Translate

ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΩΡΑ Η ΡΩΣΙΑ! Δεν είναι σίγουρα νεκρός ο αρχηγός του ISIS

Η Ρωσία δεν έχει 100% επιβεβαίωση πως ο ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ αλ – Μπαγκντάντι έχει σκοτωθεί, δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με τον πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αρνήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι ο ηγέτης του ΙΚ μπορεί να έχει σκοτωθεί σε ρωσική αεροπορική επιδρομή.
Ο εκπρόσωπος, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, παρέπεμψε στο υπουργείο Άμυνας τους δημοσιογράφους για τις ερωτήσεις σχετικά με τον αλ-Μπαγκντάντι.
Είπε επίσης πως ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις από το υπουργείο.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε νωρίτερα σήμερα πως ελέγχει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο αλ – Μπαγκντάντι μπορεί να σκοτώθηκε στα τέλη Μαΐου από ρωσική αεροπορική επιδρομή.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι προσπαθεί να διαπιστώσει αν σε ρωσική αεροπορική επιδρομή κοντά στην πόλη Ράκα της Συρίας σκοτώθηκε ο αρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Στόχος της αεροπορικής αυτής επιδρομής ήταν μια συνάντηση στελεχών του ΙΚ η οποία πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαΐου, αναφέρουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα την ανακοίνωση του υπουργείου.
«Σύμφωνα με την πληροφορία που τώρα ελέγχεται μέσω διαφόρων διαύλων, ο ηγέτης του ΙΚ Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι που σκοτώθηκε στην αεροπορική επιδρομή, ήταν επίσης παρών στη συνάντηση», μετέδωσε το RIA επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας
Ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός ανακοίνωσε εν συνεχεία ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας σύμφωνα με την οποία ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι σκοτώθηκε κατά την διάρκεια επιδρομής της ρωσικής αεροπορίας κοντά στην Ράκα.
Ο εκπρόσωπος του συνασπισμού Ράιαν Ντίλον δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP): «Σε αυτό το στάδιο, δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε τις πληροφορίες».

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com