Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χρήστος Χατζησάββας-Αγαστή συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την ανέγερση ισλαμικού τζαμιού στην Αθήνα


Το ζήτημα της διοίκησης του τεμένους ήταν αυτό που τέθηκε σε ψηφοφορία στην βουλή μέσα σε ένα άρθρο, που ακόμα μια φορά ενθυλακώθηκε σε άσχετο σχέδιο νόμου για την παιδεία. Ειδικότερα η ίδρυση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου
και η σύσταση διοικητικού συμβουλίου για το ισλαμικό τζαμί της Αττικής απασχόλησε τις επιτροπές και την ολομέλεια της βουλής.
Η συγκυβέρνηση έδειξε την γελοία, διπολική της κατάσταση με την κάλπικη εκ του ασφαλούς άρνηση των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν το άρθρο 5 αλλά να λένε ΝΑΙ επί της αρχής του νομοσχεδίου και φυσικά να μην παραιτούνται από την κυβέρνηση.
Οι χρήσιμοι «μπαλαντέρ» του συστήματος, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και ΚΚΕ «μπάλωσαν» την κυβερνητική διαρροή και έτσι απεφεύχθη το ναυάγιο. Η Νέα Δημοκρατία όμως έδωσε ρεσιτάλ υποκρισίας και κατάφερε να ταχθεί ΥΠΕΡ της ανέγερσης του ισλαμικού τεμένους και να έχει ψηφίσει ΘΕΤΙΚΑ σε όλα τα νομοσχέδια ή άρθρα ή τροπολογίες που έχουν έρθει μέχρι σήμερα. Τα ελεγχόμενα ΜΜΕ όμως την παρουσιάζουν σαν δύναμη αντιπολίτευσης που ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και καταψηφίζει τους νόμους που αυτή εισαγάγει, προς υπεράσπιση, δήθεν, των εθνικών συμφερόντων.
Στην 24/05/2017 στην τρίτη συνεδρίαση της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων, η Νίκη Κεραμέως ως εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Κυρίες και κύριοι, προφανώς η ΝΔ είχε και έχει ταχθεί υπέρ της ανέγερσης του Ισλαμικού Τεμένους, άλλωστε, ο νόμος που συζητάμε σήμερα είναι ο νόμος Γιαννάκου.
Ωστόσο, εγείρονται σοβαρές ενστάσεις ως προς τις συγκεκριμένες διατάξεις που φέρετε προς ψήφιση και συγκεκριμένα τον επανακαθορισμό της σύστασης του Δ.Σ. και θα γίνω συγκεκριμένη: Πρώτον, διαφωνούμε με την απομάκρυνση του μοναδικού εμπειρογνώμονα, του εμπειρογνώμονα που ορίζεται από την Ακαδημία Αθηνών ή μέλος ΔΕΠ με γνωστικό αντικείμενο σχετικά με το Ισλάμ και την αντικατάστασή του από δικηγόρο.
Κύριε Υπουργέ, αν θέλετε, υπηρεσίες δικηγόρου ζητήστε μια συμβουλευτική από ένα δικηγόρο, δεν χρειάζεται να κάνετε το δικηγόρο μέλος του Δ.Σ. και να αφαιρέσετε τον εμπειρογνώμονα που ορίζεται με ειδικότητα στα θέματα του Ισλάμ.
Δεύτερον, με τη νέα ρύθμιση οι εκπρόσωποι των μουσουλμάνων επιλέγονται απευθείας από την Κυβέρνηση, απευθείας από τον Υπουργό και όχι κατόπιν υπόδειξης από τις κοινότητες, όπως προβλεπόταν ως τώρα. Εκφράζουμε κατά συνέπεια, ένα σοβαρό προβληματισμό για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένταση με τις εν λόγω κοινότητες και μεταξύ των κοινοτήτων αυτών, όπως Σουνιτών, Σιιτών κ.λπ. λόγω της αλλαγής αυτής της ρύθμισης…
Έρχομαι και θα κλείσω με αυτό. Κύριε Υπουργέ, θέλω να σας ρωτήσω για τα δύο μέλη που ορίζονται από το Δήμο Αθηναίων. Ο νόμος Γιαννάκου έλεγε, ότι «ο Δήμος Αθηναίων ορίζει δύο μέλη χωρίς να προσδιορίζει περαιτέρω τις ιδιότητές τους». Στις 2 Μαΐου, πριν από είκοσι μέρες στείλατε μια επιστολή στο Δήμαρχο Αθηναίων και του ζητήσατε να προβεί στο διορισμό αυτών των δύο μελών βάσει του νόμου Γιαννάκου, όπως ισχύει αυτός σήμερα. Ο Δήμαρχος το έκανε στις 10 Μαΐου και όρισε μία Αντιδήμαρχο και έναν Καθηγητή νομικής με ειδικότητα στα θέματα αυτά. Έναν, δηλαδή, εμπειρογνώμονα και τι βλέπουμε;
Μόλις λίγες μέρες αργότερα άλλαζε γνώμη και λέτε, ότι «τώρα αποφασίσατε να θέσετε περιορισμούς στο ποιους μπορεί να διαλέξει ο Δήμος Αθηναίων». Με λίγα λόγια, στις 2 Μαΐου δεν είχατε κανένα πρόβλημα με τη διάταξη και στις 10 Μαΐου, μετά την πληροφόρηση της επιλογής του Δημάρχου για τα συγκεκριμένα μέλη είχατε πρόβλημα και προτείνατε αλλαγή της συγκεκριμένης σύνθεσης. 
Κύριε Υπουργέ, μπορώ να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες και ενδεχομένως να το κάνω, αλλά θα αναμένω πρώτα τις εξηγήσεις σας. Επιφυλασσόμαστε σχετικά με το άρθρο 5 στην Ολομέλεια. Σας ευχαριστώ πολύ».
Σε ποια σημεία δηλαδή διαφώνησε η ΝΔ που διεκδικεί την κυριότητα του νόμου μιας και λέει ότι είναι ο νόμος της Υπουργού επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, Γιαννάκου; Διαφωνούν λοιπόν στην σύσταση του Συμβουλίου, αν θα είναι δικηγόρος ο Πρόεδρος, αλλά και στην απαίτηση να χρηματοδοτεί το ελληνικό κράτος την λειτουργία του τζαμιού εξ ολοκλήρου.
Έθεσε ακόμα και θέμα αντίδρασης των μουσουλμανικών κοινοτήτων στην Αττική που θα θέλουν δικούς τους εκπροσώπους και όχι επιλεγμένους από το κράτος. Με λίγα λόγια σαν να αναγνωρίζει η ΝΔ ως ομότιμους συνομιλητές τους ψευδομουφτήδεςενάντια στον επίσημα ορισμένο μουφτή, σε παρόμοια περίπτωση στην Ροδόπη.
Έρχεται όμως και βάζει τον θεμέλιο προπαγανδιστικό λίθο, στις προβλεπόμενες διενέξεις των Σουνιτών και Σιιτών μουσουλμάνων αλλά και άλλων δογμάτων, να απαιτήσουν κάποια στιγμή να έχει το κάθε δόγμα το δικό του τέμενος με αποτέλεσμα να γεμίσει η Αττική και κατ' επέκταση όλη η ελληνική επικράτεια τζαμιά και μιναρέδες.
Η Χρυσή Αυγή δεν μπήκε στο ψεύτικο δίλημμα να θέσει σε ονομαστική ψηφοφορία το ζήτημα του πως θα διοικηθεί το μουσουλμανικό τέμενος, πάγια θέση της είναι ότι ΔΕΝ θέλει να υπάρχει ισλαμικό τέμενος, άσχετα με το πως θα διοικηθεί και φυσικά είναι το μόνο κόμμα που καταψήφισε όποιο άρθρο, τροπολογία, ή νομοσχέδιο έχει έρθει σχετικά με την ανέγερση του τζαμιού.
Χατζησάββας ΧρήστοςΒουλευτής Κιλκίς                πηγη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ! ΕΤΣΙ ΟΙ 2 ΜΠΡΑΒΟΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΧΙΟ! ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΠΛΥΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ! ΤIΣ ΑΡΠΑΞΑΝ ΑΓΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Τα κοράκια καραδοκούσαν στα δικαστήρια! ΈΦΥΓΑΝ ΜΕ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ! Όλα έγιναν μετα την αναβολή της δίκης που ζήτησε η πλευρά του Πάνου Καμμένου!

