Translate

Deutsche Welle δηλαδή Μέρκελ: Πρέπει να ενισχυθεί η αριστερά, γιατί όπου είναι αδύναμη ανεβαίνει η ακροδεξιά

ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
Μια ανταπόκριση της Deutsche Welle κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και προφανώς εκφράζει τις ανησυχίες του γερμανικού κατεστημένου για την ενίσχυση των εθνικιστικών και πατριωτικών
δυνάμεων στην Ευρώπη, που μπορεί να γκρεμίσει ολόκληρο το σάπιο οικοδόμημα του συστήματος.
Η ανταπόκριση έχει τίτλο «Η αδύναμη αριστερά ενισχύει την ακροδεξιά» και –μεταξύ των άλλων- αναφέρει τα εξής:
«Ο δεξιός λαϊκισμός κερδίζει έδαφος στη Δύση. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως η αριστερά έχει συμβάλει σε αυτή την εξέλιξη… H Γαλλία δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα. Η αδυναμία της αριστεράς να διατυπώσει έναν πειστικό λόγο φαίνεται πως ενισχύει την ακροδεξιά σε πολλές χώρες. Στη Βρετανία ο πρόεδρος των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δεν κατάφερε να πείσει τους συμπατριώτες του ώστε να μην ψηφίσουν υπέρ του Brexit… H αριστερά ασχολήθηκε πολύ με τις περιθωριοποιημένες ομάδες και έχασε την επαφή της με ένα ευρύτερο κομμάτι της κοινωνίας… Η απογοήτευση από την αριστερά είναι μεγάλη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πολωνία, την Ολλανδία και την Ελλάδα τα ποσοστά των αριστερών κομμάτων έχουν καταποντιστεί. Στις βουλευτικές εκλογές στην Ιρλανδία το 2016 το Εργατικό Κόμμα από 18% έπεσε στο 6,6%. Στην Ισπανία το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, επίσης από το 2016, είναι βαθιά διχασμένο. Στην Πολωνία μετά τις βουλευτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2015 δεν υπάρχει πλέον αριστερό κόμμα στη βουλή και στην Ελλάδα τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ έχουν και αυτά συρρικνωθεί μια και η απογοήτευση είναι μεγάλη από την πολιτική λιτότητας του Αλέξη Τσίπρα…».  
Συμπέρασμα: το γερμανικό κατεστημένο –και όχι μόνον αυτό- «καίγεται» για ενίσχυση της αριστεράς, προκειμένου να αποτελέσει συστημικό ανάχωμα στην επέλαση του εθνικισμού!

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com