Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χρήστος Χατζησάββας-Αγαστή συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την ανέγερση ισλαμικού τζαμιού στην Αθήνα


Το ζήτημα της διοίκησης του τεμένους ήταν αυτό που τέθηκε σε ψηφοφορία στην βουλή μέσα σε ένα άρθρο, που ακόμα μια φορά ενθυλακώθηκε σε άσχετο σχέδιο νόμου για την παιδεία. Ειδικότερα η ίδρυση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου
και η σύσταση διοικητικού συμβουλίου για το ισλαμικό τζαμί της Αττικής απασχόλησε τις επιτροπές και την ολομέλεια της βουλής.
Η συγκυβέρνηση έδειξε την γελοία, διπολική της κατάσταση με την κάλπικη εκ του ασφαλούς άρνηση των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν το άρθρο 5 αλλά να λένε ΝΑΙ επί της αρχής του νομοσχεδίου και φυσικά να μην παραιτούνται από την κυβέρνηση.
Οι χρήσιμοι «μπαλαντέρ» του συστήματος, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και ΚΚΕ «μπάλωσαν» την κυβερνητική διαρροή και έτσι απεφεύχθη το ναυάγιο. Η Νέα Δημοκρατία όμως έδωσε ρεσιτάλ υποκρισίας και κατάφερε να ταχθεί ΥΠΕΡ της ανέγερσης του ισλαμικού τεμένους και να έχει ψηφίσει ΘΕΤΙΚΑ σε όλα τα νομοσχέδια ή άρθρα ή τροπολογίες που έχουν έρθει μέχρι σήμερα. Τα ελεγχόμενα ΜΜΕ όμως την παρουσιάζουν σαν δύναμη αντιπολίτευσης που ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και καταψηφίζει τους νόμους που αυτή εισαγάγει, προς υπεράσπιση, δήθεν, των εθνικών συμφερόντων.
Στην 24/05/2017 στην τρίτη συνεδρίαση της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων, η Νίκη Κεραμέως ως εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Κυρίες και κύριοι, προφανώς η ΝΔ είχε και έχει ταχθεί υπέρ της ανέγερσης του Ισλαμικού Τεμένους, άλλωστε, ο νόμος που συζητάμε σήμερα είναι ο νόμος Γιαννάκου.
Ωστόσο, εγείρονται σοβαρές ενστάσεις ως προς τις συγκεκριμένες διατάξεις που φέρετε προς ψήφιση και συγκεκριμένα τον επανακαθορισμό της σύστασης του Δ.Σ. και θα γίνω συγκεκριμένη: Πρώτον, διαφωνούμε με την απομάκρυνση του μοναδικού εμπειρογνώμονα, του εμπειρογνώμονα που ορίζεται από την Ακαδημία Αθηνών ή μέλος ΔΕΠ με γνωστικό αντικείμενο σχετικά με το Ισλάμ και την αντικατάστασή του από δικηγόρο.
Κύριε Υπουργέ, αν θέλετε, υπηρεσίες δικηγόρου ζητήστε μια συμβουλευτική από ένα δικηγόρο, δεν χρειάζεται να κάνετε το δικηγόρο μέλος του Δ.Σ. και να αφαιρέσετε τον εμπειρογνώμονα που ορίζεται με ειδικότητα στα θέματα του Ισλάμ.
Δεύτερον, με τη νέα ρύθμιση οι εκπρόσωποι των μουσουλμάνων επιλέγονται απευθείας από την Κυβέρνηση, απευθείας από τον Υπουργό και όχι κατόπιν υπόδειξης από τις κοινότητες, όπως προβλεπόταν ως τώρα. Εκφράζουμε κατά συνέπεια, ένα σοβαρό προβληματισμό για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένταση με τις εν λόγω κοινότητες και μεταξύ των κοινοτήτων αυτών, όπως Σουνιτών, Σιιτών κ.λπ. λόγω της αλλαγής αυτής της ρύθμισης…
Έρχομαι και θα κλείσω με αυτό. Κύριε Υπουργέ, θέλω να σας ρωτήσω για τα δύο μέλη που ορίζονται από το Δήμο Αθηναίων. Ο νόμος Γιαννάκου έλεγε, ότι «ο Δήμος Αθηναίων ορίζει δύο μέλη χωρίς να προσδιορίζει περαιτέρω τις ιδιότητές τους». Στις 2 Μαΐου, πριν από είκοσι μέρες στείλατε μια επιστολή στο Δήμαρχο Αθηναίων και του ζητήσατε να προβεί στο διορισμό αυτών των δύο μελών βάσει του νόμου Γιαννάκου, όπως ισχύει αυτός σήμερα. Ο Δήμαρχος το έκανε στις 10 Μαΐου και όρισε μία Αντιδήμαρχο και έναν Καθηγητή νομικής με ειδικότητα στα θέματα αυτά. Έναν, δηλαδή, εμπειρογνώμονα και τι βλέπουμε;
Μόλις λίγες μέρες αργότερα άλλαζε γνώμη και λέτε, ότι «τώρα αποφασίσατε να θέσετε περιορισμούς στο ποιους μπορεί να διαλέξει ο Δήμος Αθηναίων». Με λίγα λόγια, στις 2 Μαΐου δεν είχατε κανένα πρόβλημα με τη διάταξη και στις 10 Μαΐου, μετά την πληροφόρηση της επιλογής του Δημάρχου για τα συγκεκριμένα μέλη είχατε πρόβλημα και προτείνατε αλλαγή της συγκεκριμένης σύνθεσης. 
Κύριε Υπουργέ, μπορώ να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες και ενδεχομένως να το κάνω, αλλά θα αναμένω πρώτα τις εξηγήσεις σας. Επιφυλασσόμαστε σχετικά με το άρθρο 5 στην Ολομέλεια. Σας ευχαριστώ πολύ».
Σε ποια σημεία δηλαδή διαφώνησε η ΝΔ που διεκδικεί την κυριότητα του νόμου μιας και λέει ότι είναι ο νόμος της Υπουργού επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, Γιαννάκου; Διαφωνούν λοιπόν στην σύσταση του Συμβουλίου, αν θα είναι δικηγόρος ο Πρόεδρος, αλλά και στην απαίτηση να χρηματοδοτεί το ελληνικό κράτος την λειτουργία του τζαμιού εξ ολοκλήρου.
Έθεσε ακόμα και θέμα αντίδρασης των μουσουλμανικών κοινοτήτων στην Αττική που θα θέλουν δικούς τους εκπροσώπους και όχι επιλεγμένους από το κράτος. Με λίγα λόγια σαν να αναγνωρίζει η ΝΔ ως ομότιμους συνομιλητές τους ψευδομουφτήδεςενάντια στον επίσημα ορισμένο μουφτή, σε παρόμοια περίπτωση στην Ροδόπη.
Έρχεται όμως και βάζει τον θεμέλιο προπαγανδιστικό λίθο, στις προβλεπόμενες διενέξεις των Σουνιτών και Σιιτών μουσουλμάνων αλλά και άλλων δογμάτων, να απαιτήσουν κάποια στιγμή να έχει το κάθε δόγμα το δικό του τέμενος με αποτέλεσμα να γεμίσει η Αττική και κατ' επέκταση όλη η ελληνική επικράτεια τζαμιά και μιναρέδες.
Η Χρυσή Αυγή δεν μπήκε στο ψεύτικο δίλημμα να θέσει σε ονομαστική ψηφοφορία το ζήτημα του πως θα διοικηθεί το μουσουλμανικό τέμενος, πάγια θέση της είναι ότι ΔΕΝ θέλει να υπάρχει ισλαμικό τέμενος, άσχετα με το πως θα διοικηθεί και φυσικά είναι το μόνο κόμμα που καταψήφισε όποιο άρθρο, τροπολογία, ή νομοσχέδιο έχει έρθει σχετικά με την ανέγερση του τζαμιού.
Χατζησάββας ΧρήστοςΒουλευτής Κιλκίς                πηγη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΠΗΔΙ@Τ@Ν ΣΤΟ ΧΙΛΤΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΣΕΝ;;;- ΒΡΕ TI MAΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΓΥΡΑ ΣΤΟ… (ΦΩΤΟ)

