Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Όλα θα συμβούν στις μέρες μας: Το αποφάσισαν και το ετοιμάζουν vids

Τι μας έρχεται από το Cambridge

Πολλοί στην Ελλάδα θεωρούν το φαινόμενο εξάπλωσης των μικροτσίπ τυχαίο, μην δίνοντάς την δέουσα σημασία και ονομάζοντας «συνωμοσιολόγους», όσους κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο κατά των κοινωνιών, με στόχο τον απόλυτο έλεγχο.
Ήδη,  σε ευρωπαϊκές χώρες έχουν ξεκινήσει μαζικές εμφυτεύσεις μικροτσίπ σε εργαζομένους.ΣΩΣΤΑ;
Τα μικροτσίπ μπαίνουν παντού και όπως αναφέρουν τα «Νέα του Cambridge», η βρετανική εταιρεία ARM (χέρι) σε συνεργασία με αμερικανικό Πανεπιστήμιο προσπαθεί να βρει τρόπους, προκειμένου να εμφυτευτούν μικροτσίπ όχι μόνο στο χέρι αλλά και στον εγκέφαλο πολιτών και δη εργαζομένων.
Ο «γίγαντας» στις κατασκευές μικροτσίπ στο Cambridge και το Κέντρο Νευρομηχανικής (CSNE) στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον υπέγραψαν συμφωνία, κατά την οποία το CSNE θα αναπτύξει ένα μοναδικό «εμφυτεύσιμο στον εγκέφαλο» μικροτσίπ, το οποίο (εδώ είναι το «τυρί») θα συμβάλλει στην επίλυση νευρικών παθήσεων.
«Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι το τελευταίο σύνορο για την τεχνολογική καινοτομία», ανέφερε ο διευθυντής φροντίδας υγείας και τεχνολογικής καινοτομίας της ARM, Karthik Ranjan.
«Φανταστείτε ένα μέλλον όπου η παράλυση θα είναι απλά μια προσωρινή κατάσταση και όχι μόνιμη. Φανταστείτε τεχνητά μέλη να μπορούν να στείλουν στον χρήστη feedback (πληροφορίες) σε σχέση με το πόσο κρύος ή ζεστός είναι ο καφές τους ή πόσο σφιχτά κρατούν το χέρι του συντρόφου τους. Φανταστείτε ένα μέλλον όπου προσωρινές εμφυτεύσεις θα μπορούν να βοηθήσουν έναν άνθρωπο να επανέλθει μετά από εγκεφαλικό», προσθέτει.
Επιπλέον πολλοί αναρωτιούνται αν τα εμφυτεύματα στον εγκέφαλο μπορεί να μας κάνουν εξυπνότερους, κάτι που σημαίνει πως ακόμα και η σκέψη δεν αποκλείεται να δεχθεί επιρροή από την τεχνητή νοημοσύνη που αναπτύσσεται με αλματώδεις ρυθμούς.
Εμείς τα φανταζόμαστε όλα αυτά και σίγουρα τα εμφυτεύματα αυτά καθ’ αυτά δεν είναι επικίνδυνα και πράγματι βοηθούν στην ενίσχυση της δυναμικής στον οργανισμό.
Ωστόσο, αυτό που δεν μας «κολλάει» είναι το ποιος θα τα διαχειρίζεται.
Εσείς τι λέτε; Ζούμε σε έναν κόσμο ηθικό, όπου η εξουσία, η οποία ελέγχει την επιστήμη, αγαπάει τους πολίτες και τους θέλει ελεύθερους και ανεξάρτητους ή θέλει να τους ελέγχει, προκειμένου να τους εξουσιάζει καλύτερα;
Μπορεί η τεχνολογία να τους βοηθήσει σε περίπτωση που ισχύει η δεύτερη περίπτωση;
Μπορούν να σε ελέγχουν και να σε παρακολουθούν μέσω των μικροτσίπ;

πηγη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΠΗΔΙ@Τ@Ν ΣΤΟ ΧΙΛΤΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΣΕΝ;;;- ΒΡΕ TI MAΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΓΥΡΑ ΣΤΟ… (ΦΩΤΟ)

Τι μαθαίνει κανείς όταν κάνει μια γύρα στο facebook από τα σχόλια και μόνο για την Έφη Αχτσιόγλου, την σκληρή σύμβουλο του Κατρούγκαλου που έγινε ως διά μαγείας υπουργός με ρεκόρ ευνοιοκρατίας…

Τι συνέβη πραγματικά στο Πολυτεχνείο; Ποιοί το οργάνωσαν και γιατί; Colpo Grosso

Ο βρώμικος ρόλος των Εβραιοσιωνιστών, το «υποχείριο» Ιωαννίδης και ο άτολμος Παπαδόπουλος!

Σαν εισαγωγή
Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Οκτώβριο του 1973 έχουν τόσο

ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Η GOOGLE maps/space/mars

ANOIΞΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΙ ΖΟΥΜΑΡΕΤΕ ...ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ...

ΤΟ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΓΧΝΙΔΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ - ΗΠΑ-Γαλλία προειδοποιούν την Τουρκία: «Την επόμενη φορά θα σε βυθίσουμε»

Η Τουρκία έχει προειδοποιηθεί από τρίτους- ΗΠΑ-Γαλλία- ότι πρέπει να αποφύγει τις όποιες ακραίες ενέργειες ενόψει της έναρξης των γεωτρήσεων στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ. Οι προειδοποιήσεις

ΑΠΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Η ''ΙΕΡΑ'' ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΗΡ ΚΛΕΟΜΕΝΗ: Ο «κληρικός» που ξορκίζει τα «διαβολικά» ΑΤΜ και σχίζει τα 50ευρα

Την θέση της από τον ιδιόρυθμο ρασοφόρο που αυτοαποκαλείται πατήρ – Κλεομένης, διαχωρίζει η Ιερά Σύνοδος, λέγοντας ότι δεν ανήκει στην τάξη των κληρικών.

Μοσούλη: Μαζικές αυτοκτονίες ΙΣΛΑΜΟΠΊΘΗΚΩΝ του ISIS και των οικογενειών τους για να μην παραδοθούν

Διοικητές και μαχητές ισλαμοπίθηκοι του ISIS έχουν αυτοκτονήσει πυροδοτόντας, τις εκρηκτικές τους ζώνες στην περιοχή της παλιάς Μοσούλης, προκειμένου να αποτρέψουν τον Ιρακινό Στρατό