Translate

ΜΥΣΤΗΡΙΑ - το πιο παράξενο μουσείο του κόσμου

Συρρικνωμένα κεφάλια, κρανία και άλλα αλλόκοτα σε ένα χώρο αφιερωμένο στους νεκρούς και όχι μόνο...
Η συλλογή του Viktor Wynd Museum of Curiosities, Fine Art & Natural History στο Λονδίνο μπορεί εκ πρώτης να φαίνεται σαν το έργο ενός

ανισόρροπου ανθρώπου, του Viktor Wynd συγκεκριμένα.
Ο σκελετός ενός δικέφαλου γατιού

Πρόκειται για ένα μουσείο -και μπαρ- που στεγάζεται σε ένα πρώην τηλεφωνικό κέντρο στη Mare Street στο Hackney του Λονδίνου. Λειτουργεί από τον Viktor Wynd, είναι τμήμα της Last Tuesday Society -μια οργάνωση με έδρα το Λονδίνο που ιδρύθηκε από τον William James στο Χάρβαρντ, την διευθύνει ο ίδιος ο Wynd και διοργανώνει λογοτεχνικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις- και χρηματοδοτήθηκε στο Kickstarter.

Ένα ανθρώπινο συρρικνωμένο κεφάλι του 19ου αιώνα

Η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει παράξενα αντικείμενα όπως τούφες μαλλιών, δικέφαλα αρνιά και γοργόνες Φίτζι, συλλογή έργων τέχνης κ.ά..

Μια μεγάλη τούφα τριχών και τρεις μικρές πέτρες κύστης, που όλα βρεθήκαν στο στομάχι μιας αγελάδας

Η συλλογή φυσικής ιστορίας του μουσείου περιλαμβάνει οστά πουλιών ντόντο (Raphus cucullatus) -ένα ενδημικό πουλί που ζούσε στον Ινδικό ωκεανό και ειδικότερα στο νησί του Μαυρίκιου, συγγενικό είδος με τα περιστέρια και εξαλείφθηκε εξαιτίας της παρουσίας ανθρώπων στον Μαυρίκιο-, φτερά εξαφανισμένων πουλιών, καθώς και τον σκελετό ενός γιγαντιαίου μυρμηγκοφάγου.

Ένα τμήμα της συλλογής του μουσείου με κρανία γατών

Το μουσείο διαθέτει επίσης μια ενότητα αφιερωμένη στους Δανδήδες (άνδρες με επιτηδευμένη κομψότητα στην ενδυμασία και στον τρόπο συμπεριφοράς), καρφιά από τη σταύρωση του Sebastian Horsley (καλλιτέχνης του Λονδίνου που τα γραπτά του περιστρέφονταν συχνά γύρω από τη δυσλειτουργική οικογένειά του, τον εθισμού του στα ναρκωτικά, το sex και την εξάρτηση στις πόρνες. Τον Αύγουστο του 2000 ταξίδεψε στις Φιλιππίνες για να δοκιμάσει μια σταύρωση, προκειμένου να προετοιμαστεί για μια σειρά από πίνακες σχετικούς με το θέμα), καθώς και σχέδια και αρχειακό υλικό σχετικό με τον Stephen Tennant (Βρετανός, μέλος της υψηλής κοινωνίας, γνωστός για τον παρακμιακό τρόπο ζωής του. Αποκαλέστηκε "ο λαμπρότερος" των "Bright Young People"), μια συλλογή από ανθρώπινα υπολείμματα συμπεριλαμβανομένων συρρικνωμένων κεφαλιών, διάφορα κρανία, νεκρά μωρά σε φιάλες, διάφορα έργα τέχνης από φυλές του Κονγκό και της Νέας Γουινέας, απολιθώματα, περιττώματα διάσημων, καθώς και επιστημονικά και ιατρικά εργαλεία. Τέλος οι φανατικοί των Rolling Stones θα βρουν στο μουσείο ερωτικά βοηθήματα και προφυλακτικά που χρησιμοποίησαν τα μέλη του συγκροτήματος.

Ένας σκελετός τίγρης, μια γοργόνα Φίτζι στην οροφή και ένα βαλσαμωμένο λιοντάρι

Τα περιεχόμενα του μουσείου είναι ασφαλισμένα για 1 εκατομμύριο λίρες Αγγλίας. Το μουσείο είναι ανοιχτό για το κοινό, αλλά περιστασιακά εκμισθώνονται για ιδιωτικές εκδηλώσεις.


Κρανία ζώων μαζί με ιαπωνικά ερωτικά ειδώλια


Τρία συρρικνωμένα κεφάλια


Ο Viktor Wynd

από: all that is interesting

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com