Translate

Έρχεται το τουρκικό αεροσκάφος TF-X με βοήθεια όπως και στο άρμα Altay από την Ουκρανία που στηρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ


Οι «γείτονες» παρουσίασαν για πρώτη φορά με όλες τις τιμές το νέο υπό κατασκευή αεροσκάφος τους TF-X , προκαλώντας ερωτηματικά σε δύση και ανατολή προσπαθώντας να επιδείξουν οθωμανικά μεγαλεία .
  Τα άσχημα μαντάτα όμως ήρθαν εδώ και ημέρες  από το Κίεβο,  μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Ουκρανικής εταιρεία αεροσκαφών «Αντόνοφ» και της τουρκικής εταιρείας ASELSAN Elektronik, ενώ αιφνιδιαστικά η Άγκυρα δημοσίευσε βίντεο από το μελλοντικό μαχητικό αεροσκάφος TF-X.
Η συμφωνία υπεγράφη στις 10 Μαΐου στο πλαίσιο της έκθεσης IDEF 2017 στην Κωνσταντινούπολη. Αυτή έχει ως στόχο να διερευνήσει τις δυνατότητες ολοκληρωμένων λύσεων για ηλεκτρονικά συστήματα αεροσκαφών, όπως το AN-148, AN-158 και AN-178.Αυτό όμως που γίνεται πασιφανές είναι ότι η Ουκρανία και ίσως η Βρετανία θα δώσουν  την λύση που επιζητεί εναγωνίως ο Σουλτάνος  Ερντογάν σε δύο βασικά προγράμματα τα οποία είχαν βαλτώσει μέχρι τώρα  , το εθνικό άρμα μάχης ( κινητήρας)  και το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος (ηλεκτρονικά συστήματα-κινητήρας).
  
Κίεβο και Άγκυρα υπέγραψαν μνημόνιο αποσαφηνίζοντας  τις κύριες κατευθύνσεις της συνεργασίας στον τομέα των  ηλεκτρονικών συστημάτων αεροσκαφών ενώ η συμφωνία με τους Βρετανούς έιχε υπογραφεί πριν λίγες ημέρες.
Η Ουκρανία θα δώσει λύση στα αδιέξοδα του Τούρκου προέδρου για να κυριαρχήσει στην περιοχή ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει  τους Ουκρανούς  με την πρόσφατη παρουσία του Α.Τσίπρα στο Κίεβο όπου μιλώντας ο ίδιος ( απ έξω΄-απ΄έξω) μίλησε  για ρωσική επιθετικότητα.
Η Ρωσία έχει υπογράψει ένα σωρό συμφωνίες με την Τουρκία αλλά μέχρι τώρα δεν έχει υλοποιήσει καμία σοβαρή και επικίνδυνη για την χώρα μας.Οι Ουκρανοί όμως ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες συνεργάζονται για την δημιουργία κινητήρα στο άρμα μάχης Altay και τώρα θα συνεργαστούν και για το νέο αεροσκάφος.      
Μέσα σε αυτό το πανηγυρικό κλίμα οι Τούρκοι παρουσίασαν σε βίντεο το νέο τουρκικό μαχητικό TF-X.
          
Το «πρόπλασμα» του νέου τουρκικού μαχητικού φέρεται ότι θα διαθέτει τουρκικής κατασκευής πυραύλους για αποστολές αέρος-αέρος, αεροδυναμικό σχήμα , με  υπερηχητική πτήση χωρίς χρήση μετακαυστήρα  ενώ ενδεχομένως να διαθέτει  ακροφύσιο κατευθυνόμενης ώσης TVC.
«Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία. Εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί», σημείωσε ο Ερντογάν , υπογραμμίζοντας ότι «η Τουρκία πάντοτε αγκάλιαζε όλους τους καταπιεσμένους πληθυσμούς και τα θύματα και ποτέ δεν εγκαταλείψαμε τους ομοεθνείς μας μόνους».
                  
Το TF-X έχει δυο κινητήρες, αισθητήρα IRST και σχεδίασή stealth. Τα όπλα μεταφέρονται εσωτερικά.                ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com