Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συγκλονίζουν τα ευρήματα έρευνας: Ορθόδοξο μπλοκ υπέρ της Ρωσίας στην Ευρώπη – Δείτε τι λένε οι Ελληνες – Oι ορθόδοξες κοινωνίες είναι εθνικιστικές, ομοφοβικές και σεξιστικές… μας λένε οι Αμερικάνοι


Οι ορθόδοξες κοινωνίες στην Ευρώπη είναι πιο πιθανό να υποστηρίξουν το όραμα του Vladimir Putin για τη Ρωσία, σε σχέση με τις καθολικές, σημειώνει δημοσίευμα του EUObserver, αναφερόμενο στα αποτελέσματα σχετικής έρευνας,
η οποία δημοσιεύθηκε από την αμερικανική εταιρία δημοσκοπήσεων Pew.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα της εν λόγω έρευνας, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στα ορθόδοξα κράτη μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Ελλάδα, καθώς και στις χώρες που φιλοδοξούν να ενταχθούν στην ΕΕ, όπως η Γεωργία, η Μολδαβία και η Σερβία,θεωρεί ότι η Ρωσία θα πρέπει να ενεργεί ως ασπίδα προστασίας απέναντι στη Δύση.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί πάντως το εν λόγω δημοσίευμα το οποίο χαρακτηρίζει τις ορθόδοξες κοινωνίες ως εθνικιστικές, ομοφοβικές και σεξιστικές, σε σύγκριση με τις ρωμαιοκαθολικές χώρες, όπως η Κροατία, η Πολωνία, η Λιθουανία και η Ουγγαρία, οι οποίες προσβλέπουν στον ηγετικό ρόλο της Δύσης.Επειτα συνεχίζει την επίθεση εναντίον της Ρωσίας και των ορθόδοξων κοινωνιών λέγοντας ότι:
«Αυτή ακριβώς η άποψη ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να προστατεύει τους Ρώσους και τους ορθόδοξους στο εξωτερικό αντικατοπτρίζει και τα κύρια θέματα της προπαγάνδας του Κρεμλίνου μετά την «εισβολή» στην Ουκρανία, σημειώνει, συμπληρώνοντας ότι, στο μεταξύ, τα ορθόδοξα κοινωνικά ήθη αντικατοπτρίζουν την υποστήριξη του Κρεμλίνου για μία νέα ευρασιατική ιδεολογία, η οποία έχει σημαδευτεί από την πρόσφατη ομοφοβική και μισογυνιστική νομοθεσία και έρχεται σε αντίθεση με τις φιλελεύθερες δυτικές αξίες»!
Όσον αφορά συγκεκριμένα την Ελλάδα, η έρευνα καταδεικνύει ότι το 70% των Ελλήνων συμφωνούν με την άποψη ότι «μια ισχυρή Ρωσία είναι απαραίτητη για να εξισορροπεί την επιρροή της Δύσης», το 69% ασπάζονται την ιδέα ότι η Ρωσία έχει την υποχρέωση να προστατεύει τους ορθόδοξους χριστιανούς στο εξωτερικό, ενώ το 89% πιστεύουν ότι η ελληνική κουλτούρα είναι ανώτερη από αυτή των άλλων λαών.
Από την άλλη μεριά, οι Έλληνες είναι οι μόνοι, μεταξύ των ορθοδόξων, που δεν θεωρούν πνευματικό ηγέτη τους το Ρώσο Πατριάρχη Κύριλλο, ενώ, σε ποσοστό 77%, διατυπώνουν την προτίμησή τους για τη δημοκρατία σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μορφή διακυβέρνησης.Ολοκληρώνοντας, ο EUObserver υπογραμμίζει ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, εκφράζεται έντονος σκεπτικισμός για το ότι οι ΗΠΑ θα τιμήσουν τις δεσμεύσεις τους στο ΝΑΤΟ και θα υπερασπιστούν τους συμμάχους τους σε περίπτωση σοβαρής σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Σχόλια

ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΗΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Περί του ΓΗΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτέςακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΕΙΔΕΜΗ…vid

Στη Γαλλία δύο ισλαμοπίθηκοι με φορτηγό εισήρθαν στη γαλλική Μονή κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της και ζήτησαν όλες οι μοναχές ασπαστούν το Ισλάμ.

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Η ΝΑSΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ-ΤΟ 2018 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Μιλώντας στην Daily Star, ο μετεωρολόγος Paul Dorian συμφώνησε ότι η μειωμένη ηλιακή δραστηριότητα θα μπορούσε να μας φέρει μια νέα εποχή παγετώνων.