Translate

Η "Ελίτ" εγκαταλείπει την χώρα και η BILDEBERG

H πανίσχυρη Λέσχη των Λεσχών, η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ συνεδριάζει κάθε χρόνο στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού για τρεις ημέρες. Οι συνεδριάσεις της γίνονται πάντοτε «κεκλεισμένων των θυρών» και κάθε φορά σε διαφορετική χώρα. 
Γράφει ο Μ. Βιτάλης
Τα μέλη της ανήκουν στα ισχυρότερα κέντρα λήψης αποφάσεων ανά τον κόσμο. Είναι εν ενεργεία και πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί, κορυφαίοι τραπεζίτες, εκπρόσωποι πολυεθνικών εταιρειών, βιομήχανοι, εφοπλιστές κ.ά. Φέτος η συνεδρίαση της Λέσχης θα γίνει στο WestFields Marriot Hotel Chantily, Virginia, στις ΗΠΑ. Οι δικές μας πληροφορίες, συμφωνούν μ’ αυτές που φθάνουν στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι», ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στην συνεδρίαση της Λέσχης που θα διαρκέσει τρεις ημέρες στην Virginia (1-4 Ιουνίου 2017), το ελληνικό δράμα, να έχει την τιμητική του. Φαίνεται πως μια ισχυρή ομάδα Ελλήνων ολιγαρχών μέσα από την επιρροή που έχουν στα Ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων, στα διεθνή Fora και φυσικά στη Λέσχη των Λεσχών, πιέζει για άτακτη χρεοκοπία και επιστροφή στην δραχμή, έστω και σαν «πρόσκαιρη έξοδο» (Time out).
Οι Έλληνες αυτοί ολιγάρχες που σήμερα κάποιο απ’ αυτούς είναι χρεοκοπημένοι, λόγω θαλασσοδανείων και κακών χειρισμών, βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία, με το σύστημα Σόιμπλε και τον Σύνδεσμο Γερμανών Βιομηχάνων. Το όραμα λοιπόν του Σόιμπλε είναι το Grexit, η άτακτη χρεοκοπία, η ταπείνωση, η εξαθλίωση των Ελλήνων. Όπως όλα δείχνουν την επόμενη συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στις αρχές Ιουνίου στις ΗΠΑ, θα δοθεί και επίσημα το τελικό χτύπημα, η καθοριστική βολή κατά της Ελληνικής Οικονομίας. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει και το δράμα όχι μόνο δεν φαίνεται να τελειώνει, αλλά συνεχίζεται. Όλα δείχνουν πως οι ισχυροί του πλανήτη, με την σύμφωνη γνώμη του νέου πλανητάρχη Ν. ΤΡΑΜΠ αποφάσισαν την επιστροφή της πατρίδας μας στην δραχμή.

Απλά, όλο αυτό το «σχέδιο – απόφαση» το τοποθετούν χρονικά μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Άλλωστε το σχετικό ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας DIE WELT έχει προκαλέσει αίσθηση στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη. Έρχεται σήμερα με το νέο αποκαλυπτικό του βιβλίο, ο Γιάνης Βαρουφάκης, «Adults in the Room», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Renguin (η ελληνική έκδοση θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Πατάκη) να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα της πολιτικής ζωής του τόπου. Στην προδημοσίευση που έγινε, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών περιγράφει ένα περιστατικό που έγινε στις 11 Μαΐου του 2015, λίγο πριν από την συνεδρίαση εκείνης της ημέρας, με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον Σόιμπλε και την πρόταση του τελευταίου για Grexit. Η συνάντηση έγινε στις Βρυξέλλες, λίγο πριν αρχίσει το Eurogroup. Του είπε ο Σόιμπλε ξεκάθαρα, χωρίς αναστολές: «Είναι λάθος να πιστεύεις οτιδήποτε σου υπόσχεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τι μπορούν να σου δώσουν;

