Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ντόμινο εξελίξεων: 7.500 Τούρκοι στρατιώτες μπαίνουν στο Κατάρ – 25 Σεπτέμβρη δημοψήφισμα ανεξαρτησίας για το ιρακινό Κουρδιστάν με τις πλάτες ΗΠΑ-Σ.Αραβίας – Δείτε τα έγγραφα του τουρκικού κοινοβουλίου και του AKP

Ντόμινο εξελίξεων συνταράζει τη Μέση Ανατολή. Το «πράσινο φως» για την ανάπτυξη τουρκικών δυνάμεων στην στρατιωτική βάση στο Κατάρ έδωσε το τουρκικό κοινοβούλιο σύμφωνα με τα έγγραφα που σας παρουσιάζουμε παρακάτω.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα αναπτυχθούν σε πρώτη φάση 7.500 Τούρκοι στρατιώτες. Οι πρώτοι στρατιώτες μπήκαν ήδη στην χώρα μαζί με ΤΟΜΑ/ΤΟΜΠ ACV-15.
Του Κώστα Κομποθέκρα
Η Τουρκία έχει κηρύξει πόλεμο σε πολιτικό επίπεδο για αρχή εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, ενώ ο Β.Πούτιν με δηλώσεις του στάθηκε στο πλευρό του Ιράν και πρόσφερε οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί η Τεχεράνη.
Το θέμα έχει εισήχθη στην τουρκική Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος
Χθες το βράδυ ο Ταγιπ Ερντογάν, στη διάρκεια δείπνου της νηστείας του Ραμαντάν, στο οποίο ήταν προσκεκλημένοι οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών των ξένων χωρών μίλησε για «παιχνίδια που παίζονται»:
«Εδώ παίζεται ένα παιχνίδι. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε εξακριβώσει ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό», δήλωσε.
Αλλά η αντίδραση του Ταγίπ Ερντογάν δείχνει ότι πριν από τη λήψη και την ανακοίνωση της απόφασης αποκλεισμού του Κατάρ, η ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας δεν ενημέρωσε την Άγκυρα ούτε υπήρξε κάποια συζήτηση που να υπονοεί τις εξελίξεις.
Η «πολλαπλών χρήσεων» βάση θα χρησιμεύσει κυρίως ως χώρος για την διεξαγωγή κοινών ασκήσεων με το Κατάρ, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Τούρκος Πρέσβης Ahmet Demirok.
«Η Τουρκία και το Κατάρ αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα και είμαστε και οι δύο πολύ ανήσυχοι για τις εξελίξεις στην περιοχή, λόγω των αβέβαιων πολιτικών άλλων χωρών … Έχουμε να αντιμετωπίσουμε κοινούς εχθρούς. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ μας στην Μέση Ανατολή είναι ζωτικής σημασίας», δήλωσε ο Demirok.
Ο Demirok είπε 100 Τούρκοι στρατιώτες ήδη ευρίσκονται σήμερα στο Κατάρ για την παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης .
«Σήμερα είμαστε εδώ για την οικοδόμηση μιας νέας συμμαχίας, αλλά ανακαλύπτουμε εκ νέου τις ιστορικές και αδελφικές σχέσεις», είπε ο ίδιος, αναφερόμενος στην Οθωμανική Αυτοκρατορία η οποία πριν από την κατάρρευση το 1920, εκτείνονταν από την Ανατολική Ευρώπη έως τον Αραβικό Κόλπο.
Η συμφωνία που θα έχει ισχύ για 10 χρόνια αναφέρει τα εξής :
α. Οι Τουρκικές δυνάμεις θα μπορούν να αναπτυχθούν και να εγκατασταθούν στην ουσία στο έδαφος του Κατάρ για την διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων και άλλων επιχειρήσεων στρατιωτικού τύπου .
β. Τα δύο μέρη θα παραχωρήσουν για τον λόγο αυτό , λιμένες , αεροδρόμια, αλλά και την απρόσκοπτη χρήση του εναέριου χώρου, για την δυνατότητα ανάπτυξης χερσαίων και αεροπορικών δυνάμεων. Οι δύο χώρες θα μεριμνήσουν για την κατασκευή εγκαταστάσεων διαβίωσης του προσωπικού , δίνοντας την απαραίτητη άδεια για χρήση πολιτικών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων.!!
γ.Θα πραγματοποιούνται επισκέψεις , ανταλλαγή αντιπροσωπειών, συμμετοχή σε ασκήσεις και ανταλλαγή πάσης φύσεως πληροφοριών, συνεργασία στον τομέα του εφοδιασμού , θα υπάρχει δυνατότητα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας (!) και στρατιωτικού εξοπλισμού( !) , ανταλλαγή προσωπικού και συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία.
δ. Τα δύο μέρη θα μπορούν να διορίζουν συμβούλους στα γενικά επιτελεία των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.
ε. Ισχύει το δικαίωμα της ετεροδικίας, σε περίπτωση επίλυσης τυχόν διαφορών που μπορεί να προκύψουν κατά την εφαρμογή της συμφωνίας. «Η διαφορά που θα προκύπτει θα επιλύεται μέσω διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων. Ένα τοπικό ή διεθνές δικαστήριο δεν θα έχει νομική ισχύ , και καθορίζεται η διαδικασία διαπραγμάτευσης 60 ημερών για την επίλυση τυχόν προβλημάτων. Η συμφωνία μπορεί να καταγγελθεί με γραπτή κοινοποίηση εάν η διαφορά δεν επιλυθεί.
Η Άγκυρα αποκτά ερείσματα εκτός χώρας, και ο τουρκικός στρατός επεκτείνει την δράση του σε περιοχές με τεράστια γεωστρατηγική σημασία. Όλα αυτά ενόψει της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου που ξεκινά από το Κατάρ προς την Τουρκία τα επόμενα χρόνια.
Οι εξελίξεις στην περιοχή, επηρεάζουν άμεσα τόσο τη Συρία όσο και την Τουρκία καθώς αμφότερες διαθέτουν περιοχές που κατοικούνται σχεδόν αποκλειστικά από Κούρδους που η ανεξαρτητοποίηση του ιρακινού Κουρδιστάν ενδέχεται να πυροδοτήσει αντίστοιχες αξιώσεις και από την πλευρά τους.     ΠΗΓΗ

Σχόλια

ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΗΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Περί του ΓΗΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτέςακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΕΙΔΕΜΗ…vid

Στη Γαλλία δύο ισλαμοπίθηκοι με φορτηγό εισήρθαν στη γαλλική Μονή κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της και ζήτησαν όλες οι μοναχές ασπαστούν το Ισλάμ.

Η ΝΑSΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ-ΤΟ 2018 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Μιλώντας στην Daily Star, ο μετεωρολόγος Paul Dorian συμφώνησε ότι η μειωμένη ηλιακή δραστηριότητα θα μπορούσε να μας φέρει μια νέα εποχή παγετώνων.  

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...