Translate

Κίσινγκερ κατά Πούτιν – Τι είπε για Τραμπ, ΝΑΤΟ και την παγκόσμια κυβέρνηση

Σχετική εικόνα

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και «γερόλυκος» της παγκοσμιοποιητικής πολιτικής, Henry Kissinger, «επιτέθηκε» στην Ρωσία του Πούτιν προβλέποντας σύντομα τριβές με την Μόσχα,
προειδοποίησε τον Τραμπ και εξέφρασε εμμέσως την επιθυμία του για παγκόσμια κυβέρνηση με ενισχυμένο τον ρόλο του ΝΑΤΟ για παν ενδεχόμενο.

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Washington Post σε άρθρο με τίτλο «Το χάος στην Δύση θα δώσει ώθηση στην Ρωσία», ο αξιωματούχος της Νέας Τάξης προειδοποίησε την Τρίτη για την αποξενωτική στάση της Ρωσίας απέναντι στην Δύση, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση πως ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο τέλος θα αναγκαστεί να συνεργαστεί, ειδικά με τις χώρες που βρίσκονται στα δυτικά σύνορά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Μιλώντας στο Συνέδριο για την Ασφάλεια «Margaret Thatcher» στο Λονδίνο, ο Kissinger προέβλεψε τριβή με την Ρωσία σε Ουκρανία και Συρία, όπου οι παγκοσμιοποιητές, τους οποίους υπηρετεί, έστειλαν μισθοφόρους, προκειμένου να διαλύσουν τις δύο αυτές χώρες, στις οποίες η Ρωσία διατηρεί σημαντικά συμφέροντα.
«Η Ρωσία έχει εξελιχθεί στον ορισμό της απόλυτης ασφάλειας και της απόλυτης απειλής για μερικούς από τους γείτονές της», σημείωσε ο Kissinger προσθέτοντας πως η οπτική Πούτιν σχετικά με τις διεθνείς σχέσεις του θυμίζει τον ευρωπαϊκό εθνικιστικό απολυταρχισμό του 1930. «Η Ρωσία θέλει να γίνει αποδεχτή από την Ευρώπη και ταυτόχρονα να την ξεπεράσει», υπογράμμισε σε επιθετικούς τόνους.
Επιπλέον, ο εκπρόσωπος των παγκοσμιοποιητών, προειδοποίησε πως λόγω του πολιτικού χάους σε ΗΠΑ και Βρετανία, χώρες όπως η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα θα κερδίσουν έδαφος στο να δημιουργήσουν μια δική τους νέα τάξη πραγμάτων. Τόνισε δε πως χωρίς στρατηγική σκέψη, δύο είναι τα σενάρια αναφορικά με τις σίνο-αμερικανικές σχέσεις: συνεχής αντιπαράθεση ή συνύπαρξη και «συνεξέλιξη», η οποία θα «προκύψει από την ανάγκη αποφυγής της σύγκρουσης».
Σχετικά με το Brexit, ο Kissinger θεωρεί πως αυτό θα είναι μια ευκαιρία για την Βρετανία, προκειμένου να ανανεώσει την διατλαντική της συμμαχία με τις ΗΠΑ, ωστόσο δεν πρέπει, σύμφωνα με τον ίδιο, να αποσχιστεί εντελώς από την Ευρώπη.
Στέλνοντας μήνυμα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ και ιδεολογικό του αντίπαλο, Ντόναλντ Τραμπ, που είχε χαρακτηρίσει το ΝΑΤΟ ως ξεπερασμένο, ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, συμβούλευσε την Δυτική Συμμαχία να αναδιαμορφωθεί, ειδάλλως η Κίνα θα αναλάβει τα ηνία στον πλανήτη (αντικαθιστώντας προφανώς τις ΗΠΑ).
Επίσης συμπλήρωσε πως η Συμμαχία του ΝΑΤΟ πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από το Άρθρο 5 της Συμφωνίας, όπου ρητά αναφέρεται η δέσμευση των κρατών μελών του Οργανισμού να θεωρήσουν οποιαδήποτε «Ένοπλη Επίθεση» προς σύμμαχο κράτος ως επίθεση εναντίον όλων των μελών του και να δράσουν αναλόγως.
Τέλος αναφέρθηκε στην «παλαιά τάξη πραγμάτων» και στο «έθνος-κράτος», η εποχή του οποίου, σύμφωνα με τον ίδιο, τελειώνει.
«Η παγκόσμια τάξη βασιζόταν σε έθνη-κράτη, τα οποία συνεργάζονταν και ανταγωνίζονταν, βάσει συγκεκριμένων κανόνων που είχαν συμφωνηθεί. Πλέον όμως φρονώ πως οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Δύση δεν μπορούν να τιθασευτούν μέσα σε αυτό το σύστημα».
Προφανώς ο «αγαπητός Χένρι» ζητά αλλαγή του μοντέλου κράτους-έθνους σε παγκόσμια κυβέρνηση, όπου όσοι ανήκουν θα πρέπει να παραδώσουν ακόμα περισσότερες εξουσίες, ξεπερνώντας σε υπακοή ακόμα και το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ.
Ταυτόχρονα επιτέθηκε στην Ρωσία του Πούτιν, με τον οποίο παλαιότερα ερχόταν σε στρατηγικού χαρακτήρα συνεννόηση αμοιβαίων υποχωρήσεων, καλώντας τον Ρώσο ηγέτη να υποχωρήσει εμπρός στα σχέδια της Νέας Τάξης, όπως ακριβώς υπαγορεύει και στον Τραμπ, τον οποίο απειλεί με την Κίνα.
Η γεωπολιτική σκακιέρα αρχίζει να καίει και αναμένονται «θερμές» εξελίξεις.                                                        πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com