Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο κόσμος θα ζήσει ξανά μια νέα μεγάλη πυραυλική κρίση: Ο B.Πούτιν ετοιμάζει ρωσική στρατιωτική βάση στην Κούβα στο κατώφλι των Ηνωμένων Πολιτειών σε αντίποινα για την Βαλτική!


Η επόμενη κίνηση του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν στις πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ στην Βαλτική και την επικείμενη τοποθέτηση πυραύλων Patriot , θα είναι η δημιουργία ρωσικής  βάσης στην Κούβα. 
Σε μια κατάσταση όπου οι ΗΠΑ και η Ρωσία συγκρούονται πλέον  σε τρία μέτωπα,  Βαλτική,  Ουκρανία και Συρία, τη Μόσχα θα παίξει και πάλι  το «χαρτί» της Κούβας.
Η χώρα αυτή , η οποία έχει εδώ και δεκαετίες ήταν ένα αγκάθι στα μάτια των Ηνωμένων Πολιτειών παρά το άνοιγμα Ομπάμα αίροντας το εμπάργκο κατά της Αβάνας, παραμένει δεσμευμένη στη συμμαχία με τη Μόσχα.
Αυτή τη φορά το «κλειδί» είναι στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και  Κούβας είναι το πετρέλαιο και το αντάλλαγμα είναι η  δημιουργία μεγάλης στρατιωτικής βάσης .
Τα τελευταία χρόνια, η Κούβα όσον αφορά την ενέργεια κατάφερε να επιβιώσει χάρη στις συμφωνίες με τη Βενεζουέλα, η οποία της παρείχε πετρέλαιο σε χαμηλές τιμές .
Ήταν μέρος της γεωπολιτικής λογικής της Βενεζουέλας και του Τσάβες. Με άλλα λόγια, ο Ούγκο Τσάβες ήταν ο ικανός ηγέτης που ήθελε να βάλει  σε  «Μπολιβαριανό  καλούπι» πολλές χώρες  για να μετατρέψει τη Λατινική Αμερική σε ανεξάρτητη περιοχή .
Ο θάνατος του Τσάβες και η άνοδο του Μαδούρο ανέδειξε σε μεγάλο βαθμό την οικονομική κρίση που μαστίζει την Βενεζουέλα , η οποία δεν είναι πλέον σε θέση να εκπληρώσει τις συμβατικές υποχρεώσεις της στον τομέα του πετρελαίου προς την Κούβα.  Οι ταραχές και η κρίση στη Βενεζουέλα στην  μετά Τσάβες εποχή διέκοψε τις αποστολές πετρελαίου στην Κούβα και σύντομα δημιούργησε ένα κενό που ήταν δύσκολο να αναπληρωθεί. Η μόνη χώρα που σήμερα έχει τη δύναμη να βοηθήσει την Κούβα είναι η ρωσική Ομοσπονδία.
Στις αρχές Μαΐου 2017, η ρωσική εταιρεία πετρελαίου Rosneft ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με την κρατική εταιρεία ενέργειας της Κούβας, Kubametals, για την προμήθεια 250 χιλιάδων τόνων αργού πετρελαίου.
Στην πραγματικότητα, η συμφωνία προβλέπει ότι η Κούβα θα λαμβάνει ετησίως περίπου δύο εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και διυλισμένων προϊόντων. Ήδη αυτές τις μέρες αφίχθηκε η πρώτη αποστολή  από τη Ρωσία.
Όπως αναφέρθηκε από το Reuters, η Κούβα δεν θα είναι ποτέ σε θέση να πληρώσει για την αγορά πετρελαίου.
Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι πρόκειται για μια αγοραία αξία των παραδόσεων πετρελαίου που κυμαίνεται περίπου στα 105 εκατομμύρια δολάρια, αλλά αυτή τη στιγμή η κουβανική κυβέρνηση δεν μπορεί να πληρώσει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
Αλλά το «ζήτημα» στην προμήθεια πετρελαίου δεν είναι σαφώς  τα χρήματα, αλλά η μεγάλη πολιτική συμφωνία.
Η Ρωσία δεν θέλει  πραγματικά  τα χρήματα της Κούβας, αλλά μια στρατιωτική βάση. Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν κατά την επίσκεψή του στην Κούβα το Ιούλιο του 2014, διέγραψε 32 δισ $ του κουβανικού χρέους, παρά το γεγονός ότι το χρέος ήταν από την εποχή της σοβιετικής εποχής, δεν αλλάζει τα πράγματα.
