Translate

ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ Οι ισχυροί Ελληνες μεταφέρουν τις οικογένειές τους στο εξωτερικό Λίγο πριν την ολοκληρωτική κατάρρευση της Κολομβίας των Βαλκανίων


ισκόμαστε λίγο πριν την υπέροχη ολοκληρωτική κατάρρευση της Κολομβίας των Βαλκανίων. Αυτή τη φορά με μαθηματική ακρίβεια δεν πρόκειται να γλιτώσουμε το μοιραίο. Οι δανειστές μας προετοιμάζουν ήδη γι΄αυτό. Οι πιο μυημένοι από τους ισχυρούς εγχώριους
επιχειρηματίες έχουν μεταφέρει ήδη τις οικογένειές τους στο εξωτερικό…Toυλάχιστο αυτοί που φρόντισαν να έχουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.
                                                              Από τον Ian Ford
Καταθέσεις οι οποίες δεν είναι άλλες από τα θαλασσοδάνεια που έχουν λάβει στην διάρκεια της μεταπολίτευσης. Μόνο 10 μηντιάρχες έλαβαν πάνω από 1,3 δις ευρώ θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες. 220 εκατ. ευρώ θαλασσοδάνεια στο μιλητό πήρε η γάτα των Ιμαλαίων.
Με 20 εκατ. ευρώ την αγόρασε ο Μαρινάκης και μπήκε και στο Mega. Οταν τον Δεκέμβριο θα καταρρέει ο κόσμος δίπλα σου ακόμη και ο Μαρινάκης θα αισθάνεται χουβαρντάς και κορόιδο για την επένδυσή του. Ο οξυδερκής Ελληνάρας δεν θάχει λεφτά για να αγοράσει εφημερίδα. Η τιμή πώλησης των 20 σεντ για μια ημερήσια εφημερίδα τον Δεκέμβριο του 2017 θα δείχνει εξωπραγματική. Για 20 σεντ ο εγκλωβισμένος στην Ελλάδα Ελληνάρας θα πουλάει το νεφρό του. Με τα νεφρά τους θα εξοφλούν (το κάνουν ήδη) τα θαλασσοδάνεια των εγχώριων Ολιγαρχών την στιγμή που ο Τσίπρας χρησιμοποιεί τους βουλευτές του σαν πιόνια στην παράσταση που ανεβάζει με τίτλο Ακόμη 5΄στην εξουσία.
Για την ώρα οι τραπεζίτες και ο Βαρδινογιάννης επιχειρούν έναν κατευνασμό για την Κόλαση που έρχεται. Οι τραπεζίτες ίσα που βρίσκοτυν το κουράγιο να εμψυχώσουν τους υπόλοιπους Ελληνες,την κοινή γνώμη. Οι άνθρωποι κάθονται πάνω σε μια πυρηνική βόμβα 120 δις ευρώ στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων.
Την ίδια ώρα τα ξοφλημένα ΕΛΤΑ που ήθελαν τάχα να πουλάνε και ρεύμα (τι καραγκιόζηδες τα στελέχη του) δεν μπορούν να αποδώσουν στην ΔΕΗ ούτε τα χρήματα από τους λογαριασμούς που εξοφλούν οι πολίτες.
Οπότε καλά είναι να μη εξοφλείται τους λογαριασμούς σας στα ΕΛΤΑ γιατί τα ΕΛΤΑ είναι πιο επικίνδυνα από την συμμορία των δύο που έκαναν την ιδιωτική ΔΕΗ και αντί να καταδικαστούν ισόβια εξακολουθούν να το γλεντάνε στις Μυκόνους επειδή η μαμά του ενός είχε καλές άκρες στην κυβέρνηση-όπως διαδίδουν οι κακές γλώσσες.
Eυτυχώς την Κολομβία των Βαλκανίων δεν πρόκειται να την διασώσουν τα QE- μουί και απίδια μάντολες (There is a magic money tree — it’s called QE-γράφουν περιπαιχτικά η Financial Times)
Δεν θα χρειαστεί να περάσουν ούτε 3 εβδομάδες μετά την γερμανικές εκλογές για να σχηματισθούν οι ουρές πανικού στα εγχώρια σούπερ μάρκετ καθώς η μπλόφα της διατήρησης ενός κλινικά νεκρού στην Εντατική θα μοιάζει πολυτέλεια για τους δανειστές. Αλλωστε και για εκείνους έφτασε η στιγμή να το γλεντήσουν. Αρκετά ανέχθηκαν τα παπατζιλίκια των Ελλήνων πρωθυπουργών και υπουργών Οικονομικών. Στο κάτω κάτω η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει μια ακριβή χώρα για όσους ξένους θέλουν να κάνουν πλιάτσικο στον ορυκτό της πλούτο, στο real estate, στην Ναυτιλία και στις όποιες ισχυρές εγχώριες επιχειρήσεις που διατηρούν ακόμη μια ανεξαρτησία.