Όλο λόγια είναι και τίποτα παραπάνω. Μην τους δίνεις σημασία... Να δεχτείς (Γιάνη), το μνημόνιο ως έχει, χωρίς αλλαγές και τροποποιήσεις. Αν όχι, η μόνη λύση είναι η ΔΡΑΧΜΗ. Πρέπει να δεχτείτε (οι Έλληνες) το μνημόνιο, αν θέλετε να μείνετε στο Ευρώ. Αν δε θέλετε το ευρώ, αυτό είναι άλλο ζήτημα. Ο ελληνικός λαός πρέπει να το αποφασίσει αυτό… και ξέρεις αν οι Έλληνες χρειάζονται έξι μήνες καιρό για να πάρουν την απόφασή τους, μετά από σοβαρό διάλογο και σκέψη, κανένα πρόβλημα. Θα σας χρηματοδοτήσουμε πλήρως για έξι μήνες». Ο Γιάνης Βαρουφάκης, εύλογα αναρωτιέται, ότι όλη εκείνη η φιλολογία περί αναντίρρητων κανόνων – που ανεξάρτητα πολιτικής βούλησης, απαγόρευαν στην ΕΚΤ και στον Ντράγκι να παράσχει ρευστότητα «επειδή απλά τηρεί τους κανόνες της», αποδεικνυόταν ένα σκέτο ψέμα.

Απάντησε λοιπόν ο Έλληνας, τότε, Υπουργός των Οικονομικών στον Σόιμπλε: «Βόλφγκανγκ, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε το Grexit και να προσφέρουμε στους λαούς μας την προοπτική μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης μέσα στην Ευρωζώνη. Το να τους πιέσουμε να διαλέξουν μεταξύ μιας καταστροφικής δημοσιονομικής πολιτικής εντός Ευρωζώνης και μιας καταστροφικής εξόδου από την Ευρωζώνη, δεν είναι δείγμα πεφωτισμένης πολιτικής ηγεσίας. Δε βλέπεις, ότι το πρόβλημα με το μνημόνιο είναι ότι στερεί κάθε ελπίδα για ένα αξιοπρεπές μέλλον;». «Το μνημόνιο είναι κακό για τον λαό σας. Δε σας αφήνει ν’ ανακάμψετε. Δε βοηθάει την ανάπτυξη.

Γι’ αυτό χρειάζεστε το Δημοψήφισμα. Για να γίνει ξεκάθαρο…», απάντησε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών. Δηλαδή, φίλες και φίλοι, το δίλημμα που έβαλε τότε ο Σόιμπλε «μνημόνιο (χωρίς αλλαγές) ή ΔΡΑΧΜΗ στον Γιάνη Βαρουφάκη και στην Ελληνική κυβέρνηση, ήταν ξεκάθαρο. Και σήμερα, όμως δεν είναι επίκαιρο; Αυτός δεν είναι και σήμερα ο στόχος του Σόιμπλε, που φαίνεται πως έχει σκοπό ζωής, πριν εγκαταλείψει τον υπουργικό θώκο, να τιμωρήσει με Grexit τους απείθαρχους Έλληνες; Ο Σόιμπλε πιστεύει ότι ένα ενδεχόμενο Grexit θα επιβάλει την πειθαρχία στην Ε.Ε. Ότι ο μόνος τρόπος να δυναμώσει η Ένωση είναι περισσότερη σκληρή πειθαρχία και τιμωρία όσων αντιστέκονται στην βούληση του Βερολίνου. Η κραυγή αντίστασης του Γιάνη Βαρουφάκη του φάνηκε «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Ουσιαστικά, έπαιζε ο Σόιμπλε με τον Βαρουφάκη το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Σήμερα γίνεται ένα σκληρό παζάρι μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας για το ελληνικό χρέος.