Τι μαθαίνει κανείς όταν κάνει μια γύρα στο facebook από τα σχόλια και μόνο για την Έφη Αχτσιόγλου, την σκληρή σύμβουλο του Κατρούγκαλου που έγινε ως διά μαγείας υπουργός με ρεκόρ ευνοιοκρατίας…

Τι συνέβη πραγματικά στο Πολυτεχνείο; Ποιοί το οργάνωσαν και γιατί; Colpo Grosso

Ο βρώμικος ρόλος των Εβραιοσιωνιστών, το «υποχείριο» Ιωαννίδης και ο άτολμος Παπαδόπουλος!

Σαν εισαγωγή
Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Οκτώβριο του 1973 έχουν τόσο

ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Η GOOGLE maps/space/mars

ANOIΞΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΙ ΖΟΥΜΑΡΕΤΕ ...ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ...

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ! Βρετανοί τουρίστες έξαλλοι με προσωπικό ξενοδοχείου στην Τουρκία – Τους κατηγορούν για ερωτικές επιθέσεις

Το προσωπικό τουρκικού ξενοδοχείου βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν τέσσερις Βρετανοί τουρίστες- τρεις κοπέλες κι ένας νεαρός άνδρας- υποστήριξαν πως δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση. όμως, η αντίθετη

ΑΠΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Η ''ΙΕΡΑ'' ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΗΡ ΚΛΕΟΜΕΝΗ: Ο «κληρικός» που ξορκίζει τα «διαβολικά» ΑΤΜ και σχίζει τα 50ευρα

Την θέση της από τον ιδιόρυθμο ρασοφόρο που αυτοαποκαλείται πατήρ – Κλεομένης, διαχωρίζει η Ιερά Σύνοδος, λέγοντας ότι δεν ανήκει στην τάξη των κληρικών.

Φωτογραφία του Καστελόριζου από τουρκικό κατασκοπευτικό δορυφόρο: Γιατί ο Ερντογάν θα επιτεθεί -Η έκθεση της CIA και ο σχεδιασμός των ΗΠΑ με το Σχέδιο Άτσεσον

Οι τουρκικοί κατασκοπευτικοί δορυφόροι έχουν εστιάσει και σαρώνουν το σύμπλεγμα της Μεγίστης ενώ έχουν φροντίσει να δημοσιοποιήσουν μια απο τις φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί από τις 3.7.2017