Μια και μιλάμε για επιχειρήσεις, όσοι επιχειρηματίες και ιδιώτες μπορούν βγάζουν ήδη τις οικογένειές τους στο εξωτερικό. Οσοι γνωρίζουν για παράδειγμα ανθρώπους από την αγορά-εμπορικά της Κηφισιάς, μπορούν να πληροφορηθούν για τους ευκατάστατους πελάτες και τις συζύγους τους που δεν μένουν πια εδώ. Σε πολλές περιπτώσεις έχουν μείνει πίσω μόνο οι άνδρες και αυτοί θα εξαφανισθούν πριν ακουσθεί το μεγάλο μπαμ. Πίσω θα μείνουν τα συνήθη κορόιδα που πίστεψαν την σεισάχθεια του Κατρούγκαλου και των λοιπών κατσιαπλιάδων και τώρα περιμένουν την δικαίωση στην μεταμνημόνιο ζωή (63 χρόνια μετά) όπου τους περιμένουν τα ουρί του Παραδείσου, του Μπαλάφα και της καταγοητευμένης από την ευφράδεια λόγου του Τσακαλώτου Σκάρλετ Αχτσιόγλου.
Ο καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ κ. Περικλής Βαλλιάνος θα γράψει για τους κινδύνους (τώρα είναι αργά πλέον) που εγκυμονεί ο έρπων «υβριδιακός λενινισμός» και η διάχυση του σε μια αποπροσανατολισμένη κοινωνία.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ
Η απόπειρα δολοφονίας του Λουκά Παπαδήμου και ο ορυμαγδός πολιτικής βαρβαρότητας που ξεπήδησε από τα έγκατα της «λαϊκής ψυχής» στη συνέχεια είναι ένα σκοτεινό ορόσημο στην μεταπολεμική ιστορία.
Ο μόνος ηγέτης που διακρίθηκε τα χρόνια της κρίσης για την αφοσίωσή του στο δημόσιο συμφέρον και επέτυχε να πεταχτεί από την πλάτη μας ένας ογκόλιθος χρέους (μιαχειροπιαστή σεισάχθεια, σε σύγκριση με τους πλαστούς παραδείσους της «ριζοσπαστικής» εξαλλοσύνης) έγινε εξ αρχής στόχος κτηνώδους μίσους.
Από ανθρώπους οι οποίοι θα γίνονταν, την εποχή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μεγαλοσχήμονες υπουργοί αλλά και υπουργικά ανθρωπάρια, καθώς και από βαρύγδουπους προπαγανδιστές μιας Νεάντερταλ αριστεροσύνης («παπαδήμιος» και παρόμοια ευφυολογήματα βγαλμένα από τον υπόνομο). Ήταν ασυγχώρητος ο ευρωπαϊσμός, ο ορθολογισμός και το ήθος του Λ. Παπαδήμου, όλα δηλαδή εκείνα που αυτοί στερούνταν.
                      Σχετική εικόνα
 Σε τέτοιου είδους εγκλήματα υπάρχουν ηθικοί και πολιτικοί αυτουργοί. Είναι οι «τριτοδιεθνίτες, τεταρτοδιεθνίτες και ελευθεριακοί» που αποτελούν οργανικό συστατικό στο «λενινιστικό υβρίδιο» του ΣΥΡΙΖΑ –όπως μας πληροφορεί με τον πιο έγκυρο τρόπο ο ίδιος ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος αυτού. Δεν παίρνετε βραβείο αν αποκρυπτογραφήσετε τις ανωτέρω κωδικές ονομασίες.
Σε όλες τις «απερίφραστες» καταδίκες της απόπειρας κανένας από τους υπεύθυνους δεν δήλωσε ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια να συλληφθούν και να τιμωρηθούν αμείλικτα οι επίδοξοι δολοφόνοι. Όχι μόνο αυτό, αλλά γραφικό και επικίνδυνο ον που παριστάνει τον κυβερνητικό λειτουργό είχε το θράσος να στηρίξει δημόσια την προτροπή για δολοφονία του Γ. Στουρνάρα. Προ καιρού ο ίδιος ο πρωθυπουργός μέσα στη Βουλή ρωτούσε επιτιμητικά την αντιπολίτευση: «μα πού επί τέλους βλέπετε τη βία;».
Πριν από 84 χρόνια έγινε η τελευταία απόπειρα δολοφονίας κατά πρώην πρωθυπουργού, του Ε. Βενιζέλου. Ήταν και τότε αμέσως μετά από μια χρεοκοπία της χώρας, και με μια κοινωνία μολυσμένη από το δηλητήριο του Διχασμού. Ήταν τα προεόρτια για την κατάλυση του κοινοβουλευτισμού. Οι ιστορικοί βέβαια παραλληλισμοί είναι υποθετικοί και επισφαλείς. Αλλά δεν μπορεί να αποφύγει κανείς τους συνειρμούς.

