Translate

ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΜΑΞΙΜΟΥ -ΓΙΑΤΙ έρριξα τον ΣΑΜΑΡΑ. Γιατί ΤΕΛΕΙΩΝΩ τον Τσίπρα... Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποκαλύπτει

Πόσο πιο σαφές να το κάνει;Αποτέλεσμα εικόνας για soimple geraki
Ο Σόιμπλε γαζώνει τους Ελληνες Ολιγάρχες στους οποίους υποκλίνεται μία ακόμη ελληνική κυβέρνηση, η κυβέρνηση Τσίπρα.
Στην πραγματικότητα ο Γερμανός υπ. Οικονομικών χτυπάει στην καρδιά του προβλήματος της ελληνικής κρίσης που δεν είναι άλλο από το διεφθαρμένο πελατειακό κράτος (“μην κατηγορείται εμένα για τα τα δομικά προβλήματα στην Ελλάδα”) και την διαπλοκή με τους Ελληνες Ολιγάρχες (Η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας συνεχίζει να επιμερίζει το βάρος στα αδύναμα στρώματα. Βγήκε με την υπόσχεση να καταργήσει τα φορολογικά προνόμια για τους εφοπλιστές, αλλά τίποτα δεν έγινε…)
Γράφει η Gillian Rothschild
Οι δανειστές πλέον γνωρίζουν την ρίζα του προβλήματος ενός διεφθαρμένου κράτους το οποίο χαρίζει 5 δις θαλασσοδάνεια στους εγχώριους μηντιάρχες παρακολουθώντας σαν τροχονόμος της διαπλοκής τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ να αλλάζουν χέρια και τα δάνειά τους να τα πληρώνουν οι αδύναμοι φορολογούμενοι.
Αυτός ήταν ο λόγος που ο Σόιμπλε έρριξε τον Σαμαρά. Αυτός είναι ο λόγος που θα φάνε και την κυβέρνηση Τσίπρα.
Οι δανειστές έχουν διαπιστώσει πως το ελληνικό κράτος είναι βόθρος χωρίς πάτο στο οποίο κάνουν κουμάντο οι εγχώριοι Ολιγάρχες μέσα από τις παράγκες στην Δικαιοσύνη και το νταλαβέρι με υπουργούς, πρωθυπουργούς και αρχηγούς κομμάτων.
Ούτε ο Σαμαράς είχε αντιμετωπίσει το δομικό αυτό πρόβλημα της διαπλοκής και του νοσηρού πελατειακού κράτους. Οι δανειστές πόνταραν στον Τσίπρα.
Πίστευαν ότι ένας αριστερός πρωθυπουργός θα είναι κάτι παραπάνω από τροχονόμος-διαχειριστής της διαπλοκής σε μια χώρα που κυκλοφορούν καμμά εκατοστή χιλιάδες ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες και ετοιμάζονται να βγουν και άλλες τόσες σε μια εποχή που οι νέοι άνθρωποι δεν ξέρουν τι σημαίνει χαρτί.
Σύμφωνα με τo ρεπορτάζ της  ΕΡΤ ο κ. Σόιμπλε μιλώντας στο συνέδριο της Δυτικογερμανικής Ραδιοτηλεόρασης WDR στο Βερολίνο εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους Έλληνες που μαστίζονται από την κρίση. Ταυτόχρονα, όμως επέρριψε την ευθύνη στο “ελληνικό πολιτικό σύστημα το οποίο με ή χωρίς την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του”. Έγιναν βήματα προόδου, δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, συμπληρώνοντας ωστόσο όμως πως “η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας συνεχίζει να επιμερίζει το βάρος στα αδύναμα στρώματα”.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: “Βγήκε με την υπόσχεση να καταργήσει τα φορολογικά προνόμια για τους εφοπλιστές, αλλά τίποτα δεν έγινε”.  Και υπογράμμισε πως η κατάσταση στη χώρα δεν είναι ανταγωνιστική.
Όπως σημείωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Βερολίνο, ο κ. Σόιμπλε αναφερόμενος στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα υποστήριξε ότι η ευθύνη επιμερίζεται στην Ελλάδα και την “ελλειμματική λειτουργία των κρατικών δομών της”. “Εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει υπό τις ισχύουσες προϋποθέσεις συμμετοχής σε ένα σταθερό νόμισμα με χαμηλά επιτόκια, τότε θα πρέπει να θέσει την οικονομία και τον κρατικό της μηχανισμό σε κατάσταση που να διασφαλίζεται αυτό μακροχρόνια”. “Έγιναν πολλά, αλλά όχι αρκετά”, συμπλήρωσε.
Φέρεται μάλιστα να δήλωσε: μην κατηγορείτε εμένα για τα δομικά προβλήματα στην Ελλάδα.    kourdistoportocali

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com