Translate

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ισλαμο «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ»… ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΝ «Τ’ ΑΣΤΕΡΙΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!


Με αργά αλλά σταθερά βήματα προχωράει το σχέδιο των νεοταξιτών –που υλοποιείται από τους ντόπιους λακέδες τους- για εγκατάσταση των λεγομένων «προσφύγων» σε διαμερίσματα, με όλα τα κομφόρ κι όλα τα έξοδα πληρωμένα (την επίπλωση, τον εξοπλισμό των
διαμερισμάτων, τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, τα κοινόχρηστα και την αποκατάσταση τυχόν ζημιών μετά το πέρας της σύμβασης).
Έτσι, μετά από τον… πρωτοπόρο δήμο Λειβαδιάς και τον δήμο Λάρισας που ακολούθησε, έρχεται ο Δήμος Τρικκαίων, να μπει στο μεγάλο κόλπο.
Με ομόφωνη απόφασή του, λοιπόν, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων αποφάσισε να μετάσχει στο πρόγραμμα «Παροχή στήριξης στην Ελλάδα για την υλοποίηση του προγράμματος μετεγκατάστασης και την αύξηση της ικανότητας υποδοχής αιτούντων άσυλο» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, κι έτσι –σε πρώτη φάση, γιατί θα ακολουθήσουν κι άλλες- θα μεταστεγαστούν περίπου 400 «προσφυγάκια» σε 70 οικίες (διαμερίσματα ή μονοκατοικίες).
Μάλιστα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, τα σπίτια στα οποία θα εγκατασταθούν τα «προσφυγάκια» δεν θα’ ναι «ότι κι ότι», αλλά θα πρέπει να πληρούν τις εξής προδιαγραφές:
– να έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά όπως ορίζει ο ελληνικός νόμος (π.χ. ενεργειακό, ηλεκτρολόγου, μηχανικού)
– να έχουν καλές συνθήκες υγιεινής, φρέσκο και επαρκή εξαερισμό, φως
– να υπάρχει πρόβλεψη για επαρκή θέρμανση, κλιματισμό και ζεστό νερό
– να βρίσκονται σε κατάλληλη τοποθεσία ώστε να διασφαλίζεται η πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες
– να έχουν επαρκή χώρο διαβίωσης μέχρι 6 άτομα (δηλ. κατά μέσο όρο 60 – 90 τ.μ.)
– να είναι προσβάσιμα σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.
– να βρίσκονται κατά προτεραιότητα εντός αστικού ιστού
– να υπάρχει σύνδεση με αστική συγκοινωνία.
Αυτά βεβαίως τα νέα κάνουν το γύρο του κόσμου κι όπως έχουμε πληροφορηθεί έγιναν ήδη γνωστά στην Τουρκιά, όπου οι ενδιαφερόμενοι κάνουν… ουρές για να’ ρθουν στον ελληνικό… παράδεισο και να ζήσουν –τζαμπέ!- τον… μύθο τους!
(ΥΓ): Τι ωραία που θα’ τανε να προβλέπονταν τέτοια πράματα και για τους απόρους και αστέγους Έλληνες! Αλλά, στο μνημονιακό ψευδοκράτος Ελλαδιστάν-Μπανανιστάν, τέτοιες αποκλειστικότητες είναι μόνο για τα «προσφυγάκια»! Γι’ αυτούς, μόνο το… ξενοδοχείον «Τ’ αστέρια»!

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com