Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Ελλάδα ήταν η αρχή – Οι Γερμανοί με το σχέδιο «Berlin Process plus» θέλουν τον απόλυτο έλεγχο των Βαλκανίων!


Οι Γερμανοί «ξανάρχονται» στα Βαλκάνια από τα οποία ποτέ δεν « αποχώρησαν» πραγματικά μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Οι ίδιοι  ήταν πίσω από την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ουσιαστικά,
 κάνοντας όλη «βρώμικη δουλειά». Πάντα «μπροστάρηδες».
Οι Τεύτονες –Γερμανοί δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι έχασαν δύο παγκόσμιους και…από τα Βαλκάνια και το φέρουν βαρέως ενώ τώρα θέλουν να ξεμπερδεύουν μια και καλή .  
Τώρα με ένα καλά σχεδιασμένο «σχέδιο υπερμνημόνιο» οι Γερμανοί θέλουν  να αλώσουν οικονομικά ολόκληρη την περιοχή και  την Σερβία, την οποία εκβιάζουν να αλλάξει το σύνταγμα της αποδεχόμενη de factoτην δημιουργία του Κοσσυφοπεδίου.  «Οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων θέλουν  τουλάχιστον 25 χρόνια για να φθάσουν τους ρυθμούς της  ΕΕ. Το πρόβλημα των πολλαπλών περιοχών έχει λύση . Το γερμανικό σχέδιο εξακολουθεί να είναι απλά μια ιδέα», δηλώνει  ο Tobias Flesenkemper.
Πρόκειται για δηλώσεις του  διευθυντή έργου για τα Βαλκάνια στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο ΔΚΕΚ στη Νίκαια και μέλος της Συμβουλευτικής Ομάδας για την  δημόσια πολιτική στην Ευρώπη (BiEPAG), ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio Free Europe ότι οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων είναι φτωχότερες από ό, τι ήταν πριν από 30 χρόνια, και αυτός  είναι ο λόγος που θα χρειαστούν  τουλάχιστον 25 χρόνια για να φτάσουν στα σημερινά επίπεδα της ΕΕ, υπό την προϋπόθεση θα έχουν  ρεκόρ οικονομικής ανάπτυξης.
Αυτό θυμίζει βέβαια τα ελληνικά προαπαιτούμενα που ούτε και 12 Θεοί του Ολύμπου αν υπήρχαν δεν θα πετύχαιναν ποτέ.
«Ως εκ τούτου, η Γερμανία  υπέβαλε το  σχέδιο «Berlin Process plus», δήλωσε ο Flesenkemper, ενώ συνέχισε τονίζοντας ότι  «η άρχουσα τάξη στα Βαλκάνια  τώρα δεν μπορεί  να κάνει  κατάχρηση των κεφαλαίων που βρίσκονται σε ρύθμιση για να ενισχύσουν τις θέσεις τους.»
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο κ. Gabriel (υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας)  τόνισε ότι τα χρήματα πηγαίνουν απευθείας στους πολίτες και την κοινωνία των πολιτών ( γερμανικές  κά ΜΚΟ). «Πρόκειται για τα κεφάλαια από τα προενταξιακά κονδύλια της ΕΕ που διανέμονται στις βαλκανικές χώρες», εξηγεί ο κ. Flesenkemper.
Δηλαδή «Γιάννης κερνάει …Γιάννης πίνει» , ενώ τα χρήματα αυτά θα τα χρωστούν στην συνέχεια οι χώρες της περιοχής μένοντας υπόχρεες στο Βερολίνο και την νέα ευρωπαϊκή άρχουσα τάξη.
«Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος για την κριτική μου και αμφιβάλλω ότι αυτή η πρωτοβουλία υλοποιείται», λέει ο ίδιος ο Γερμανός αξιωματούχος  υπενθυμίζοντας την εμπειρία του με το Σύμφωνο Σταθερότητας, το οποίο ξεκίνησε σχεδόν πριν από 20 χρόνια με παρόμοιο τρόπο για την παροχή κεφαλαίων, τα οποία όμως κατέληξαν σε «χέρια» πολιτικών , κομμάτων ενώ δεν απέδωσαν  λόγω της γραφειοκρατίας και της βραδύτητας, που όντως αποτελεί «μάστιγα» στην περιοχή.
Ένα άλλο πρόβλημα  όπως αναφέρει ο  Flesenkemper,  είναι ότι υπάρχει ένας μηχανισμός προενταξιακής βοήθειας που θα πρέπει να επανεξεταστεί στον  επόμενο κύκλο το 2020, και το τρίτο είναι η ταχύτητα.
«Για τη δημιουργία ενός νέου μηχανισμού απαιτείται χρόνος. Οι Ευρωπαίοι δεν είναι γνωστοί  για την ταχύτητά τους κατά την πραγματοποίηση τέτοιων πρωτοβουλιών, ενώ άλλοι τον θεωρούν σκόπιμο», δήλωσε ο Flesenkemper, προσθέτοντας ότι το ζήτημα είναι αν η γερμανική πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί  γρήγορα.
Ο Flesenkemper λέει ότι όλα  εξακολουθούν να ευρίσκονται στο επίπεδο των ιδεών. «Δεν έχουμε ακούσει κάτι συγκεκριμένο σχετικά με τη χρηματοδότηση, ακόμα, ενώ  δεν υπάρχει νομικός μηχανισμός. Όλα είναι ακόμα στο επίπεδο των ιδεών», εξήγησε.
«Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες της περιοχής δεν εξαρτώνται  μόνο από τα χρήματα. Ένα από τα εμπόδια για την ανάπτυξη  είναι το τεράστιο έλλειμμα στο εμπόριο με την ΕΕ. Από το 2006, αυτό έχει αυξηθεί σε 98 δις ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες  ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούν να εξάγουν προς τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, ενώ οι οικονομίες της περιοχής δεν έχουν τα προσόντα για να υλοποιήσουν οποιεσδήποτε σημαντικές εξαγωγές στην αγορά της ΕΕ» , λέει ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η περιοχή έχασε την ευκαιρία να δημιουργήσει  και να αναπτύξει υποδομές.
«Το  σιδηροδρομικό και το δίκτυο αυτοκινητοδρόμων υπολείπεται των Ευρωπαϊκών προτύπων. Δεν φαίνεται ότι η ΕΕ ασχολείται γρήγορα όπως και οι άλλοι φορείς. Υπάρχουν σχέδια, αλλά τα απαραίτητα χρήματα αργούν να φτάσουν» , λέει Flesenkemper.
Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από τις υποδομές, πρόβλημα υπάρχει και στην δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση.
«Όπως γνωρίζετε, η ποιότητα της εκπαίδευσης έχει μειωθεί κατά τα τελευταία 40 χρόνια, παρά την αύξηση του αριθμού των ιδιωτικών σχολείων και των πανεπιστημίων. Η Δομή και η ποιότητα τους δεν είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες της οικονομίας. Οι περισσότεροι άνθρωποι  αναζητούν μια θέση εργασίας στο δημόσιο τομέα ή προσπαθούν να φύγουν για δουλέψουν στο εξωτερικό», δήλωσε ο ίδιος .
«Η  ιδιότητα του μέλους της ΕΕ δεν σημαίνει ότι το επιτευχθέν επίπεδο της ΕΕ είναι για όλους το ίδιο», δηλώνει η νέα γενιά «του Ράιχ» , όπως ο συγκεκριμένος Γερμανός αξιωματούχος.
Στη δήλωση του Flesenkemper το σχέδιο  «Βερολίνο-διαδικασίας +» θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο για την πλήρη ένταξη στην ΕΕ, δεδομένης της κόπωσης της διεύρυνσης στη γηραιά ήπειρο, ειδικά όσο αφορά τα Βαλκάνια.
Πρόκειται για το γνωστό σχέδιο Σόιμπλε με χώρες « πρώτης ταχύτητας» και «δεύτερης ταχύτητας».
Ο Γερμανός αξιωματούχος δηλώνει , και οι απόψεις του απηχούν το γερμανικό κατεστημένο, ότι οι χώρες της περιοχής ( και η Ελλάδα) έχουν ήδη αρκετά ενσωματωθεί στις ευρωπαϊκές δομές.
«Όλες έχουν εμπορικές συμφωνίες με την ΕΕ. Επιπλέον, εμπλέκονται στην εναέρια κυκλοφορία με πολλές πτήσεις που συνδέονται με μέρος της ευρωπαϊκής ενεργειακής κοινότητας …. Λείπει όμως η ολοκλήρωση σε πολιτικό επίπεδο, δηλαδή, το ερώτημα είναι εάν και όταν το πολιτικό σύστημα της κάθε μία από τις χώρες της περιοχής θα  είναι αρκετά αξιόπιστο για να εκπληρώσει τις υποσχέσεις και θα  πληροί τις προϋποθέσεις για ένταξη στην ΕΕ», δήλωσε ο Flesenkemper.
Ο ίδιος ο Γερμανός αφού εκθειάζει την Κροατία, λέει ότι η ΕΕ προσπαθεί να μειώσει την οικονομική καθυστέρηση των Βαλκανίων, αλλά σημειώνει επίσης ότι η ένταξη στην ΕΕ δεν σημαίνει αυτόματα και αναβάθμιση μιας χώρας.
Οι χώρες στην περιοχή των Βαλκανίων όντως έχουν ένα σωρό προβλήματα  , με την δημοκρατική διαδικασία κυρίως , την παρανομία, την βιομηχανία, πάνω στα οποία θα «πατήσουν» οι Γερμανοί για να τα υποδουλώσουν μετατρέποντας τα σε εξαρτήματα της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης.        ΠΗΓΗ