VIDΕΟ που πρέπει να δουν όλοι: Ο Πάπας αρχιεκπρόσωπος του Κρόνειου επί γης ιερατείου, κήρυξε τον Μεσαίωνα του παγκόσμιου ηγέτη

Ο Πάπας Φραγκίσκος, έχοντας ως «πεσκέσι» από την Κολομβία ένα μαυρισμένο μάτι έπειτα από ατύχημα με το όχημα μετακινήσεώς του, ολοκλήρωσε την Κυριακή το ταξίδι του στην Κολομβία, προτρέποντας

ΕΚΤΑΚΤΟ- Οι πρώτες εικόνες: Ισπανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα περικύκλωσαν την Καταλονία – Δεύτερος ''ισπανικός'' εμφύλιος pics - vid

Iσπανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα έκαναν την εμφάνιση τους  στους δρόμους της Καταλονίας μετά από εντολή του Ραχόι ενώ ήδη υπάρχει επέμβαση

23 Σεπτεμβρίου – Όλα δείχνουν ότι θα γίνει το μεγάλο μπαμ!

Το NAVGEM, το εξελιγμένο σύστημα πρόβλεψης του καιρού που ανηκει στο Πολεμικο Ναυτικο ειναι ένα από τα πιο εξελιγμένα στον κόσμο και δειχνει σε προβλεψη πορειας τον τυφώνα Jose να κάνει άμεσο χτύπημα στη Νέα Υόρκη στις 20-21.

Dr. Eric Norton: Υπάρχει τεράστιος εξωγήινος στόλος πίσω από τη Σελήνη

Τα ελληνικά νησιά στο «μάτι» του «θηρίου» - Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός 5G

Σε χθεσινό  άρθρο διαβάσατε πως η τεχνολογία 5G θα αλλάξει την ζωή μας και θα καθορίζει το μέλλον των «έξυπνων πόλεων» με τους πάντες και τα πάντα να είναι συνδεδεμένα με έναν κεντρικό σέρβερ, ο