Μήπως ζούμε και εμείς σήμερα σε μια «δημοκρατία χωρίς δημοκράτες» (όπως είχε αποκληθεί η δημοκρατία της Βαϊμάρης); Μήπως θα ζήσουμε την ολέθρια πραγμάτωση του δόγματος «ο Λαός είναι πάνω από τους θεσμούς»;  Η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να έχει καταλήξει ότι στην Ελλάδα –όσοι νόμοι κι αν ψηφιστούν- το συντεχνιακό και κομματικό κράτος είναι μια γρανιτένια πραγματικότητα. Αρκείται πλέον σε μια κυβέρνηση που δια του φορολογικού στραγγαλισμού θα αποφέρει εσαεί υπέρογκα πλεονάσματα, αν είναι να ανακτηθεί ένα μέρος των αστρονομικών ποσών που οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι έριξαν στην μαύρη τρύπα της ελληνικής κομματοκρατίας. Έτσι ένας «αριστερός» θίασος ποικιλιών, που θα του κρατούν το χέρι και θα γράφει ό,τι θέλουν οι ελεγκτές, είναι η μόνη επιλογή. Αυτό το ομολογούν «απερίφραστα» και οι ίδιοι οι κυβερνήτες μας. Το αντάλλαγμα γι’ αυτούς είναι η διαιώνισή τους στην εξουσία.
Για να εξασφαλιστεί κάτι τέτοιο, με κοινοβουλευτικά μέσα ει δυνατόν, πρέπει στο εσωτερικό να εντείνουν την παντομίμα της αντίστασης κατά των «τοκογλύφων», να δαιμονοποιήσουν ακόμα πιο χυδαία την ευρωπαϊκή μερίδα της κοινής γνώμης ως «γκεσταμπίτες» (έμελλε να το διαβάσουμε κι αυτό…), να εγκαταστήσουν στην καρδιά του κράτους κομματικούς εγκάθετους, να συνεχίσουν τον εκφαυλισμό της παιδείας, να μετατρέψουν τα μέσα επικοινωνίας σε έμμεσα ή άμεσα φερέφωνα της κυβερνητικής εξουσίας.
Η άλλη πλευρά του εγχειρήματος αυτού, που επίσης εξήγγειλε ο κ. Κοτσακάς, είναι η μεταμφίεση του «υβριδιακού λενινισμού» τους σε ….κέντρο. Προς τον σκοπό αυτό θα ενισχυθεί η εσωκομματική μονοκρατορία του πρωθυπουργού, η οποία θα επενδυθεί προς τα έξω με μιαν λεοντή διεθνούς καθωσπρεπισμού με εναγκαλισμούς με την Μέρκελ και, γιατί όχι, με τον «σοβαρό» κ. Σόιμπλε, και την αξιοποίηση των επαίνων από ένα τόσο έγκυρο και ευυπόληπτο πρόσωπο όπως ο κ. Τραμπ. Δεν είναι ένα παράλογο στοίχημα από την πλευρά τους. Στον δρόμο αυτό ίσως αποβάλουν κάποιους από τους τριτοδιεθνίτες και ελευθεριακούς τους, όχι όμως πολλούς. Για τους περισσότερους το κρατικό αυτοκίνητο και ο κρατικός μισθός είναι βασική προϋπόθεση για την πάλη κατά του αστικού κράτους. Η πιθανότητα εξ άλλου να βρουν συνεπίκουρους στην «κεντρώα» μετάλλαξη στις τάξεις της λεγόμενης «κεντροαριστεράς» είναι σημαντική. Ένα αξιόλογο τμήμα της καταλαβαίνει τον εαυτό του ως «αριστερά», δηλ. δυνάμει συνιστώσα του συριζέικου «υβριδιακού λενινισμού» έστω και κάπως παραλλαγμένου. Αυτός είναι ο βαθύτερος λόγος για την κακοδαιμονία της.
Ο μεγάλος κίνδυνος σήμερα είναι δυσαρέσκεια κατά του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει καθαρά συριζέικη μορφή: Ο Τσίπρας «μας πρόδωσε» επειδή το ’15 δεν έφυγε από τον ευρώ και την ΕΕ, που είναι ο μεγάλος εχθρός. Η τάση αυτή θα ενισχύσει την αποχή, την απαξίωση των φιλελεύθερων θεσμών, τα στίφη της πολιτικής βίας. Στο εκλογική αριθμητική ίσως να μην ενισχύσει δραστικά το ακροαριστερό και ακροδεξιό εθνικολαϊκισμό. Θα έχει διαποτίσει όμως τη βάση όλων των κομμάτων, πράγμα πολύ πιο επικίνδυνο. Η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, αλλά αυτό μικρή θα έχει σημασία. Αν έχει διαμορφωθεί μια υπόγεια κοινωνική συναίνεση γύρω από την αντιευρωπαϊκή δημαγωγία, με έσχατο θεμέλιο τον αλλαλαγμό του μίσους που συνόδευσε την απόπειρα κατά του Λ. Παπαδήμου και τον θάνατο του Κ. Μητσοτάκη, τελικά αυτό που θα διαδεχθεί τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, γύρω από την ιδεώδη για τον κ. Σαββίδη ηγετική μορφή ενός Τσιπρούτιν.             ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com