Σχόλια

ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Εμβόλιο Γρίππης 2- Συγκλονιστικά ευρήματα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ μελέτης

vasoula2908Πριν από 7 ώρες (τροποποιήθηκε) Μετά την αρνητικότατη αντιδραση ενος(μόνο ενος σε πάνω από 3000 άτομα) κυρίου ονοματι Ματεο στο προηγούμενο βίντεο λες κι είναι αστυνομία σκέψης, έχω να πω ό,τι είπα και στο σάιτ μου γι'αυτό το θέμα. Το μεταφέρω αυτολεξί:

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

ΘΕΛΕΤΕ ''ΜΟΥΣΙΑ'' - Το ΝΑΤΟ προσομοίωσε επίθεση στην Τουρκία – Επιβεβαιώνονται τα σενάρια «Καλλίπολης» – Ο Ερντογάν απέσυρε τα στρατεύματα του

Τρομερές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα που πριν λίγο καιρό θα έμοιαζαν με φάρσα. Ο Ερντογάν απέσυρε και τους 40 Τούρκους στρατιώτες από προγραμματισμένη άσκηση του  ΝΑΤΟ «όταν το όνομα του προέδρου

Για κέντρο του Ισλάμ προορίζεται η Κύπρος

Πάνω από την πεδιάδα της Μεσαορίας και σε ύψος άνω των 60 μέτρων, χτίζεται το τζαμί Χάλα Σουλτάν στο βόρειο, κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου!