Translate

η ''αριστερόύλα'' κυβέρνηση ξεπουλάει την ΔΕΗ- DEAL ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ! Έπεσαν οι πρώτες υπογραφές για τρία δισ. με τον όμιλο Κοπελούζου


Ενεργειακή συμφωνία μαμούθ υπεγράφη ανάμεσα στην Κινεζική κρατική εταιρεία Shenhua Group Corporation Limited και στον Όμιλο Κοπελούζου.
Η Shenhua οποία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός άνθρακα στον κόσμο και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα, τόσο από συμβατικές όσο και καθαρές πηγές ενέργειας και ο Όμιλος Κοπελούζου υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας και ανάπτυξης στον τομέα της πράσινης ενέργειας και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση μονάδων παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.
Το συνολικό εκτιμώμενο ύψος των επενδύσεων ανέρχεται σε 3 δισεκατομμύρια ευρώ.


Η συμφωνία υπεγράφη ενώ προωθείται η πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και αποτυπώνει το έντονο κινεζικό ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά ενέργειας, το οποίο μέχρι σήμερα έχει εκφραστεί με την είσοδο της State Grid στον ΑΔΜΗΕ και τη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας ΔΕΗ- CMEC για την κατασκευή της μονάδας Μελίτη ΙΙ στη Φλώρινα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανακοινώθηκε την ίδια ημέρα που προσγειώθηκε στο Πεκίνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος, μεταξύ άλλων, και από τον επικεφαλής της ΔΕΗ Μανόλη Παναγιωτάκη. Η σύμπτωση μόνο τυχαία δεν είναι, δεδομένου ότι ο κ. Παναγιωτάκης ταξίδεψε στην Κίνα για να συνεχίσει τις επαφές που ήδη είχε ανοίξει με κινεζικές εταιρείες για επενδύσεις στον λιγνίτη, μεταξύ των οποίων και της Shenhua με την οποία υπέγραψε συμφωνία ο όμιλος Κοπελούζου.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com