Translate

Διεθνείς τοκογλύφοι, κυβέρνηση και Στουρνάρας προωθούν την ασυλία των τραπεζιτών


Εκτός από την εκ νέου αφαίμαξη του Ελληνικού Λαού που προβλέπει το νέο τέταρτο Μνημόνιο, το οποίο φέρνει η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση, ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι σ’ αυτό περιλαμβάνεται και ρητή διάταξη για την ασυλία των τραπεζικών στελεχών που
υπογράφουν ρυθμίσεις «κόκκινων» δανείων.
Η εντολή του Σόιμπλε και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών πέρασε στο κείμενο της συμφωνίας κυβέρνησης και δανειστών. Θα θεσμοθετηθεί, δε, με νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί στην Βουλή εντός του Μαΐου.
Πίσω από αυτήν την μεθόδευση βρίσκονται τραπεζικοί κύκλοι, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Το σκεπτικό είναι πως οι τραπεζίτες θα πρέπει να έχουν μια μορφή «ασυλίας» στην ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων, ώστε να μην βρίσκονται υπό την απειλή διώξεων. Ειδικότερα, η ασυλία θα δίνεται κατά περίπτωση, με βάση τον κώδικα ποινικής δικονομίας και ειδικότερα το άρθρο 41, στο οποίο προβλέπεται άδεια από την αρμόδια Αρχή.
Έτσι, για τις περιπτώσεις στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, την τελική άδεια θα την δίνει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, ενώ στις περιπτώσεις τραπεζικών στελεχών η ασυλία θα δίνεται από το υπουργείο Οικονομίας, ύστερα από γνωμοδότηση και της Τραπέζης της Ελλάδος, που θα πρέπει να γίνεται εντός δύο μηνών.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι καμία δίωξη δεν θα μπορεί να γίνει χωρίς την συγκατάθεση της ΤτΕ και οι εισαγγελείς δεν θα μπορούν ούτε να ασκούν έρευνες ούτε να παίρνουν καταθέσεις.
Ομολογουμένως, η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση φροντίζει, με ιδιαίτερη μάλιστα επιμέλεια, να ξεπερνά κάθε φορά τον εαυτό της, ως προς την εξυπηρέτηση και της τελευταίας επιθυμίας των διεθνών τοκογλύφων. Τώρα, το ενδιαφέρον της έχει σχέση με την ασυλία των τραπεζών, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι η σχέση της με την κεφαλαιοκρατία είναι τόσο στενή, όσο το νύχι με το κρέας.
Σε απόλυτη ταύτιση θέσεων και απόψεων με τον χρηματάνθρωπο και αρχιτραπεζίτη Στουρνάρα, η κυβέρνηση φροντίζει για την κατοχύρωση της ασυλίας των τραπεζών, την ίδια στιγμή που για πολλοστή φορά εξοντώνει τον Ελληνικό Λαό με νέα δυσβάσταχτα μέτρα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com