Translate

Επιστολή αγωνίας και διαμαρτυρίας 471 φοιτητών του ΑΠΘ: Σε καθημερινή βάση οι κλοπές, τα ναρκωτικά και η πορνεία vid

Θέμα χρόνου ήταν να ακουστούν επιτέλους οι φωνές διαμαρτυρίας των φοιτητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου για την απίστευτη κατάσταση ανομίας και εγκληματικότητας που επικρατεί εκεί.

Κραυγή αγωνίας βγάζουν 471 προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επιστολή που έστειλαν στον κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής Κωνσταντίνο-Βασίλειο Κατσάμπαλο και τον πρύτανη του ΑΠΘ Περικλή Μήτκα.
Στην επιστολή τους οι φοιτητές περιγράφουν την καθημερινότητα που βιώνουν στο πανεπιστήμιο με κύρια χαρακτηριστικά τις κλοπές, τα ναρκωτικά, την πορνεία και την εν γένει παραβατικότητα.
«Από τα πιο απλά περιστατικά - όπως η διαρκής παρουσία μεγάλου αριθμού χρηστών ναρκωτικών σε χώρους του ιδρύματος π.χ. στο κυλικείο της σχολής - έως τα σοβαρά, δηλαδή την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στους χώρους του πανεπιστημίου και τα ακόμη κρισιμότερα όπως ο θάνατος ανθρώπων εντός του πανεπιστημίου, όλα δημιουργούν την αίσθηση μόνιμης ανασφάλειας και φόβου για το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους.
Οι φοιτητές χαρακτηρίζουν καθημερινό φαινόμενο τη διακίνηση και χρήση ναρκωτικών στο κυλικείο της σχολής αλλά και την παρενόχληση φοιτητών και φοιτητριών από τους εν λόγω παράνομους εμπόρους.
«Αρνούμαστε να προσερχόμαστε για μάθημα σε έναν χώρο όπου "ανθίζει" το εμπόριο ναρκωτικών γεμάτο χρησιμοποιημένες σύριγγες» προσθέτουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΑΠΘ χρησιμοποιείται ως «ορμητήριο» από παρακρατικές αντιφασιστικές συμμορίες για ενέργειες οι οποίες εξαντλούν όλα τα αδικήματα του Ποινικού Κώδικα.
            
Από τον χώρο του ΑΠΘ «εξόρμησαν» οι παρακρατικοί «αντιφασίστες», οι οποίοι μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού δολοφόνησαν (επί της ουσίας) τον νεαρό οπαδό του ΠΑΟΚ από την Κύπρο Νάσο Κωνσταντίνου. Το «περίεργο» στην όλη υπόθεση είναι ότι ενώ αποτελεί κοινό μυστικό ότι η άνανδρη δολοφονία σχετίζεται άμεσα με «αντιφασίστες» που έχουν βρει καταφύγιο σε συγκεκριμένους περιθωριακούς κύκλους «οπαδών» άλλης ομάδας της πόλης, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση έχει πάει «στο αρχείο» και έχει χαρακτηριστεί ως… «τροχαίο ατύχημα»!
Καταλαβαίνουμε ακράδαντα ότι η εξουσία έχει κάθε λόγο να θέλει να συνεχίζει αυτή η εικόνα έντονης παραβατικότητας και εγκληματικότητας στο ΑΠΘ και τους γύρω χώρους, ακριβώς για να εξυπηρετούνται οι πιο βρώμικες δουλειές της. Γι αυτό και φροντίζει να «προστατεύει» εκείνους που κάνουν τις βρώμικες δουλειές της, ακόμα κι αν φτάνουμε σε κραυγαλέες περιπτώσεις, όπως την δολοφονία ανθρώπου.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com