Translate

Ν. Τραμπ: Θα μπορούσα να συναντηθώ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αν οι συνθήκες ήταν οι κατάλληλες

Την ώρα που η ένταση στην κορεατική χερσόνησο κλιμακώνεται, με την Βόρεια Κορέα να δηλώνει έτοιμη να πραγματοποιήσει μία έκτη πυρηνική δοκιμή, ο Ντόναλντ Τραμπ λέει πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να συναντήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν!

Μιλώντας στο Bloomberg News, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι θα μπορούσε να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, αν οι συνθήκες ήταν οι κατάλληλες.
«Αν ήταν κατάλληλο για μένα να τον συναντήσω, θα το έκανα οπωσδήποτε, θα ήταν τιμή μου να το έκανα» είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, για να επαναλάβει: «Αν είναι κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, θα το έκανα».Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, το πολεμικό ναυτικό της Ιαπωνίας έδωσε εντολή στο μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της χώρας, το ελικοπτεροφόρο Izumo, να ασχοληθεί με την συνοδεία των αμερικανικών στρατιωτικών πλοίων στα ανοιχτά των ιαπωνικών ακτών, εν μέσω αυξημένων εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο.
Το ελικοπτεροφόρο Izumo απέπλευσε από το λιμάνι Γιοκοσούκα κοντά στο Τόκιο νωρίτερα τη Δευτέρα.
Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης λένε πως έχει πάρει εντολή να συνοδεύσει ένα πλοίο ανεφοδιασμού των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό, νότια του Τόκιο, αργότερα Δευτέρα, μια νέα αποστολή στο πλαίσιο της νέας νομοθεσίας περί ασφαλείας που επιτρέπει στο στρατό της Ιαπωνίας μεγαλύτερο ρόλο στη θαλάσσια δραστηριότητα της περιοχής.
Το πλοίο εφοδιασμού των ΗΠΑ αναμένεται να ανεφοδιάσει με καύσιμα και άλλα αμερικανικά πολεμικά πλοία, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας κρούσης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Carl Vinson, που βρίσκεται επί του παρόντος στην περιοχή.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com