρια χαράματα ώρα Ελλάδας, αλλά ήθελα να μοιραστώ μαζί σου τη χαρά και το αίσθημα δικαίωσης για την προσπάθεια διάσωσης της πατρίδας σου. Βλέποντας την απρόσμενη ανάπτυξη 0.4% και την νέα μετοχική σύνθεση του Mega και κυρίως το γεγονός ότι κατάφερες να εξαφανισθούν τα 200 εκατ. θαλασσοδάνεια του ΔΟΛ αισθάνομαι δέος όπως ο Γιώργος Παπαδάκης για τον γιο του που διεσώθη από τους αιμοδιψείς του ISIS. H νέα μετοχική σύνθεση του Mega αντικατοπτρίζει το μέγεθος της επιτυχίας όλων μας. Το μέγεθος της επιτυχίας των Μνημονίων. Εγώ, εσύ, η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, ο Παπανδρέου, ο Παπακωνσταντίνου, ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς, όλοι μας, δεν θα μπορούσαμε να τα έχουμε καταφέρει καλύτερα…Είμαστε σπουδαίοι Αλέξη μου…
.Πράγματι Πολ, αισθάνομαι κι εγώ ανείπωτη χαρά καθώς το επαναστατικό όνειρό μου να διαφυλάξω το πελατειακό κράτος της Κολομβίας των Βαλκανίων και να γίνω ο τροχονόμος της νέας-παλαιάς διαπλοκής και των Ολιγαρχών έγινε πραγματικότητα. Αναγνωρίζω σε σένα, την Μέρκελ και τον Σόιμπλε ότι έγινα πρωθυπουργός χάρη σε σας και την ευκαιρία που μου δώσατε να υποδυθώ τέλεια τον ρόλο του αριστερού αντιμνημονιακού ηγέτη της αντιπολίτευσης. Μετά από 7 χρόνια Μνημόνια θεωρώ ότι ο στόχος της φτωχοποίησης των Ελλήνων και η βουλγαροποίηση της χώρας μου αποδίδει καρπούς. Είμαι έτοιμος να σας παραδώσω μια πιο ωραία χώρα, από άποψη φυσικής ομορφιάς, από την Βουλγαρία με μισθούς Βουλγαρίας, εξίσου διεφθαρμένο πελατειακό κράτος και τους κοινούς μας φίλους του Ολιγάρχες ανέγγιχτους. Η πιο μεγάλη μου όμως προσφορά Πολ, είναι το γεγονός ότι γίνονται όλα αυτά και χάρη σε μένα δεν ανοίγει μύτη. Είδες με τι μαεστρία κατάφερα ο ΔΟΛ που χρωστάει 220 εκατ. ευρώ και το Μega που χρωστάει άλλα 200 εκατ. ευρώ να αλλάξουν χέρια με 22 εκατ. ευρώ; Είμαι σίγουρος ότι ο εφοπλιστής Μαρινάκης θα ξεπαστρέψει τους υπόλοιπους μετόχους το Mega και με άλλα 20 εκατ. θα έχει όλο το κανάλι δικό του. Αυτά τα μαγικά μόνο με μένα πρωθυπουργό θα μπορούσαν να γίνουν…
-Αλέξη μια και μιλάς για το Mega, δεν φοβάσαι μην βγουν τα καλάσνικωφ ανάμεσα στους μετόχους. Οπως έγραψε και το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” πρόκειται για εκρηκτική σύνθεση. Ο ένας θα θέλει να ξεπαστρέψει τον άλλον…
.Μην ανησυχείς Πολ. Εάν μου δημιουργήσουν προβλήματα θα βάλω τις “τρομοκρατικές” οργανώσεις να τους εκτελέσουν…
-Αλέξη, οι Ελληνες τρομοκράτες είναι κρατικοδίαιτοι; Είναι υπάλληλοι του κρατικού μηχανισμού και των υπηρεσιών του;
.Δεν το ξέρες ρε συ Πολ; Από την εποχή της 17 Νοέμβρη έως και σήμερα. Ακόμη και ο φερόμενος ως αρχηγός της Οργάνωσης Αλέξανδρος Γιωτόπουλος υποστηρίζει ότι ο Κουφοντίνας είναι υπάλληλος-χαφιές των Υπηρεσιών Ασφαλείας. Οι Υπηρεσίες Ασφαλείας της Ελλάδος δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τις δικές σας…Οπότε αν χρειαστεί θα αναλάβουν δράση οι “τρομοκράτες”…Σου στέλνω μάλιστα και δύο φωτογραφίες για να δεις τους καλοστημένους αστυνομικούς μου που υποδύονται τους αντιεξουσιαστές…Στην μία φωτό θα δεις τον αντιεξουσιαστή να λέει στον μπάτσο που σηκώνει το γκλομπ:
-Mη βαράς ρε κι εγώ μπάτσος είμαι…(δες φωτό κάτω):
.Aγαπητέ Πολ, έτσι κυβερνιέται η Ελλάδα από ιδρύσεως της…
-Δεν μου λες ρε συ Αλέξη, τον φάκελο βόμβα στον ταλαίπωρο Παπαδήμο υπάλληλοι του κρατικού μηχανισμού τον ταχυδρόμησαν;
.Πολ, σε παρακαλώ μην μου κάνεις αδιάκριτες ερωτήσεις…Το θέμα είναι ότι έτσι κυβερνιέται η Ελλάδα. Αυτό τα λέει όλα.
-Δηλαδή Αλέξη, μπορείς να μου πεις με απλά λόγια ποια είναι η συνταγή διακυβέρνησης της Ελλάδας;
Κοίτα Πολ, όπως γράφει και το Κουρδιστό Πορτοκάλι η συνταγή διακυβέρνησης της Ελλάδας είναι η εξής:
 Οι καναλάρχες, οι ολιγάρχες, οι δημόσιοι υπάλληλοι (πελατειακό κράτος) και οι “τρομοκράτες” είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης για να παραμείνουν γατζωμένες στην εξουσία.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com