Translate

Ο Guardian προειδοποιεί: Επίκειται γενικευμένη εξέγερση μουσουλμάνων λαθρομεταναστών στα “hot spots”.

Για εικόνες ντροπής και απαράδεκτες καταστάσεις στα "hotspots" κάνει λόγο  δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian, που προαναγγέλλει σαφώς γενικευμένη εξέγερση!
Πάρτε μια γεύση: «Στη Χίο, περισσότεροι από 825 αιτούντες άσυλο,
στη συντριπτική πλειοψηφία τους Σύριοι, έφτασαν από την Τουρκία τον Μάρτη. Αυτόν τον μήνα έφτασαν σχεδόν 600 ακόμη. Με τουλάχιστον 3.000 λαθρομετανάστες να βρίσκονται ήδη στους δύο υπερπλήρεις καταυλισμούς – ο ένας αυτοσχέδιος και ο άλλος ένα κέντρο κράτησης περιφραγμένο με αγκαθωτό σύρμα, στεγασμένο σε ένα πρώην εργοστάσιο – η οργή δεν θα αργήσει να ξεσπάσει.
Τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου έχουν μετατραπεί σε de facto κέντρα κράτησης, μια χωματερή περίπου 14.000  που δεν μπορούν να κουνήσουν ρούπι μέχρι να εξεταστούν οι αιτήσεις τους και αντιμετωπίζουν με τρόμο το μέλλον. «Μπορεί να συμβεί οτιδήποτε, τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή», δήλωσε o δημοτικός σύμβουλος Μάκης Μυλωνάς…
Τη γνώμη του συμμερίζονται και οι διεθνείς ανθρωπιστικοί οργανισμοί: «Αν ανησυχούμε; Φυσικά και ανησυχούμε», λέει ο Shane O’ Brien, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους λαθρομετανάστες. «Το να πει κανείς ότι υπάρχει ένταση είναι απλώς σαν να δηλώνει το προφανές»… Με το κύριο κέντρο κράτησης της Χίου να έχει γεμίσει ασφυκτικά και τις καθημερινές αφίξεις να ξεπερνούν κατά πολύ αριθμητικά τις μετεγκαταστάσεις και τις απελάσεις, πολλοί λαθρομετανάστες αναγκάζονται να ζουν σε άθλιες σκηνές που απλώνονται μέχρι την παραλία της Σούδας.
Οι φρικτές συνθήκες διαβίωσης οδηγούν σε ακραία περιστατικά, όπως απόπειρες αυτοκτονίας και έξαρση των ψυχικών ασθενειών. Το τελευταίο διάστημα αυξάνονται οι ανησυχίες για κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης εντός των καταυλισμών».
ethnikismos.net

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com