Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ελευθερία του λόγου ή ανομία; - Ποιοι καταργούν τον νόμο περί βλασφημίας ΝΤΠ

Νόμος που σε πολλές...προοδευτικές χώρες έχει πάψει να ισχύει.Η Δανία γίνεται το επόμενο κράτος της Δύσης που καταργεί οριστικά τον νόμο περί βλασφημίας, κρίνοντας πως έτσι δίνεται το πάτημα για πολύ ευνοϊκότερες συνθήκες ανάπτυξης της ελευθερίας του λόγου.Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα μαθαίνουμε από το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, η Δανία, η οποία είναι κατά κύριο λόγο αγνωστικιστική ή αθεϊστική χώρα, μέχρι τώρα ήταν το μοναδικό σκανδιναβικό έθνος που είχε μια ποινή βλασφημίας στον κώδικα της νομοθεσίας.

Ο νόμος εισήχθη το 1683 και παρέμεινε σε ισχύ παρά τις μικρές τροποποιήσεις. Η κατάργησή του έγινε ήταν ένα πολιτικό "στοίχημα" του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Κόμματος της Δανίας. Εξάλλου σύσσωμα τα κοινοβουλευτικά κόμματα εκτός από τους Σοσιαλδημοκράτες ψήφισαν να καταργήσουν την ποινή βλασφημίας.
Οι νομοθέτες που ήταν κατά του αμφισβητούμενου νόμου επικαλέστηκαν "ειδικούς κανόνες προστασίας των θρησκειών ενάντια στις εκφράσεις", ανέφερε το κοινοβούλιο της Δανίας στην ιστοσελίδα του.
"Η θρησκεία δεν πρέπει να υπαγορεύει το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να πει κανείς δημόσια", δήλωσε ο βουλευτής Bruno Jerup στο Jyllands-Posten, συμπληρώνοντας πως οι ανθρώπινες κοινωνίες έχουν δώσει πολύ μεγάλη...σημασία στις θρησκείες.

Σημειώνεται πως στις περισσότερες χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης (χαρακτηριστικό παράδειγμα η Σκανδιναβία), δεν ισχύει πλέον ο νόμος περί βλασφημίας, ενώ στις χριστιανικές χώρες που (ακόμη) υπάρχει, δέχεται πόλεμο από τις εκάστοτε οργανώσεις υπέρ της ελευθερίας του λόγου και της πολυφωνίας.
Αλήθεια, ποια "πολυφωνία" επιτυγχάνεται όταν δεν γίνεται σεβαστή η πίστη του άλλου;                         ΠΗΓΗ

Σχόλια

ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΗΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Περί του ΓΗΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτέςακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΕΙΔΕΜΗ…vid

Στη Γαλλία δύο ισλαμοπίθηκοι με φορτηγό εισήρθαν στη γαλλική Μονή κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της και ζήτησαν όλες οι μοναχές ασπαστούν το Ισλάμ.

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Η ΝΑSΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ-ΤΟ 2018 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Μιλώντας στην Daily Star, ο μετεωρολόγος Paul Dorian συμφώνησε ότι η μειωμένη ηλιακή δραστηριότητα θα μπορούσε να μας φέρει μια νέα εποχή παγετώνων.