Translate

Η κόκα, τα κινητά και τα “φωσφοριζέ” παπούτσια – Τα πάθη και τα λάθη της συμμορίας των ρωσωπόντιων των χρηματοκιβωτίων

Η λατρεία τους για την κοκαΐνη, τα μπουζουξίδικα και τις καλλίγραμμες τραγουδίστριες,ήταν τα κοινά σημεία που είχαν ένωση τα μέλη τις περιβόητης συμμορίας των χρηματοκιβωτίων, την οποία τελικά εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής έπειτα από πολύμηνες έρευνες.

Άλλο ένα κοινό σημείο των 12 κακοποιών που συνελήφθησαν, ήταν το πρώην στρατόπεδο “Καπποτά” στο οποίο είχαν στήσει το στρατηγείο τους και μάλιστα σε σημείο τέτοιο ώστε να είναι αδύνατη η παρακολούθηση τους, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην δικογραφία που συνέταξε η Ασφάλεια Αττικής και έχει ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Αθηνών.
Μάλιστα και όπως προέκυψε από τις έρευνες στο στρατηγείο τις συμμορίας, οι “ομογενείς” από την πρώην ΕΣΣΔ έκαναν εκτεταμένη χρήση κοκαΐνης πριν ξεκινήσουν για τις ληστρικές τους επιδρομές.
Ωστόσο και παρά την επαγγελματική αρτιότητα που επεδείκνυαν οι δράστες κατά τις ληστρικές τους επιδρομές, τα λάθη δεν τα είχαν αποφύγει, καθώς ένας από αυτούς φορούσε συνεχώς το ίδιο μπουφάν “...με τις άσπρες ρίγες στα μανίκια και τα αθλητικά παπούτσια με το έντονο φωσφοριζέ χρώμα”, όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά στην Δικογραφία. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να ταυτοποιήσουν το συγκεκριμένο άτομο με τις περισσότερες ληστείες της συμμορίας.
Παράλληλα οι κακοποιοί είχαν φροντίσει να προμηθευτούν από την “μαύρη αγορά” κινητά “φαντάσματα”, με στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών από το Πακιστάν. Αυτά τα “επιχειρησιακά” κινητά τα άνοιγαν λίγη ώρα πριν συναντηθούν στο στρατόπεδο “Καπποτά”, και τα έκλειναν όταν πια είχαν ολοκληρώσει την ληστρική επιδρομή που είχαν σχεδίαση.
Ωστόσο αυτό αποδείχθηκε ένα από τα μεγαλύτερα τους λάθη, που τελικά οδήγησε και στην εξάρθρωση τις ομάδας, καθώς ένα από αυτά τα κινητά το έχασαν κατά την διάρκεια ληστρικής επιδρομής στην Γαλακτοβιομηχανία “Όλυμπος” και στην συνέχεια δεν φρόντισαν να αλλάξουν συσκευές και συνδέσεις.
Μάλιστα και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ογκώδη δικογραφία που συντάχθηκε από την Ασφάλεια Αττικής, σε πολλές περιπτώσεις ληστρικών επιδρομών, οι κακοποιοί είχαν φροντίσει σε δρόμους που οδηγούν στην επιχείρηση που είχαν εισβάλει, να “σπείρουν” καρφιά και “τρίγωνα”, προκειμένου να σκάνε τα λάστιχα στα περιπολικά και τις μοτοσυκλέτες τις ΕΛ.ΑΣ που θα έσπευδαν στο σημείο, σε ενδεχόμενη ειδοποιήσει τους από τους φύλακες των επιχειρήσεων.
Μάλιστα στην δικογραφία αναφέρετε και μια άγνωστη “επιχείρηση” τις ομάδας των κακοποιών, όπου απήγαγαν στης 31/08/2016 έναν οδηγό φορτηγού συγκεκριμένης εταιρείας, που μετέφερε τσιγάρα και απορρυπαντικά και αφού των κράτησαν για ώρες όμηρο, μέχρι να αδειάσουν το φορτηγό, των άφησαν ελεύθερο σε ερημική περιοχή στον Ασπρόπυργο.
newsit.gr

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com