Επιθυμία της γερμανικής κυβέρνησης είναι το ΔΝΤ να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, έως τις γερμανικές εκλογές του φθινοπώρου. Η γερμανική εφημερίδα Die Welt, υποστηρίζει ότι το Ταμείο και η γερμανική κυβέρνηση αναζητούν ένα συμβιβασμό. Είναι πράγματι έτσι; Κατά πληροφορίες, φαίνεται ότι αυτό είναι πρόσχημα, προβάλλεται σαν δικαιολογία, για να δοθεί η εντύπωση στους Ευρωπαίους πολίτες, ότι γίνονται σοβαρές και έντιμες προσπάθειες για να γίνει ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους, ένα ακόμα παιχνίδι κατά της Ελλάδας. Το ΔΝΤ θα παραμείνει για λίγους μήνες ακόμα στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης και αναμένεται, λίγο μετά τις Γερμανικές εκλογές ή ν’ αποχωρήσει ή να παραμείνει, έχοντας μόνο συμβουλευτικό ρόλο. Η Λαγκάρντ δήλωσε ότι: «Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να δώσουν σαφώς περισσότερες λεπτομέρειες για τις σχεδιαζόμενες ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους, πριν το Ταμείο (ΔΝΤ) αποφασίσει αν θα παραμείνει στο πρόγραμμα».

Μέχρι λοιπόν τις γερμανικές εκλογές που θεωρούνται κρίσιμες, δεν αναμένονται συγκλονιστικές εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα. Όμως αναμφίβολα η κλειστή σύσκεψη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στις αρχές Ιουνίου στις ΗΠΑ θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο καυτό ζήτημα της άτακτης ελληνικής χρεοκοπίας, του Grexit και την επιστροφή της Ελληνικής οικονομίας στην δραχμή. Έχουμε πολλές φορές τονίσει, ότι μια τέτοια διαδικασία, είναι προβληματική. Μια άτακτη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας, χωρίς προετοιμασία και μεθοδικό πρόγραμμα, είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Δεν είναι φυσικά συμπτωματικό ότι η Λέσχη των ισχυρών, περιβάλλεται από πέπλο συνωμοσιολογίας, γιατί παρότι μπορούν να μιλήσουν για τις συναντήσεις, δεν επιτρέπεται ν’ αποκαλύψουν ποιος σύνεδρος έκανε συγκεκριμένα σχόλια.

Οι συνεδριάσεις καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου και πλήρη μυστικότητα. Φαίνεται, ότι το σκοτεινό αύριο της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα με την Τουρκία, έχουν οδηγήσει πάνω από 30 γνωστές επώνυμες και πλούσιες ισχυρές οικογένειες της Αθήνας, να εγκαταλείψουν από την αρχή του χρόνου την Ελλάδα διαισθανόμενες την μεγάλη καταστροφή που πλησιάζει!!! Δηλαδή η «ΕΛΙΤ» της χώρας την εγκαταλείπει, χωρίς συναισθηματισμούς και ενδοιασμούς και αναζητά καταφύγιο σ’ άλλες «πατρίδες». Αυτοί λοιπόν που γνωρίζουν, αναζητούν τρόπους ώστε να ξεφύγουν τον κίνδυνο να βιώσουν στο πετσί τους μια εν δυνάμει εθνική καταστροφή.

Οι πραγματικοί κυρίαρχοι του κόσμου δεν είναι πλέον οι εθνικές κυβερνήσεις αλλά οι επικεφαλής των οικονομικών ή βιομηχανικών πολυεθνικών ομίλων και αδιαφανών ιδρυμάτων (ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, G7, NATO κλπ.). Οι οργανισμοί αυτοί, που είναι πιο πλούσιοι από τα κράτη, είναι ουσιαστικά υπεράνω νόμων και πολιτικής εξουσίας, υπεράνω της δημοκρατίας (Μιλτιάδης Γ. Βιτάλης, «Η Μασονία διοικεί την Ελλάδα», σελ. 96-98, εκδόσεις Αγαθός Λόγος 2015). Η χώρα πορεύεται στο χάος, χωρίς αντιστάσεις. Πορεύεται στην άτακτη χρεοκοπία, στο Grexit, στην ατιμωτική φτώχεια, στη νέκρωση της ζωής μας, στον μαζικό μαζοχισμό, στην συντριβή. Το «σύστημα», το κλειστό σύστημα της πραγματικής εξουσίας καθορίζει πια απροκάλυπτα τις τύχες μας. Οι πραγματικοί παίκτες είναι αθέατοι και κινούν από τα παρασκήνια, σε σκοτεινές αίθουσες, τα νήματα της πολιτικής ζωής του τόπου.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com