Η επιλογή της δημιουργίας ρωσικής βάσης στην Κούβα μπορεί να χρησιμεύσει ως εργαλείο για την διπλωματική πίεση προς  την Ουάσιγκτον, από την  οποία η Ρωσία αναμένεται να επωφεληθεί .
Από το 2014, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού είχε δηλώσει ότι η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει εκ νέου στρατιωτικές βάσεις στο έδαφος της Λατινικής Αμερικής, ιδιαίτερα στη Βενεζουέλα, τη Νικαράγουα και, φυσικά, στην Κούβα.
Η κατάσταση στην Ουκρανία και την Μέση Ανατολή άλλαξαν  τις πολιτικές και στρατιωτικές προτεραιότητες του Κρεμλίνου, το οποίο έπρεπε να προσεγγίσει ακριβώς στα σημαντικότερα μέτωπα και στην στρατηγική για την ασφάλεια του εστιάζοντας στο Κίεβο και τη Δαμασκό, αλλά και τις χώρες της Βαλτικής.
Η ιδέα του Κρεμλίνου για στρατιωτική παρουσία στη Λατινική Αμερική είναι και πάλι ψηλά στην ατζέντα . Το  ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στο ενδεχόμενο επαναλειτουργίας κάποιων  βάσεων, ιδιαίτερα στο Βιετνάμ και την Καραϊβική, ως απάντηση στην προφανή προσπάθεια του ΝΑΤΟ να περικυκλώσει  τη ρωσική επικράτεια.
Η Ρωσία τώρα, αναλαμβάνοντας το κύριο ρόλο στην προμήθεια πετρελαίου της Κούβας έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην Κεντρική και Νότια Αμερική με μία βάση  , και σύμφωνα με ειδικούς ο Πούτιν θα το κάνει .
Κατ ‘αρχάς, οι Ρώσοι διαθέτουν ήδη μια σύγχρονη βάση με επιχειρησιακά  ραντάρ στην περιοχή  «Lourdes»  στην Κούβα.
Το 2014 το γνωστό περιοδικό «Business Insider» έγραψε  ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ραούλ Κάστρο είχαν συμφωνήσει να ανοίξουν εκ νέου τη βάση πληροφοριών για την αποστολή των δεδομένων στην Κούβα, η οποία υπήρχε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Η συμφωνία επιβεβαιώθηκε από ρωσικές πηγές.
Τώρα η  «αποζημίωση» για την νέα συμφωνία πετρελαίου από την ρωσική Rosneft και την Κούβα θα μπορούσε να είναι μια ρωσική σύγχρονη βάση για την αποστολή πληροφοριών «SIGINT» .
Επιπλέον, η κρίση στη Βενεζουέλα και η απώλεια των φίλων χωρών είναι σίγουρα ένας βάσιμος λόγος για τη Μόσχα για να ανακτήσει τον έλεγχο της περιοχής, ή ότι τουλάχιστον να μην χάσει εντελώς από την προσοχή της τις χώρες αυτές .

Σχόλια

ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Εμβόλιο Γρίππης 2- Συγκλονιστικά ευρήματα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ μελέτης

vasoula2908Πριν από 7 ώρες (τροποποιήθηκε) Μετά την αρνητικότατη αντιδραση ενος(μόνο ενος σε πάνω από 3000 άτομα) κυρίου ονοματι Ματεο στο προηγούμενο βίντεο λες κι είναι αστυνομία σκέψης, έχω να πω ό,τι είπα και στο σάιτ μου γι'αυτό το θέμα. Το μεταφέρω αυτολεξί:

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

ΓΗΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Περί του ΓΗΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτέςακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.

ΘΕΛΕΤΕ ''ΜΟΥΣΙΑ'' - Το ΝΑΤΟ προσομοίωσε επίθεση στην Τουρκία – Επιβεβαιώνονται τα σενάρια «Καλλίπολης» – Ο Ερντογάν απέσυρε τα στρατεύματα του

Τρομερές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα που πριν λίγο καιρό θα έμοιαζαν με φάρσα. Ο Ερντογάν απέσυρε και τους 40 Τούρκους στρατιώτες από προγραμματισμένη άσκηση του  ΝΑΤΟ «όταν το όνομα του προέδρου