Translate

Επιστροφή σε Μάο και Στάλιν: «Εξαφάνισαν» την φράση «ο κακός πρωθυπουργός» από κείμενο του Γ. Θεοτοκά! NWO

Εποχές Στάλιν και Κιμ Γιονγκ Ουν ζούμε ως φαίνεται στην Ελλάδα καθώς σύμφωνα με «Τα Νέα», σε κομμάτι που έπεσε στις εξετάσεις εξαλείφθηκε η φράση «ο κουφός πρύτανης και ο κακός πρωθυπουργός» και αντικαταστάθηκε με τον «κακό επιστήμονα» για να μην δημιουργεί... συνειρμούς.


                                                                Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Οποιαδήποτε ομοιότητα με την πραγματικότητα είναι απλώς... συμπτωματική.
Επρόκειτο για ένα κείμενό του κείμενο του Γιώργου Θεοτοκά ενός από τους κορυφαίους διανοητές-συγγραφείς της γενιάς του '30 το οποίο εν τέλει δόθηκε αλλοιωμένο στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ που εξετάστηκαν τη Δευτέρα στη Νέα Ελληνική Γλώσσα.
Το απόσπασμα ήταν από το βιβλίο «Στοχασμοί και Θέσεις» που δημοσιεύθηκε το 1956 και αναφέρει τις παραινέσεις ενός πατέρα προς τον 20χρονο γιο του.
Σε ένα σημείο του κειμένου αναφέρει: «Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτή είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κουφό πρύτανη ή έναν κακό πρωθυπουργό».
Το κείμενο που δόθηκε στους υποψηφίους αναφέρει: «Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτή είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κακό επιστήμονα».
Τέτοιες πρακτικές έχουμε να τις δούμε από τον καιρό του Μάο Τσε Τουνγκ και του Ι.Στάλιν όταν άνθρωποι «εξαφανιζόντουσαν» ακόμα και από τις φωτογραφίες επειδή ενοχλούσαν το καθεστώς
Να θυμίσουμε ότι συμπτωματικά η νυν κυβέρνηση αυτοαποκαλείται αριστερή και έχει και ακραία μαρξιστικά παρακλάδια              ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com