Translate

ΕΚΤΑΚΤΟ: «Αποκλείει» το Καστελόριζο τα ξημερώματα η Τουρκία – Γ.Κατρούγκαλος: «Ναι θα στείλουμε πλοία στην κυπριακή ΑΟΖ, μιλήσαμε με Ισραήλ-Αίγυπτο» – Π.Καμμένος: «Είμαστε έτοιμοι για τον πόλεμο»


Aμέσως μετά το πολεμικό μήνυμα-ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, η Άγκυρα εξέδωσε NAVTEX “αποκλεισμού” του Καστελόριζου! Συγκεκριμένα με τη NAVTEX (457/17) που αφορά
ανθυποβρυχιακή δραστηριότητα πλοίου του τουρκικού ΠΝ αποκλείει το Καστελόριζο για 4 ολόκληρες ώρες τα ξημερώματα! Στο τρίτο λεπτό του βίντεο, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γ.Κατρούγκαλος, αποκάλυψε: Ο Στόλος μας θα προστατέψει τη Μεγαλόνησο : είμαστε έτοιμοι να στείλουμε ναυτική αρμάδα ,  είμαστε σε συνεννόηση με Ισραήλ και Αίγυπτο.
Από τη Δονούσα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, είπε πως ήμαστε έτοιμοι για τον πόλεμο…
Πλέον είμαστε στην τελική ευθεία μιας νέας ελληνοτουρκικής σύγκρουσης.
Νωρίτερα, ο  σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε οδηγίες προς ναυτιλομένους σύμφωνα με τις οποίες δέσμευσε περιοχή νότια της Πάφου για σήμερα 4 Μαΐου.
Η μία αφορούσε άσκηση κατά την οποία σκάφος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού θα εκτελούσε ρυμούλκηση υποβρυχίου καλωδίου σε περιοχή που βρίσκεται εντός του τεμαχίου «6» της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ η δεύτερη Navtex δέσμευε περιοχή εντός των τεμαχίων «6» και «10» για ασκήσεις με πραγματικά πυρά από τις 09:00 μέχρι τις 13:00.
Τουρκική Navtex δεσμεύει περιοχές εντός των τεμαχίων «6» και «7» για ασκήσεις με πραγματικά πυρά αύριο Παρασκευή 5 Μαΐου από τις 05:00 μέχρι τις 07:00.
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Barbaros» διεξάγει «έρευνες» σε περιοχή στον κόλπο της Αμμοχώστου που επίσης παράνομα έχει δεσμεύσει η Άγκυρα.
pentapostagma

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com